Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2010 - Anul XV, nr. 291 (4582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sondaj

Cea mai puţin coruptă structură este, în viziunea românilor, biserica

Cea mai puţin coruptă structură, în viziunea românilor, rămâne biserica, dar nivelul corupţiei percepute în rândul clerului creşte la 2,3, de la mai puţin de două puncte în anii anteriori.

O majoritate covârşitoare a românilor, 83 la sută, se declară mai degrabă neîncrezători în eficienţa eforturilor anticorupţie ale Guvernului, în timp ce un român din trei admite că, în ultimul an, a dat mită, relevă Barometrul Global al Corupţiei lansat, joi, de Transparency International.

Potrivit rezultatelor studiului, dacă în 2009 doar 12 la sută dintre subiecţii români ai studiului admiteau că au dat mită pentru diferite servicii, în 2010 numărul acestora s-a triplat.

În plus, doar doi la sută dintre români consideră că, în 2010, nivelul corupţiei este mai mic decât în urmă cu trei ani, în vreme ce 87 la sută dintre respondenţi apreciază că situaţia s-a înrăutăţit.

Doar trei la sută dintre români au încredere în capacitatea Cabinetului de a lupta împotriva corupţiei, scor care plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al încrederii în Guvern. Mai mult, aproape doi români din trei afirmă că nu au încredere în nici o persoană sau instituţie atunci când vine vorba despre lupta împotriva corupţiei, fapt care, potrivit Transparency International România (TI-Ro), demonstrează că România este cea mai dezamăgită naţiune europeană, "la mare distanţă de celelalte".

Totuşi, potrivit directorului executiv al TI-Ro, Victor Alistar, aproape 70 la sută dintre români cred că implicarea cetăţenilor în acţiuni anticorupţie este importantă şi poate să determine schimbări. Mai mult, opt din zece şi-ar sprijini colegii sau prietenii activi în lupta anticorupţie, iar şase din zece s-ar implica personal în acţiuni de acest gen.

"Acest indicator este extrem de important. Procentul mare de români care s-ar implica arată, practic, că cetăţenii fac o legătură între sărăcia în care trăiesc, pe de-o parte, şi corupţie, pe de altă parte. Este importantă creşterea acestui indicator, iar noi, ONG-urile, îi îndemnăm pe români să raporteze cazurile de corupţie prin toate mijloacele posibile pe care le au la îndemână: hotline-uri, plângeri, reclamaţii. Îndemnăm funcţionarii publici, care sigur sunt dezamăgiţi când văd, pe de-o parte, tăieri şi, pe de altă parte, achiziţii care arată huzurul pe banii publici, să raporteze aceste cazuri", a declarat Victor Alistar în conferinţa de presă de lansare a Barometrului.

Pe de altă parte, România respectă trendul global în ceea ce priveşte percepţia corupţiei în instituţiile fundamentale, partidele politice şi Parlamentul fiind considerate ca cele mai corupte entităţi, urmate de sistemul judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai puţin coruptă structură este, în viziunea românilor, biserica.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cea mai puţin coruptă structură este, în viziunea românilor, biserica1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Popii trimis de
(10 dec 2010, 13:01:20
eu cred k oamenii nu stiu ce murdari pot fi unii preoti,calugari etc.....au o organizatie bine pusa la punct.....dak vrei sa fi promovat intr-o functie inalta,nu ai decat o solutie...suna un popa...si ai sa vezi..se rezolva.....si ink ceva....oamenii dau bani la biserica si nu li se taie nicio chitanta....cea mai mare evaziune din tara asta.....
1.1  RE: Popii trimis de
(10 dec 2010, 15:01:26
valiman.... ai cerut chitanta si nu ti s-a dat?doar e obligatia ta sa ceri!!! cat despre calugari...nu e cazul sa afirmi nimic pt ca nu esti informat, cu siguranta!!! cum zici, cand e vb despre o promovare.... ai dreptate..lucrurile mai scartie !pacat ca unii din astia pateaza Biserica....frate, chitante se taie pt orice serviciu oficiat...normal....poate nu la valoarea respectiva, pt ca, dintr un salariu de 600 ron nu ai cum sa traiesti!si pe langa asta....cate cheltuieli si taxe sunt de actitat anual...nu ti imaginezi.....si sa mai ai de construit ceva!asa ca nu fa firmatii in necunostinta de cauza! in domeniul tau......poti sa faci.cu respect
1.2  RE: Popii trimis de
(11 dec 2010, 19:25:30
Cel care incaseaza bani are obligatia sa emita chitanta sau factura functie de serviciul prestat,de donatie,etc.In egala masura si cel care da banii este obligat sa ceara chitanta altfel....ajungem aidoma Greciei,Irlandei,Portugaliei,R intr-o tranzitie si o criza interminabila de 20 de ani,nu se mai termina niciodata in aceasta tara,cata vreme majoritatea celor care desfasoara o afacere cat de mica sau mare fac evaziune,saraci lipiti o sa murim,noi si generatia viitoare.
2.   *** trimis de
(10 dec 2010, 15:13:49
Cu profundă consideraţie aduc mulţumire
Bisericii Ordodoxe Române,pentru participare
Alături de enioriaşii care’s în suferinţă
Lipseşte(total) Biserica (+ a ei credinţă)

Cer păduri,mereu tot cer,mai mult
Dar la durerea omului rămâne surd
Unde’i preotul ? mai marii bisericii ?
Unde’i alinarea ? unde’s clericii ?

Nu’i doar ipocrizie , e cinism
Într’o ţară comunistă (fără comunism)
Într’o ţară ,,calamitată'' să fii nepăsător
Şi să mulgi la infinit acest popor.
2.1  RE: *** trimis de
(11 dec 2010, 08:16:38
...omule... ia-o incet pe santz,la pascut...
2.2  RE: *** trimis de
(11 dec 2010, 18:35:31
"NiCACALAU", taci! Ovidiu e consacrat pe site. Revino cand esti mai zdravan la cap si inveti sa scrii corect gramatical.
3.   E o gluma? trimis de
(10 dec 2010, 17:01:46
asa ca biserica nu e corupta? sa vedem daca vreun preot din Suceava vine la un botez sa la inmormantare fara sa scoata ceva bani......( biserica are finantare statala asa ca nu ar trebui sa mai ceara bani)...sau sa se roage fara sa lasi bani in plic....E obligatia celui ce primeste banii sa dea chitanta!!!!!!!!!!! nu a celui care plateste sa o ceara ...pt Volkwagen..........in opinia mea e una din structurile cele mai dificile de a intra de aici ideea de structura corupta, majoritatea popilor noi sunt fii de popi. Restul e doar o structura mafiota care inseala statul pentru ca nu plateste nici un fel de impozit.
4.   Comentariu trimis de
(10 dec 2010, 18:27:19
Intradevar acum sunt preoti care isi fac meseria si nimc mai mult. dar sa nu uitam ca exista si biserici (sau manastiri) unde slujesc preoti cu har si care nu tin cont de banii pe care enoriasii ii lasa.
5.   VOLKSWAGEN SV-XX-BOR trimis de
(10 dec 2010, 21:34:29
Personal ii apreciez doar pe calugari pentru ca ei au lasat totul, absolut totul pentru a-i urma Lui Hristos. Au un rol si un scop bine definit! Tot respectul! In schimb preotii de mir sunt urmasii directi ai fariseilor: se ling toata ziua pe bot cu autoritatile statului cersind bani si facand trafic de influenta, cheltuiesc banii pe concedii extravagante, pe fel de del de gadgeturi, masini, case, ciufulesc noapte de noapte parul preoteselor si nu numai, iar a doua zi iti vin in Biserica cu cearcane la ochi si-ti tin cate o predica de dai in diabet sau iti vine sa vomiti, iar eu ca fraierul ar trebui sa pun botul, nu ?!
5.1  RE: VOLKSWAGEN SV-XX-BOR trimis de
(11 dec 2010, 19:33:38
Ai dreptate, un asazis popa dealtfel tanar,care a terminat studiile la ID,este el evanghelistul lui Dumnezeu ? Nu vedeti ce buzunare mari are popa ? Nu vedeti cati dintre ei sunt adevarati "derbedei" ? Unul dintre ei,ptr a putea tine slujba duminica tinea piciorele intr-un lighean cu apa rece sa-si revina din betie.Daca citeste pe forum acel derbedeu de popa,ar trebui sa plece in pustiu.Asadar,cred ca majoritatea popilor sunt niste afaceristi pe care statul acesta flamand ii protejeaza in a face evaziune.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei