Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2010 - Anul XV, nr. 291 (4582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Balonul de Aur sau de săpun?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, care o fi el, va reprezenta mereu prilej de dispută. Deşi precaut în a ierarhiza generaţiile, căci la asta se reduce decretarea unuia ca fiind cel mai bun, l-aş susţine pe Messi din toate puterile. Dacă ar face un gest, unul singur. Uite Cruijff, de exemplu. A avut puterea de a-şi refuza un turneu final de campionat mondial pentru a protesta împotriva regimului dictatorial din ţara gazdă, Argentina. Deci imens, şi ca jucător, şi ca om. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi însemnat Olanda cu el în echipă! Portocala mecanică a pierdut abia în prelungiri cu Argentina, echipă la care făcea ochi un alt geniu, Maradona. Care, opt ani mai târziu, n-a avut puterea de a-şi recunoaşte henţul cu care l-a fraudat pe Shilton. Dacă o făcea, mergeam cu Maradona până în pânzele albe. Să revin la Messi... A fost nominalizat la Balonul de Aur împreună cu coechipierii de la Barcelona, Xavi şi Iniesta. Toţi au contribuit la titlul Barcelonei, iar spaniolii şi la titlul Spaniei, Iniesta chiar cu golul decisiv. Aici e punctul slab al lui Messi, a părăsit de timpuriu competiţia mondială. Nu sunt de acord că a jucat slab! A fost mereu printre cei mai buni oameni ai lui Maradona (iată, prezent şi aici!). Probabil din acest motiv nici nu va câştiga trofeul. Dar dezamăgitor este că franţujii ăia care fac nominalizările n-au avut ochi pentru un fotbalist ca Sneijder! Şi el a câştigat titlul de campion, în Italia. Plus cupa. Ba chiar şi Liga Campionilor, acolo unde i-a eliminat chiar pe ăştia trei, nominalizaţii! La Cupa Mondială, doi dintre ei i-au întors „favorul” şi l-au învins în finală, dar greu. Ce-ar mai fi trebuit să facă Sneider ca să-i impresioneze pe franţuji?! Să dea nişte goluri în sezonul de toamnă, ca Messi. Dar, în afară de ultima impresie, care n-ar trebui să-i farmece decât pe neaveniţi, de ce ar conta atât de mult sezonul de toamnă?! Uite că Sneijder pleacă acum la Abu Dhabi şi o să câştige şi campionatul mondial al cluburilor! Şi chiar dacă nu câştigă, n-are cum să fie mai puţin merituos în acest an decât Messi. Astfel, nominalizarea argentinianului, în dauna olandezului, la Balonul de Aur este un balon de săpun. De-aia zic, dacă Messi ar ieşi public şi ar refuza nominalizarea, declarând că anul acesta Sneijder merită să fie în locul său, ar deveni cel mai mare jucător din toate timpurile. Ar fi atât de simplu, de adevărat şi de frumos!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balonul de Aur sau de săpun?.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balonul de Aur sau de săpun?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei