Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2010 - Anul XV, nr. 277 (4568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mentalitate

Doar o treime dintre sucevenii care şi-au făcut paşaport nou au optat pentru cel biometric

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii sunt încă reticenţi în privinţa paşapoartelor biometrice, deşi acestea le oferă o libertate mai mare de mişcare atunci când vor să călătorească în ţări precum Statele Unite ale Americii sau Israel.

Deşi paşapoartele biometrice au valabilitate cinci ani, iar cele tradiţionale doar un an, iar diferenţa de preţ este de 60 de lei, doar o treime dintre sucevenii care şi-au făcut paşaport nou în ultimul an au optat pentru paşaportul electronic. Conform datelor furnizate de şefa Serviciului Paşapoarte al judeţului Suceava, comisar-şef Angela Irimia, din data de 23 noiembrie 2009, când  a început eliberarea paşapoartelor electronice în judeţul Suceava şi până în 23 noiembrie a.c., s-au înregistrat 28.884 de cereri de eliberare a paşapoartelor: 27.082 la ghişeele serviciului şi 1.802 la misiunile diplomatice din străinătate.

Dintre cererile primite prin cele trei ghişee ale serviciului, 17.466 (64.5%) au fost pentru paşapoarte temporare simple şi doar 9.616 (35,5%) pentru paşapoarte electronice simple.

Comisarul-şef Irimia a arătat că, de la un an la altul, solicitările de paşapoarte au înregistrat o scădere, motivată de posibilitatea persoanelor peste 14 ani de a călători în statele membre ale Uniunii Europene pe baza cărţii de identitate aflată în termen de valabilitate.

 

Românii din străinătate pot solicita paşaport la orice misiune diplomatică a României

Copiii sub 14 ani pot călători oriunde în străinătate numai pe baza paşaportului temporar sau electronic simplu. Legislaţia permite ca, numai pentru copiii sub 14 ani, aflaţi în situaţii deosebite, care nu pot fi prezenţi la fotografiere (sugari, cu disabilităţi, accidentaţi etc)să se solicite paşaport temporar, cu valabilitate 12 luni, prin scanarea fotografiei tip paşaport (3,5 x 4,5 cm). În acest caz este necesară prezenţa ambilor părinţi pentru certificarea fizionomiei copilului.

Şefa serviciului a precizat că, din luna februarie a acestui an, cetăţenii români aflaţi în străinătate pot depune cereri de eliberare a paşapoartelor electronice sau temporare (clasice) la toate misiunile diplomatice ale României în străinătate, costurile fiind în jurul sumei de 100 euro.

“Prin folosirea acestei oportunităţi s-ar evita aglomeraţia care se produce în anumite momente ale anului, când este cunoscut că aceştia se întorc în ţară (în perioada sărbătorilor pascale, a vacanţei de vară şi a sărbătorilor de iarnă) şi doresc să-şi rezolve cu operativitate toate problemele”, a spus comisarul-şef Irimia.

În ţară, un paşaport temporar simplu costă 216 lei şi se emite în aceeaşi zi sau în cel mult trei zile lucrătoare, iar paşaportul  electronic simplu costă 276 lei şi se emite în 14 zile calendaristice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar o treime dintre sucevenii care şi-au făcut paşaport nou au optat pentru cel biometric.
 Vizualizări articol: 2082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Doar o treime dintre sucevenii care şi-au făcut paşaport nou au optat pentru cel biometric3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O prostie trimis de
(24 nov 2010, 11:28:05
Sunt destui care cred ca, daca au un astfel de pasaport, intra sub influenta diavolului din cauza chip-ului pe care il asociaza cu numarul 666. Oricat ar parea de hilara situatia, este o realitate crunta care ne arata gradul de retardare al unei parti destul de insemnate a acestei tari.

Bine ca nu au aceeasi problema cand au carduri bancare cu chip (pe care sunt stocate tot informatii personale, ca doar n-o fi harta Romaniei).

...popor plin de ipocriti si retardati.
2.   Retrasati trimis de
(24 nov 2010, 12:34:43
Ce gindeste un roman cind vede un documental cu triburi din africa si obiceiuri...??(ce inapoiati sint ) Asa gindeste un occidental de noi cind vede ce motive scoatem sa nu avem pasaport biometric si consecintele lui ........:) ....
3.   Vai De Inteligenta Voastra!!!!!!! trimis de
(24 nov 2010, 13:49:24
Aceste argumente pe care le regurgitati sunt refluxuri alimentare.Ce ati ingurgitat pana acuma , aia vomitati. Daca erati preocupati si de sufletul vostru nu numai de burdihan, argumentati logic. Concluzia e ca mai retardati decat voi nu exista.Voi sunte-ti retardati sufleteset ceea ce e mai grav.
3.1  RE: Vai De Inteligenta Voastra!!!!!!! trimis de
(24 nov 2010, 20:37:17
sunte-ti ? care e retartatul(a) in cazul de fata atunci ?
4.   Pt. GURAREA123 trimis de
(24 nov 2010, 14:15:44
si eu ce am inteles din comentariul tau?? vino cu argumente....nu ca toti suntem retardati care au facut pasapoarte biometrice....sau cel putin cei 2 care au simpla lor parere.....vino cu argumentari...nu cu jicniri...daca te crezi mai destept si mai intelept...decat ei.....
5.   Involutie trimis de
(24 nov 2010, 15:31:41
de cand se stie omul pe planeta asta a tot incercat sa evolueze facandu-si mai usoara viata si incarcand ca se perfectioneze cu fiecare inventie a sa.
Dar se pare ca aici la suceava in special oamenii au inceput usor sa involueze iar gradul de indobitorice a populatiei este tot mai mare de la an la an. Astia sunt .. nu ai ce sa faci dar este trist ca se poate intampla asa ceva si asta datorita asa zisilor POCAITI care toata viata au baut, curvit, fumat si cate altele iar la o anumita varsta vezi Doamne s-au porcait si mai trist este ca le impun copiilor lor o gandire ingusta si limitata iar dupa ne miram de ce nu accepta pasapoarte biometrice
5.1  RE: Involutie trimis de
(24 nov 2010, 15:41:29
Pocaitii, cei care sunt cu adevarat (nu cei ce le merge doar numele de pocait) au adus doar corectitudine, seriozitate, adevar. oriunde s-au aflat au fost oameni integri si e problema lor de accepta sau nu pasaportul biometric. dupa cum e si problema ta daca gandesti sau doar vb ca sa nu stai in banca ta. peste tot sunt uscaturi, dar nu arzi toata padurea pentru ele. asa ca........daca vrei pasaport n-ai decat sa-ti faci, iar apoi nu ne suparam sa taci si sa iti vezi de jocul mario pe care l-ai intrerupt pt a da un coment
5.2  RE: Involutie trimis de
(24 nov 2010, 19:33:36
Adevarat zis RYDER25 , iti dau perfecta dreptate si totodata il contrazic pe BOBJR. Ma abtin sa dau exemple BOBJR , ma abtin sa-ti dovedesc de cata corectitudine , seriozitate si adevar dau dovada unii asa zisi pocaiti .
5.3  RE: Involutie trimis de
(24 nov 2010, 23:35:09
Se vede clar ca nu ai citit cum trebuie comentariul si cum ti-a sarit in ochi cuvantul de pocaiti ai si sarit ca ars. Am zis de cei care sunt cu adevarat pocaiti, nu de acei care sunt doar cu numele si fac multe lucruri. Daca vrei am si eu exemple de aces gen de oameni. Si inca o multime de exemple. Si pocait ar trebui sa fii si tu, in sensul de a-ti parea rau si de a te pocai de pacatele tale. Si sa stii ca sunt deacord cu aceste acte biometrice, sa nu crezi ca sunt un om cu ochelari de cal si nu vad decat ceva foarte ingust in fata.
6.   Pentru GURAREA123 trimis de
(24 nov 2010, 15:47:06
Stimabile esti penibil. Renunta matale la card bancar, la cartelele de telefon mobil, la calculator si la telefonul fix. Toate acestea contin chip-uri care stocheaza direct sau care sunt intr-o foarte stransa legatura cu ceea ce se numeste "date personale".

Dar cred ca , daca ai face lucrurile astea, nemaifiind astfel un ipocrit, nu ai putea sa tastezi comentariul de mai sus pentru ca n-ai avea de unde.

Dupa ce ca tu si cei ca tine sustineti niste tampenii, nici macar nu sunteti in stare sa va documentati macar cum trebuie si din niste surse cat de cat credibile despre ce inseamna un chip si ce poate face un chip. Nu ma feresc sa vorbesc mai dur pentru ca cu oameni ca tine nu se poate explica. Sunteti prea indoctrinati (prost) incat sa fiti capabili sa intelegeti. Si, daca ati intelege, nu ati mai avea cu ce sa iesit in evidenta, in fata noastra, a "prostimii" (asa cum stiu ca ne considerati).
7.   Inteligenti trimis de
(24 nov 2010, 17:59:25
monitorul online il citesc persoane cit de cit cu clasa,studii,si stiu cum evoluiaza tehnologia(zic eu cu putine studii) si in ce directie se indreapta......cum puteti gindi asa de un pasaport care e facut sa n e ajute mai ales cei ce stati pe net????Cu tehnologia de azi citesc monitorul (cu coada ochiului ca conduc)la mii de km departare,alimentez masina si platesc numai apropiind furtunul de rezervor,platesti tot ce vrei si cumperi de pe telefon calc....etc ,astea sint doar citeva exemple care n e ajuta sa avem viata mai usoara si altii isi doresc contariul,luati plugul de lemn fratilor si mergeti cu carul de boi .......in fine daca era un ziar de la tara da dar un zir de la sv mare oras......imi lasa de dorit

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei