Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2010 - Anul XV, nr. 291 (4582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Inaugurare

Flutur a aprins flacăra de la centrala termică de la Câmpulung

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrala termică din municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost pusă joi oficial în funcţiune cu gaz metan, pentru probele tehnologice. Momentul aprinderii flăcării de control a fost împlinit de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, iar chibritul “istoric” de care s-a folosit i-a fost lăsat în păstrare primarului Gabriel Şerban. La ceremonie au participat secretarul de stat pe politică industrială în Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, parlamentarii liberal-democraţi Dan Gospodaru şi Sorin Fodoreanu, prefectul sucevean Sorin Popescu, reprezentaţi ai firmei “Amgaz”, care se ocupă de distribuţia gazului în localitate, ai altor firme implicate în proiect, alţi oficiali locali şi directori de instituţii din municipiu.

Delegaţia a vizitat apoi Colegiul Silvic “Bucovina”, loc în care au învăţat preşedintele Flutur, prefectul Popescu şi primarul Şerban şi care  a fost anunţat drept primul beneficiar al sistemului centralizat de încălzire. La colegiul silvicultorilor, secretarul de stat Stafie şi preşedintele Flutur au subliniat în scurte discursuri cât de importantă este finalizarea investiţiei în căldura cu gaz, inclusiv pentru salvarea pădurilor. O scurtă vizită similară a fost făcută apoi la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”, pe băncile căruia a dobândit învăţătură parlamentarul Fodoreanu şi care este a doua unitate racordată la sistemul abia inaugurat.

Gheorghe Flutur a subliniat că investiţia din care fac şi parte aducţiunea gazului metan şi centrala termică nouă câmpulungeană s-a realizat cu mari eforturi şi că se vor face demersuri susţinute pentru ca anul viitor problema încălzirii cu gaz să fie rezolvată şi la Vatra Dornei.

 „În judeţul Suceava există 237 de km de magistrală proiectaţi, 101 s-au realizat, diferenţa trebuie continuată şi prioritatea este conducta spre Vatra Dornei. De asemeni avem magistrala Păltinoasa – Rădăuţi – Vicov şi va trebui să ne ocupăm de finalizarea acestui proiect. Important este că astăzi Câmpulung Moldovenesc are gaz metan, populaţia se poate racorda şi aşteptăm agenţi economici, care să nu mai aibă motiv să ocolească oraşul. Prea puţină industrie şi prea puţine locuri de muncă sunt, asta şi din cauză că nu au avut gaz metan. Poate că unii nu mai credeau, pentru că au venit prea mulţi demnitari aici să vorbească de gaz în campanie electorală. Noi nu avem alt interes decât de a rezolva o problemă a localităţii”, a spus Flutur. La rândul său, secretarul de stat Stafie a vorbit despre dificultăţile întâmpinate de acest proiect şi a salutat modul în care autorităţile judeţene s-au implicat în derularea lui.

În ce priveşte reţeaua de distribuţie necesară în Câmpulung, Flutur a afirmat că este realizată în proporţie de circa 30 la sută şi a cerut autorităţilor locale şi asociaţiilor de locatari să convingă cât mai mulţi consumatori să se branşeze la sistemul municipal de încălzire. În prezent, potrivit precizărilor făcute anterior de primarul Şerban, există doar puţin peste 200 de consumatori racordaţi la reţeaua centralizată de încălzire şi că nici măcar instituţiile publice locale nu sunt racordate toate.  Municipalitatea nu are încă nici măcar un preţ oficial aprobat pentru gigacalorie şi nici nu poate preciza, înainte de a vedea exact cum se comportă centrala în perioada de probe tehnologice, care va fi preţul real de producţie al gigacaloriei câmpulungene.

 

Preţul gigacaloriei, incert

Primarul Şerban estimează că “va fi în jurul a 200-250 de lei preţul pe care îl va plăti populaţia pentru gigacalorie şi se vor face eforturi pentru a se suporta diferenţele, astfel ca oamenii să fie mulţumiţi”. Centrala va funcţiona deocamdată pe durata probelor, dar edilii locali nu pot spune dacă va continua să furnizeze agent termic populaţiei şi imediat după încheierea lor. 

Centrala termică din municipiu a mai fost o dată în probe tehnologice, dar pentru verificarea funcţionării sistemului alternativ, bazat pe CLU. În vederea punerii în funcţiune s-a procedat atunci şi la verificarea instalaţiilor din fiecare scară de bloc şi s-a ajuns în final la concluzia că doar nouă dintre scări îndeplineau condiţiile tehnice pentru furnizarea căldurii în condiţii de siguranţă. Doar acei consumatori au avut căldură, dar s-a demonstrat cu acel prilej că noua centrală este cu adevărat o realizare tehnică şi că funcţionează impecabil.

Noua centrală termică din Câmpulung Moldovenesc a fost construită în cadrul proiectului “Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, iniţiat în timpul fostului preşedinte social-democrat al Consiliului Judeţean, Gavril Mârza, pentru a înlocui vechiul sistem centralizat de furnizare a agentului termic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a aprins flacăra de la centrala termică de la Câmpulung.
 Vizualizări articol: 796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Flutur a aprins flacăra de la centrala termică de la Câmpulung2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
(10 dec 2010, 11:31:53
Domnu Flutur,mă uit în gura ta
De ani şi ani în căutare Soluţiei
Dreptate ai,dom’le,să ştii că DA
Iartă’ne că’Ţi stăm în calea evoluţiei

Iartă’ne...te rog să ne ierţi
Mai greşim şi noi...deh,ca proştii
Te rog,prea aspru să nu ne cerţi
Tu...ce eşti suliţa din vârfu’ oştii

În Bucovina şi aerul te trage’n piept
Dar nu din cazua ta (Doamne fereşte)
Şi pe viitor(ca şi pân’acum) aştept
Decizia bună ce din Tine izvorăşte

Oamenii răi Te critică , evident
Cică ai fura,dar nu’i adevărat
Matale Eşti cel mai competent
Nu’ţi fă griji , ve-i mai fi votat
(înc’un mandat)

Levitezi pe suprafaţa vieţii mele
Peste judeţul ca o cotineaţă de jivine
Ce’ţi aduc la unison ,,osanale’’
Domnule Flutur: ,,să (ne)trăieşti bine’’
1.1  RE: *** trimis de
(10 dec 2010, 12:48:51
Asta mi se pare cea mai buna lucrare a ta de pana acumlaughing Genial! Sper ca le-ai salvat si pe restul, impreuna cu trimiteri spre articole.
2.   Satisfacator trimis de
(10 dec 2010, 11:57:34
...condimentat cu cinism,dar,incepi sa-ti revii,mai ales sub pseudonim de bautura euforica.Noi nu uitam ...."gura p...oetului,adevar graieste " .tine-o ase Ovi te iubim!
3.   Randamentul lui peste trimis de
(10 dec 2010, 12:44:25
Incalzirea cu gaz metan este buna cand se face la nivel individual - cu centrala de apartament sau de bloc (valabil si pentru alti combustibili, doar ca inca nu s-a inventat termocentrala de apartament). Cu transportul agentului prin conducte subterane se pierde o cantitate imensa de caldura - la Suceava intre 40-50%. Cum sa te bucuri cand inaugurezi o greseala tehnica ? Cu banii de pe centrala de oras se dadeau bani la cetateni sa-si monteze centrale de apartament, tot pe gaz. Si ieseau mai ieftina investitia si gigacaloria. In mod similar se va proceda si la Suceava, cand se va investi intr-o centrala pe gaz iar transportul se va face cu aceleasi pierderi imense. Fratilor, daca nu va pricepeti, intrebati ! Nu-i nici o rusine ...
4.   O fi...n-o fi vinovat trimis de
(11 dec 2010, 07:41:27
oare a aprins focul de la bricheta sau de la ierusalem?
5.   In sfarsit trimis de
(11 dec 2010, 19:18:26
Ma intreb care o sa fie pretul gigacal in Campulung-Moldovenesc daca citez :"există doar puţin peste 200 de consumatori racordaţi la reţeaua centralizată de încălzire şi nici măcar instituţiile publice locale nu sunt racordate toate."Asadar,domnule Flutur nu te lauda cu aceasta "mare realizare",era de datoria dvs sa creati conditii si sa urmariti finalizarea lucrarii,doar aveti ceva atriburii si obligatii in fisa postului,nu ? Ori in fisa scrie doar sa taiati panglici si sa dati declaratii in presa,declaratii aducatoare de voturi ? Parerea mea .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei