Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2010 - Anul XV, nr. 277 (4568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noul şef al IPJ Neamţ: Raportul Corpului de control al MAI va fi dat publicităţii joi

Miercuri, 24 Noiembrie 2010 (15:04:36)

Noul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, comisar-şef Dorel Manole, a declarat, miercuri, că raportul Corpului de control al ministrului Administraţiei şi Internelor legat de managementul Inspectoratului va fi făcut public joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, concluziile Corpului de control, care a declanşat verificări la IPJ Neamţ în urma asasinatului din 14 noiembrie, vor fi date publicităţii joi de către ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Noul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ a mai spus, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută după învestirea sa în funcţie, că "aspecte despre comportamentul" grupărilor interlope erau cunoscute încă din anul 2008 şi au fost "exploatate" la nivel central.

"Comportamentul acestor grupuri era cunoscut însă din 2008 şi ulterior au fost exploatate la nivel central. Nu putem spune că nu există legături între cei doi (Aurelian Şoric şi Gheorghe Mararu -n.r.) odată ce acel imobil (locuinţa lui Şoric -n.r.) a fost în propietatea lui Mararu", a afirmat Dorel Manole.

Dorel Manole îl înlocuieşte la conducerea IPJ Neamţ pe Aurelian Vasea Şoric, care a demisionat marţi, în urma scandalului izbucnit după asasinatul petrecut în 14 noiembrie la Piatra Neamţ.

Săptămâna trecută, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului din 14 noiembrie.

Cererea de destituire lui Şoric a venit ca urmare a faptului că presa locală a relatat că inspectorul şef Şoric ar avea o relaţie de amiciţie cu fraţii Mararu.

Într-o conferinţă de presă susţinută în 16 noiembrie, Şoric a lansat acuzaţii grave asupra magistraţilor, susţinând că sunt şi procurori care dau bani cu camătă şi la adresa lucrătorilor din serviciile secrete care nu şi-au făcut treaba şi nu l-au monitorizat pe Cristian Chilat - presupusul asasin al lui Gheorghiţă Mararu, membru al lumii interlope locale.

Aurelian Şoric a susţinut, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu spunând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia sa.

Verificările Corpului de control al ministrului Administraţiei şi Internelor au început la Piatra Neamţ după ce şeful Poliţiei Judeţene, comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul şef al IPJ Neamţ: Raportul Corpului de control al MAI va fi dat publicităţii joi.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul şef al IPJ Neamţ: Raportul Corpului de control al MAI va fi dat publicităţii joi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei