Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2010 - Anul XV, nr. 277 (4568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 200 de taximetrişti independenţi au protestat la Guvern

Miercuri, 24 Noiembrie 2010 (16:28:41)

Peste 200 de taximetrişti independenţi au protestat, miercuri, timp de trei ore, în Piaţa Victoriei, cerând ca persoanele fizice autorizate să nu fie obligate să plătească retroactiv, pe ultimii cinci ani, contribuţia la asigurările de sănătate.

La finalul protestului, o delegaţie a taximetriştilor independenţi a discutat cu reprezentanţii Guvernului revendicările lor.

Aceştia au cerut, în discuţia de la Guvern, modificarea prin ordonanţă de urgenţă a prevederilor articolului 259, alineatul 7 din Legea 95/2006, privind plata retroactivă pe ultimii cinci ani a asigurărilor de sănătate de către persoanele fizice autorizate.

Taximetriştii independenţi spun că nu au cum să dea aceşti bani retroactiv, pentru că sumele sunt foarte mari, la contribuţia pe ultimii cinci ani la asigurările de sănătate adăugându-se şi penalităţile pentru întârziere.

Totodată, aceştia mai cer înfiinţarea prin lege a unui tarif minimal sustenabil, a unui tarif extraurban şi respectarea tarifului pe timp de noapte, a spus preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI), Viorel Radu.

Liderul ADTI a precizat că tariful pe kilometru ar trebui să crească la 2,5 lei, dar, fiind o perioadă de criză, ar putea fi acceptată şi o valoare de 1,7-1,8 lei pe kilometru, în prezent fiind practicat un tarif de 1,39 lei. El a mai spus că tariful de pornire ar trebui să fie echivalentul a trei kilometri parcurşi, aparatul începând să taxeze după primii doi kilometri parcurşi.

Taximetriştii independenţi mai cer eliminarea dispecerizării obligatorii, încadrarea în grupa a doua de muncă din Codul Muncii, pe baza atestatului profesional, şi înfiinţarea unei comisii guvernamentale care să verifice modul de vizare şi eliberare a autorizaţiilor de către Primăria Bucureşti, începând cu anul 2005.

În timpul protestului taximetriştilor independenţi a fost restricţionat traficul rutier în zona Pieţei Victoria, circulaţia fiind reluată în jurul orei 14.00.

Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi anunţa, marţi, că la mitingul de la Guvern vor participa aproximativ 1.000 de persoane.

Potrivit lui Viorel Radu, numărul participanţilor a fost mai mic decât cel anunţat pentru că mitingul a fost autorizat de municipalitate abia marţi şi mulţi nu au avut cum să ajungă.

Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi a organizat un protest şi la mijlocul lunii septembrie, acţiune la care au participat atunci câteva sute de taximetrişti.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de taximetrişti independenţi au protestat la Guvern.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de taximetrişti independenţi au protestat la Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei