Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2010 - Anul XV, nr. 277 (4568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI: Actuala putere a îngenuncheat CC, Legea educaţiei trebuie dezbătută în Senat

Miercuri, 24 Noiembrie 2010 (17:48:18)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) este dezamăgită de decizia CC de miercuri şi susţine necesitatea dezbaterii Legii educaţiei şi în Senat, în calitate de cameră decizională.

"Este revoltător, descurajant şi sfidător să constatăm că într-un stat care se pretinde a fi unul de drept să nu mai existe separaţia puterilor în stat, iar clasa politică aflată la conducerea ţării să instaureze un regim al dictaturii", susţine preşedintele Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, într-un comunicat remis miercuri.

FSLI precizează că îşi menţine punctul de vedere şi cere autorităţilor să promoveze Legea educaţiei doar după ce actul normativ va fi suspus dezbaterii şi în Senat, cameră decizională pentru adoptarea acestei legi.

Legea educaţiei este o lege de importanţă majoră, care trebuie bine fundamentată, înainte ca ea să fie pusă în aplicare, spun sindicaliştii.

"Guvernanţii uită că această lege îşi va produce efectele asupra unui număr mare de români, reprezentând cadrele didactice, elevii şi părinţii. Circul pe marginea modului în care trebuie să fie promovată această lege ne determină să credem că am ajuns cu toţii bătaia de joc a unui grup de politicieni, orbiţi de interesele meschine. Pentru aceşti oameni există doar o singură lozincă: «După noi, potopul!» Ceea ce s-a întâmplat astăzi demonstrează, din păcate, că şi forul suprem care trebuie să vegheze la aplicarea corectă a legii în România, Curtea Constituţională, este compromis", precizează sursa citată.

Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament, ca urmare a refuzului parlamentarilor de a dezbate moţiunea de cenzură înaintată după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea educaţiei.

"În şedinţa din ziua de 24 noiembrie 2010, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.e) din Constituţia României şi al art.34 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a pronunţat asupra cererii formulate de Primul-Ministru, privind soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvernul României, pe de o parte, şi Parlamentul României, alcătuit din Camera Deputaţilor şi Senat, pe de altă parte, conflict generat de refuzul Parlamentului de a dezbate moţiunea de cenzură depusă de opoziţia parlamentară. În urma deliberărilor, Plenul Curţii Constituţionale, cu majoritate de voturi, a constatat că există un conflict juridic de natură constituţionlă între Guvern şi Parlament, generat de refuzul Parlamentului de a dezbate moţiunea de cenzură depusă de opoziţia parlamentară, dezbatere care, odată declanşată, ţinând seama de prevederile Constituţiei, nu poate fi oprită", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Curţii Constituţionale.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Decizia CC este definitivă şi general obligatorie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI: Actuala putere a îngenuncheat CC, Legea educaţiei trebuie dezbătută în Senat.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI: Actuala putere a îngenuncheat CC, Legea educaţiei trebuie dezbătută în Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei