Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2010 - Anul XV, nr. 291 (4582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană către Boc: Guvernul este cel iresponsabil, întârziind nepermis de mult elaborarea bugetului

Vineri, 10 Decembrie 2010 (16:40:41)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, precizează că tot ceea ce ţine de calendarul dezbaterii bugetului de stat ţine exclusiv de deciziile Parlamentului, el susţinând că Guvernul este cel "iresponsabil", întârziind nepermis de mult elaborarea bugetului.

Mircea Geoană a dat publicităţii, vineri, o declaraţie, urmare a afirmaţiilor premierului Emil Boc despre calendarul dezbaterii bugetului pentru anul 2011, în care aminteşte să şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor a fost deja programată pentru luni, 13 decembrie 2010, ora 12.00.

"Sunt convins că domnul Boc ar fi putut avea cunoştinţă de acest lucru, dacă se interesa, de la numeroşii reprezentanţi ai PDL din Birourile Permanente reunite sau chiar de la preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Mai mult, îi reamintesc domnului Boc că tot ce ţine de calendarul dezbaterii bugetului ţine exclusiv de deciziile Parlamentului", adaugă Mircea Geoană.

În opinia preşedintelui Senatului, "Guvernul este cel iresponsabil şi nu respectă prevederile legale, întârziind nepermis de mult elaborarea bugetului de stat pentru 2011".

El îi aminteşte premierului Boc că termenul legal pentru depunerea bugetului în Parlament este luna octombrie, iar bugetul elaborat de Guvern a ajuns la Legislativ abia în luna decembrie.

"Incoerenţa măsurilor anunţate recent de Guvern, reducerile aberante de cheltuieli sociale şi creşterea poverii fiscale se adaugă la criticile Consiliului Fiscal faţă de temeinicia fundamentării proiectului de buget. Toate acestea obligă Parlamentul la o analiză serioasă şi responsabilă a acestuia", se mai arată în declaraţia lui Geoană.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a comis un gest de iresponsabilitate prin faptul că nu a acceptat convocarea Birourilor Permanente pentru stabilirea calendarului de aprobare a proiectului de buget pe anul viitor, ci a amânat această şedinţă pentru luni, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"Eu nu pot să înţeleg cum bugetul de stat, care a fost trimis cu aproape o săptămână în urmă la Parlament, nici măcar n-au avut eleganţa să se întrunească în Biroul Permanent, pentru că Geoană nu doreşte, să fixeze calendarul dezbaterii bugetului. Eu consider un gest de iresponsabilitate din partea lui Mircea Geoană, care nu a acceptat convocarea Birourilor Permanente. A amânat pentru luni această întâlnire pentru a discuta calendarul adoptării bugetului de stat", a spus Bov.

El a adăugat, la postul public de radio, că este convins că parlamentarii "vor avea o abordare raţională", iar bugetul pe 2011 va fi aprobat de Parlament până la sfârşitul anului.

Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se vor reuni, luni, pentru a stabili calendarul dezbaterilor la proiectele legilor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2011, a anunţat, joi, preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, declara, miercuri, că speră ca Victor Ponta "să termine cearta cu Mircea Geoană" pentru ca Birourile Permanente ale Parlamentului să se poată reuni, joi, pentru a stabili calendarul dezbaterii Legii bugetului de stat pe anul 2011.

Proiectul de buget a fost aprobat de Executiv în şedinţa de luni seara, iar Guvernul anunţat marţi că a transmis Parlamentului, în aceeaşi zi, proiectul de buget pentru anul viitor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană către Boc: Guvernul este cel iresponsabil, întârziind nepermis de mult elaborarea bugetului.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană către Boc: Guvernul este cel iresponsabil, întârziind nepermis de mult elaborarea bugetului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei