Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2010 - Anul XV, nr. 277 (4568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ratăm bucuria călătoriei

Cu siguranţă v-aţi amuzat în copilărie (vorbesc despre generaţia mea) cu Trupa Divertis. Acei nebuni care ironizau cam tot ce se putea, făcând din ţânţar, harmăsar. Au trecut anii, lucrurile s-au schimbat unele in mai bine, altele au luat o întorsătură total surprinzătoare, şi ajungem în 2010, când pe 12 octombrie unul dintre cei mai îndrăgiţi actori din Trupa Divertis a fost invitat să ne împărtăşească câteva crâmpeie din vasta sa experienţă. Cine altul decât cel mai mic şi mai simpatic dintre ei, Ioan Gyuri Pascu!
Ce şi-ar dori să facă Gyuri Pascu din punct de vedere profesional? Probabil că răspunsul vă va surprinde: pe lângă multe lucruri care rămân deocamdată confidenţiale, acesta ar vrea să joace într-un film cu Al Pacino.
De mic copil a ştiu care e menirea lui în viaţă: am ştiut că voi fi pe scenă şi pe ecran, chiar dacă peste tot mi-au fost refuzate oportunităţile legale şi căile ştiute. A făcut de toate cu multă iubire şi încredere. Observ că încrederea este un lucru fundamental într-o carieră.

V-aţi pus vreodată întrebarea cum se identifică Gyuri? Iată ce spune: E foarte bine să fi cu tine însuţi măcar 5 minute pe zi; de fapt de abia atunci afli cine eşti de fapt, nu cine îţi doreşti să fi.

Mentorul său a fost Cristian Gaţu. Regretă faptul că nu a fost cu 10 cm mai înalt pentru a-i putea face concurenţă. La handbal este extrem de tehnic şi foarte talentat. Susţine că nu e bine să avem multe modele, cu cât mai puţine, cu atât mai bine. De ce? Pentru că ne raportăm mereu la modele, facem comparaţii, iar dintr-o ceartă, porneşte un război întreg. În general, oamenii care nu te admiră, te invidiază, care au probleme cu tine sunt buni mentori. Duşmanii sunt nişte profesori extraordinari!
Primul maestru spiritual al actorului a fost bunica sa, urmată de sora mai mare a acestuia. Atunci când avea o problemă la şcoală şi întreba Cum o să fie?, bunica îi spunea O să fie cum o să fie! O să fie cumva, stai tu liniştit! Aceasta i-a dat sfaturi bune, pline cu tâlc; de pildă, atunci când avea de învăţat şi i se părea foarte dificil, îl încuraja prin: Totu-i greu până înveţi! După aceea să vezi cât de uşor e…. 
Constrâns de împrejurări, şi-a îndreptat atenţia spre învăţământ. A fost profesor într-un sat, făcându-şi meseria cu mult drag. Aşteaptă o schimbare de la tânăra generaţie în domeniul jurnalismului. Nu mai are curajul să deschidă televizorul sau să mai citească ziarul.

Ce spune artistul despre popularitatea muzicii sale? Când eram mai tânăr, eram chiar necăjit. Spuneam că am cântece frumoase, o voce bună şi nu înţelegeam de ce nu mă dau la Radio. Acum nu mă mai interesează. Dragoste cu de-a sile nu se poate. Pe unde mergeam, spuneau că e foarte drăguţă piesa, dar nu e în politica postului. 
Ce înseamnă SUCCESul? Succesul e ca frunza copacului, azi e, mâine dispare. Nu e important succesul, ci bucuria de a fi. Succesul se termină.

Pentru Ioan Gyuri Pascu, actoria e mai mult decât pasiune, e iubire. Pasiunea e la început, arde repede. După aceea, uşor, uşor devii propriul alchimist şi nu mai eşti aşa de înverşunat nici în bine.
Am avut în faţa mea un om care trăieşte patru anotimpuri pe zi, de la bucurie şi tristeţe, până la exuberanţă.

Am învăţat de la acest actor, cântăreţ, scriitor că „Ratăm bucuria călătoriei”. Ştiam de existenţa acestui fenomen, însă îi lipsea conturul. 
Încercaţi să fiţi stele faţă de soare; să-i mulţumiţi în fiecare zi e mare lucru. El dă şi nu cere nimic. Fiţi stele ca să primiţi lumina de la soare şi fiţi soare faţă de alţii. Daţi…nu cere-ţi înapoi nimic. Acesta e marele secret în viaţă: daţi fără interes. Când iubiţi, faceţi-o fără interes; întotdeauna vine virgula, după care urmează problemele.

Iar acum…să vă delectez cu un banc spus de marele actor:
Vine doctorul şi spune:
- Nu vă supăraţi! Dvs. mi-aţi băgat un plic cu 200 € în buzunar?
Pacientu’ spune:
- Nu!
Iar doctorul mirat:
- De ce?

În fiecare moment noi suntem context şi conţinut!

Iuliana ROMAN

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ratăm bucuria călătoriei.
 Vizualizări articol: 1467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ratăm bucuria călătoriei5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Articol interesant trimis de
(25 nov 2010, 10:02:52
articolul este interesant,dar nu inteleg ...sunt chiar greseli de ortografie si anume : "De mic copil a ştiu care e menirea lui în viaţă: "......in loc de "a stiu" este a stiut - ...si atunci cand relateaza cuvintele unui personaj se pun ghilimelele de rigoare ca doar nu vb de propria persoana.
in rest e ok...ideia "scriitoarei" ..daca pot sa ii spun asa !felicitari...pt ideie.
2.   Raspuns trimis de
(28 nov 2010, 21:51:38
De fapt, eu am scris replicire actorului in 'italic', insa observ ca nu au fost publicate.
Iar in ceea ce priveste acea greseala de ortografie, imi asum responsabilitatea, insa nu consider ca poate fi considerata o catastrofa. S'au facut greseli si mai mari in alte publicatii.

Multumesc!
3.   Comentariu trimis de
(28 nov 2010, 21:52:27
Replicile*
4.   Responsabilitatea? trimis de
(30 nov 2010, 21:27:27
Daca spui ca iti asumi responsabilitatea ,acestei greseli ...nu incerca sa "pui "in fata greselile facute la alte publicatii.Noi am vazut si greseli la alte articole.
Deja incepe sa fie o catastrofa deodata ce nu acepti acesta critica adusa la adresa textului.Ai putea sa iei in considerare si data viitoare sa eviti aceste greseli !...e simplu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei