Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2010 - Anul XV, nr. 291 (4582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

Bani europeni pentru promovarea obiectivelor turistice rădăuţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Rădăuţi dispune de o mare şansă de a reintra în circuitele turistice naţionale, dar şi internaţionale, după ce administraţia locală a avizat pozitiv proiectul pentru dezvoltarea obiectivelor turistice din municipiul Rădăuţi – „Tezaure etnoistorice bucovinene”, proiect în valoare de peste zece miliarde de lei vechi. Conform proiectului, obiectivele turistice din municipiu vor fi promovate, prin accesarea de fonduri europene, prinProgramul Operaţional Regional 2007-2013.

„În acest an am avut trei proiecte europene pe execuţie, cu menţiunea că nu am găsit nici unul în derulare de la vechea administraţie. Cele trei proiecte se desfăşoară la Parcul Zoo, la Ambulatoriul Spitalului Municipal şi la parcul din faţa primăriei, proiecte ce au fost depuse în mandatul meu. Acum urmează acest proiect pentru promovarea turismului, însă pentru anul 2011 vizăm şi alte proiecte cu finanţare europeană, proiecte care vor aduce un plus în viaţa comunităţii rădăuţene”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

 

Se are în vedere includerea municipiului într-un circuit al târgurilor turistice

Participarea comunităţii locale este de numai 2% din valoarea integrală a proiectului, la care se adaugă cheltuielile neeligibile şi o serie de cheltuieli conexe. Obiectivele cu valoare identitară din Rădăuţi vizate sunt Biserica şi ansamblul „Sfântul Nicolae” (Mănăstirea Bogdana), Templul Evreiesc, Biserica Romano-Catolică „Naşterea Sfintei Fecioare Maria”, Catedrala Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh”, Muzeul Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ”. Trebuie menţionat că suma cheltuielilor eligibile este de 198.760,07 lei, iar suma cu care va contribui municipalitatea este de 16.693,61 de lei, cu luarea în considerare a modificărilor, ca urmare a cotei TVA de 24%. Proiectul are ca scop creşterea atractivităţii municipiului Rădăuţi ca destinaţie turistică, prin activităţi de marketing prin internet şi mijloace electronice, precum şi alte activităţi de promovare online. În acelaşi timp se are în vedere includerea municipiului într-un circuit al târgurilor turistice şi al altor evenimente culturale şi artistice desfăşurate la nivel naţional, ceea ce va aduce finanţare pentru o serie de evenimente cu specific local ca Târgul Olarilor şi Meşterilor Populari „Ochiul de păun”, Festivalul Folcloric Internaţional „Arcanul”, Târgul expoziţional de flori, „Sărbătorile pascale din Bucovina” – festival cu workshop-uri şi „Târgul de Crăciun”. Cererea de finanţare a parcurs etapele de evaluare a conformităţii administrative, fiind acceptată şi, ca urmare, zilele trecute, municipalitatea a primit vizita unei delegaţii de la Organismul Intermediar pentru Turism, pentru prezentarea documentelor necesare implementării proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani europeni pentru promovarea obiectivelor turistice rădăuţene.
 Vizualizări articol: 1673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bani europeni pentru promovarea obiectivelor turistice rădăuţene3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma bucur trimis de
(10 dec 2010, 11:24:12
felicitari pentru Olarean. e singurul primar care face intr-adevar ceva pentru urbea noastra. felicitari!
2.   Uraaaaa trimis de
(11 dec 2010, 09:09:01
de acord cu TOMTOM pacat ca e portocaliu - culoarea rusinii.Sa nu se faca rosu - culoarea nesimtirii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei