Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2010 - Anul XV, nr. 291 (4582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Solidaritatea Sanitară" se opune desfiinţării spitalelor în absenţa unor studii de impact

Vineri, 10 Decembrie 2010 (15:34:48)

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" se opune desfiinţării spitalelor în absenţa unor studii de impact şi cere ca măsura să fie analizată cu partenerii sociali, susţinând că orice măsură de reformă ar trebui să înceapă cu scoaterea unităţilor sanitare "din zona intereselor politice".

Reprezentanţii federaţiei sindicale consideră că desfiinţarea spitalelor anunţată de preşedintele Traian Băsescu şi pusă în practică de Ministerul Sănătăţii şi Guvern este o măsură care va diminua considerabil capacitatea sistemului sanitar de acordare a îngrijirilor de sănătate.

"Confruntat cu propria incapacitate de a gestiona sănătatea cetăţenilor, Guvernul încearcă să rezolve lipsa resurselor financiare pentru furnizarea îngrijirilor de sănătate prin desfiinţarea unui număr însemnat de unităţi sanitare. În felul acesta însă nu va fi limitată risipa din sistem, aşa cum încearcă să ne convingă. Aceasta, în măsura în care există, are în principal cauze politice. Orice măsură de reformă a sistemului ar trebui să înceapă cu scoaterea unităţilor sanitare din zona intereselor politice, locale sau centrale", se arată într-un comunicat de vineri al Federaţiei "Solidaritatea Sanitară".

Sindicaliştii susţin că această măsură va accentua degradarea stării de sănătate a populaţiei.

"Comasarea spitalelor, una din măsurile de restructurare a unităţilor sanitare care deja a fost demarată, are la bază mai curând interese politice, dictate de rivalităţile de la nivelul autorităţilor locale, decât dorinţa de a eficientiza sistemul sanitar. În faţa interesului în asigurarea sănătăţii cetăţenilor prevalează interesele legate de controlul achiziţiilor făcute de unităţile sanitare", susţin reprezentanţii federaţiei sindicale.

Aceştia cer ca toate măsurile de reorganizare a sistemului sanitar să fie luate numai în urma unor studii de impact şi după consultarea partenerilor sociali, considerând că doar în această formă ar putea fi adoptate în interesul cetăţenilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că se vor desfiinţa 200 de spitale şi acestea ar putea fi transformate în creşe şi azile de bătrâni.

"Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici, fără dotare, în care omul nu are nicio şansă aproape. I se dă doar primul ajutor, oricum, acum şi este trimis la Bucureşti cu o salvare. Începe acest proces de închidere a spitalelor şi de transformare a lor, ca primă soluţie, în azile pentru bătrâni şi în creşe, în funcţie de nevoile sociale ale zonei", a explicat preşedintele.

El a adăugat că spitalelor "li se va face tratamentul necesar pentru ca acele clădiri să poată fi utilizate în siguranţă".

Preşedintele a subliniat că faptul că vor fi închise spitalele nu înseamnă că va dispărea şi asistenţa medicală din acea zonă.

"Aceasta (asistenţa medicală, n.red.) va fi concentrată într-un spaţiu restrâns, unde să se poată face o primă intervenţie de care omul are nevoie", a spus preşedintele.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Solidaritatea Sanitară" se opune desfiinţării spitalelor în absenţa unor studii de impact.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Solidaritatea Sanitară" se opune desfiinţării spitalelor în absenţa unor studii de impact0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei