Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2010 - Anul XV, nr. 277 (4568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri păguboase

Au plătit termopane şi au luat o mare ţeapă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe persoane din Gura Humorului, dar şi din localităţile învecinate, încearcă pe toate căile să-şi recupereze banii plătiţi unei firme de termopane acum mai bine de doi ani. În total, cel puţin până la această oră, ar fi vorba de 11 victime, iar prejudiciul se ridică la peste 41.000 de lei, adică în jur de 10.000 de euro.

În disperare de cauză, oamenii au depus şi plângere la Poliţia şi Parchetul din Gura Humorului, acuzându-l pe Daniel Laurenţiu Popa, administratorul SC Termosistem SRL, de înşelăciune.

Oamenii legii au constatat că în perioada august 2008-iunie 2009, Daniel Laurenţiu Popa a încheiat mai multe contracte pentru confecţionarea şi montarea de tâmplărie tip PVC. Persoanele fizice cu care administratorul SC Termosistem SRL a bătut palma şi s-a angajat să le livreze uşi şi ferestre din termopan au plătit în avans o parte din sumele prevăzute în contracte, în total fiind vorba de 41.450 de lei. Ulterior, firma a început să aibă probleme financiare, iar contractele nu au mai fost respectate. Astfel, în loc de termopane, humorenii s-au ales cu promisiuni şi noi termene de execuţie ori livrare a materialelor. Exasperaţi de această atitudine şi convinşi că au fost victima unei escrocherii, oamenii au înaintat plângere penală la Poliţie.

 

Procurorii îi trimit pe păgubiţi să se judece în instanţele civile

Iniţial, plângerea penală s-a soldat cu începerea urmăririi penale împotriva lui Laurenţiu Daniel Popa pentru infracţiunea de înşelăciune. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au confirmat începerea urmăririi penale, dar după un an de verificări au ajuns la altă concluzie.

„Având în vedere că relaţiile dintre SC Termosistem SRL şi părţile vătămate au avut la bază acordul de voinţă al acestora, materializat în încheierea de contracte sau emiterea de oferte de preţ, nerespectarea obligaţiilor asumate se situează în domeniul răspunderii civile contractuale, faptele reclamate nefiind de natură penală. Pentru recuperarea prejudiciilor cauzate, părţile vătămate se pot adresa cu acţiune pe cale civilă”, se arată în rezoluţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, prin care s-a decis scoaterea de sub urmărire penală a lui Laurenţiu Daniel Popa.

Păgubiţii spun că soluţia nu este cea corectă şi că administratorul SC Termosistem SRL Gura Humorului i-a ţepuit ca la carte, încasând banii chiar dacă ştia că nu va putea să-şi onoreze obligaţiile din contracte.

 

Popa: „Nu am intenţionat să înşel pe nimeni”

Administratorul societăţii din Gura Humorului recunoaşte existenţa acestor datorii, dar a mărturisit că nu a intenţionat nici un moment să înşele pe cineva. „Eu mă străduiesc să le dau banii înapoi ori să le onorez comenzile. Atâta timp cât statul nu-mi achită datoriile pe care le are pentru lucrările efectuate de firma mea nu am cum să onorez contractele. Am de încasat peste un miliard de lei vechi, aşa că nu se poate spune că am fost de rea-credinţă. Mai mult, câteva dintre persoanele cu care am încheiat contracte şi-au primit înapoi o parte din sume şi voi încerca să rezolv integral situaţia”, a precizat Laurenţiu Daniel Popa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au plătit termopane şi au luat o mare ţeapă.
 Vizualizări articol: 3587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Au plătit termopane şi au luat o mare ţeapă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei