Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2010 - Anul XV, nr. 277 (4568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toţi copiii din România, inclusiv cei fără acte, vor fi recenzaţi din octombrie 2011

Miercuri, 24 Noiembrie 2010 (17:20:04)

Numărul copiilor rămaşi singuri acasă după ce părinţii au plecat în străinătate va fi cunoscut după efectuarea recensământului programat să înceapă în octombrie 2011, când vor fi recenzaţi toţi minorii, inclusiv cei care nu au acte, a declarat, miercuri, Vladimir Alexandrescu, de la INS.

Reprezentantul Institutului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu, a declarat, în cadrul dezbaterii cu tema "Costuri sociale ale migraţiei forţei de muncă din România: protecţia copiilor rămaşi acasă şi gestionarea deficitului de cadre medicale", că după efectuarea recensământului se va şti cu exactitate câţi copii din România au fost afectaţi de migrarea părinţilor în străinătate, în prezent fiind vehiculate cifre complet diferite de către autorităţi şi organizaţii neguvernamentale.

În timp ce un studiu realizat de UNICEF vorbea despre circa 350.000 de copii rămaşi singuri acasă, datele oficiale înregistrate de Ministerul Muncii indică doar 88.000.

"Pentru a elabora politici pentru copii este important de ştiut câţi sunt. Institutul Naţional de Statistică ar trebui să dea acest răspuns şi vom putea face acest lucru în octombrie 2011, când va fi demarat primul recensământ după aderarea la UE. Vor fi întrebări punctuale privind migraţia. Vor fi recenzaţi toţi copiii care există, inclusiv cei fără acte", a declarat Alexandrescu.

El a precizat că recensământul se va face după o metodologie europeană şi se va desfăşura simultan în toate ţările europene.

Dezbaterea "Costuri sociale ale migraţiei forţei de muncă din România: protecţia copiilor rămaşi acasă şi gestionarea deficitului de cadre medicale" a fost organizată de Subcomisia pentru Populaţie şi Dezvoltare a Senatului, în colaborare cu reprezentanţa în România a Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie.

Recensământul populaţiei se va desfăşura în perioada 22-31 octombrie 2011, urmând să fie înregistrate 21,5 milioane de persoane, 5 milioane de clădiri de locuinţe şi 7,5 milioane de gospodării ale populaţiei.

Ppreşedintele INS, Vergil Voineagu, declara, în septembrie, că recensământul va cuprinde date cu privire la forţa de muncă, şomajul în rândul populaţiei, starea locuinţelor, nivelul de dezvoltare locală, numărul emigranţilor şi emigraţilor, migraţia temporară, delimitarea fizică a judeţelor şi a unităţilor admnistrativ-teritoriale, dar şi actualizarea registrelor şi numerelor poştale.

El preciza că rezultatele recensămintelor sunt "menite" să ofere o bază informaţională pentru a facilita formularea politicilor care trebuie luate în viitor şi va conduce la sporirea gradului şi nivelul educaţional al populaţiei şi la diminuarea impactului "major" al migraţiei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toţi copiii din România, inclusiv cei fără acte, vor fi recenzaţi din octombrie 2011.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Toţi copiii din România, inclusiv cei fără acte, vor fi recenzaţi din octombrie 20115.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei