Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2010 - Anul XV, nr. 277 (4568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Drama unei familii

Femeia moartă, soţul şi fiul în spital, după două accidente rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pentru o familie din comuna Vama ultimele zile s-au dovedit a fi un cumplit blestem. Mai întâi fiul cuplului a căzut victimă într-un accident rutier, ajungând la spital cu leziuni destul de  grave. Trei zile mai târziu, părinţii acestuia au fost implicaţi şi ei într-un accident, care s-a dovedit fatal femeii, în timp ce soţul acesteia a ajuns şi el în spital.

 

Pentru familia Istrate din Vama necazurile au început vineri, pe 19 noiembrie. Seara, la ora 19.30, pe DN 17, în comuna Păltinoasa, Radu Istrate, în vârstă de 38 de ani, se deplasa regulamentar la volanul unui autoturism, venind dinspre Suceava. Din sens opus se deplasa un autocamion cu remorcă, la volanul căruia se afla un bărbat din Republica Moldova. Conform Poliţiei, şoferul autocamionului nu a respectat semnificaţia marcajului continuu, virând la stânga,spre un PECO. S-a băgat practic în faţa şoferului autoturismului, care nu a avut cum să-l mai evite. Bărbatul de 38 de ani s-a izbit în partea lateral dreaptă a remorcii autocamionului, ajungând la spital cu leziuni în zona capului şi a toracelui.

 

Târâţi 117 metri de marfar  

Pentru familia Istrate totul avea să se transforme într-o tragedie luni seară. După cum am relatat şi în cotidianul nostru de ieri, puţin înainte de ora 21.00, pe DN 17, la trecerea la nivel cu calea ferată din apropiere de satul Molid, comuna Vama, un autoturism Mercedes a fost lovit în plin de un tren de marfă. În maşină se aflau soţii Vladimir şi Aurora Istrate, părinţii tânărului implicat în accidentul de la Păltinoasa. Maşina în care se aflau cei doi a fost târâtă pe calea ferată pe o distanţă de nu mai puţin de 117 metri, partea din faţă fiind transformată într-un morman de fiare. Aurora Istrate, în vârstă de 65 de ani, care era pe scaunul din dreapta faţă, a murit pe loc în urma impactului, în timp ce soţul acesteia, aflat la volan, a fost scos în viaţă din maşină. Personalul medical sosit la faţa locului a reuşit să-l stabilizeze pe pacient, el fiind transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde este internat şi fiul său.

 

A trecut pe lângă maşinile care aşteptau şi s-a strecurat pe lângă barieră

Condiţiile în care s-a produs acest accident sunt inexplicabile pentru toţi cei care îl cunosc pe bărbatul de 71 de ani care se afla la volanul maşinii. Fost şofer profesionist, cu experienţă şi cunoscând perfect zona, acesta a forţat absolut inconştient trecerea. Ancheta poliţiştilor arată că în momentul accidentului semibarierele erau coborâte, iar semnalele luminoase şi acustice erau şi acestea pornite. Martorii identificaţi de poliţie, şoferi care aşteptau la barieră, au povestit cum şoferul a trecut pe lângă cele câteva maşini oprite la trecere şi, pe lângă semibarieră, a intrat pe linia ferată, fiind lovit de tren o fracţiune de secundă mai târziu.

 

Au leziuni grave, dar sunt stabilizaţi

În privinţa bărbatului de 71 de ani se poate spune că a scăpat cu viaţă ca prin minune. Ieri dimineaţă, acesta era internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava. El a fost diagnosticat cu traumatism toracic prin strivire, fracturi de genunchi stâng şi antebraţ drept şi traumatism cranio-facial, starea sa fiind gravă, dar stabilă.

În ceea ce-l priveşte pe fiul său, acesta are un traumatism cranio-facial, contuzie toracică, de asemenea având şi leziuni craniene, fiind posibil ca acestea din urmă să necesite intervenţie chirurgicală.   

 

 

Atenţie la trecerile peste linia ferată

Conform statisticilor de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Feroviare Suceava, în primele nouă luni ale acestui an, la trecerile la nivel cu calea ferată din judeţ s-au produs nouă accidente, în urmă cărora două persoane au decedat, patru au fost rănite grav şi trei uşor, victimele fiind şoferi sau pasageri în maşini.

Practic, accidentul petrecut acum două zile la Vama este a doua tragedie de acest gen petrecută în acest an. Pe 23 martie a.c., doi soţi din comuna Forăşti au murit după ce maşina în care se aflau, un Audi, a fost lovită de un tren personal la trecerea la nivel cu calea ferată din Dolheşti. Cei doi se aflau pe locurile din faţă ale maşinii, alţi trei pasageri din spate fiind şi ei răniţi, dar scăpând cu viaţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeia moartă, soţul şi fiul în spital, după două accidente rutiere.
 Vizualizări articol: 3979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Femeia moartă, soţul şi fiul în spital, după două accidente rutiere3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 nov 2010, 23:31:40
Autoturismul a fost lovit mai exact, nu de un tren, ci de o locomotiva electrica, care pare sa fie 40-0853-8 a depoului Pascani, care tragea o garnitura de marfa a CFR Marfa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei