Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SNPPC: Cerem public ca preşedintele şi premierul să-şi dea demisia de onoare, aşa cum a făcut Blaga

Luni, 27 Septembrie 2010 (15:15:48)

Sindicaliştii SNPPC au cerut public, luni, ca preşedintele şi premierul să-şi dea demisia de onoare aşa cum a fost constrâns să facă ministrul Vasile Blaga şi au precizat că din 7 octombrie ar putea începe proteste pe termen nelimitat, până când Traian Băsescu şi Emil Boc îşi prezintă demisiile.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a cerut, luni, într-o conferinţă de presă, ca premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu să îşi prezinte demisiile de onoare, după exemplul ministrului de Interne, Vasile Blaga.

"Le cerem să facă aşa cum a făcut Blaga, deşi cred că lui i s-a cerut, nu cred că a fost un gest făcut de bunăvoie", a declarat Marin Gruia.

El a precizat că, în cursul acestei săptămâni, confederaţiile sindicale vor stabili un calendar comun de proteste care ar putea începe pe 7 octombrie şi pentru care se va cere un termen nelimitat pentru a protesta, până când premierul şi preşedintele îşi vor prezenta demisiile.

"Dacă preşedintele nu mai are nevoie de Ministerul de Interne, şi noi vrem să renunţăm la el ca preşedinte. Nici noi nu mai avem nevoie de el şi vrem să renunţăm. Dacă dumneavoastră nu ne mai vreţi, nici noi nu vă mai vrem", i-a transmis liderul SNPPC preşedintelui Traian Băsescu.

Reprezentanţii poliţiştilor au tras un semnal de alarmă arătând că demisia ministrului Vasile Blaga accentuează criza din România şi că demisia sa nu a fost cerută de către protestatarii de vineri.

"Ministrul Blaga nu trebuia să-şi dea demisia. Nu am avut o astfel de intenţie şi nu am cerut acest lucru, pentru că nu el este vinovat de ce se întâmplă în Ministerul de Interne din punct de vedere al subfinanţării", a declarat Gruia.

El a mai spus că speră ca decizia preşedintelui de a-l determina pe Vasile Blaga să plece de la MAI să nu afecteze aderarea României la Spaţiul Schengen.

"Pe zi ce trece se aşterne o dictatură modernă. România va ajunge într-un colaps social, economic şi politic dacă acceptăm astfel de lucruri", a mai spus preşedintele SNPPC, solicitând tuturor românilor, indiferent dacă fac sau nu parte dintr-un sindicat, să iasă în stradă.

Sindicaliştii sunt indignaţi şi de faptul că singura reacţie a preşedintele Traian Băsescu a fost legată de aspectele simbolice ale protestului, reacţie care a fost extrapolată în afirmaţii de subminare a autorităţii de stat de către Poliţie şi Jandarmerie.

"Pentru consecvenţa declaraţiilor prezidenţiale, poliţiştii recomandă radierea instricpţionării POLIŢIA de pe maşinile care aparţin SPP şi care sunt conduse de cadre ale SPP costumate în uniforme ale poliţiei rutiere", a mai spus Gruia.

Sindicaliştii resping acuzaţia preşedintelui privind subminarea autorităţii de stat, precizând că această noţiune ar presupune un atac armat sau violenţe, niciuna dintre aceste condiţii nefiind însă îndeplinită la protestul de vineri.

"Nicio componenţă prevăzută de Codul penal nu a fost săvârşită. Sunt afirmaţii deosebit de grave şi dacă preşedintele Traian Băsescu nu le va demonstra vom merge până la capăt şi vom face plângere împotriva lui", a mai spus liderul SNPPC.

Gruia a mai precizat că, în urma acţiunii de vineri, şefilor Inspectoratelor Judeţene li s-au cerut liste cu poliţiştii care au participat la acţiunea de protest, lucru făcut pentru intimidarea conducerii sindicatului.

La rândul său, vicepreşedintele "Cartel Alfa" Petru Dandea i-a atras atenţia preşedintelui Traian Băsescu că împiedicarea acţiunilor sindicale constituie faptă penală.

"Dacă preşedintele continuă cu ameninţările, nu face decât să pună paie pe foc. Acest protest a sudat solidaritatea la nivel naţional", a delarat Dandea.

Pe de altă parte, el a catalogat decizia premierului Emil Boc de a pleca din România pentru mai multe zile, într-o perioadă atât de grea, ca un gest complet deplasat, precizând că acesta ar fi trebuit să fie mai interesat de starea de sărăcie în care a trimis milioane de români prin măsurile luate.

Dandea a făcut o serie de precizări privind decizia de vineri de a pleca în marş de la sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni, el arătând că organizatorii au discutat cu jandarmii şi au solicitat o discuţie cu primarul general pentru obţinerea aprobărilor.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa" a declarat că primarul general al Capitalei Sorin Oprescu nu s-a opus deplasării protestatarilor, astfel încât sindicaliştii nu pot fi acuzaţi de încălcarea legii.

De asemenea, el a mai spus că informaţiile pe care organizatorii le-au avut până când coloana a ajuns la Podul Eroilor au fost că preşedintele Traian Băsescu se află la Palatul Cotroceni.

"Pe asta ne-am bazat şi am crezut că preşedintele va accepta o discuţie, aşa cum a făcut cu un an în urmă", a declarat Dandea.

Acesta i-a mai recomandat preşedintelui, care s-a supărat că protestatarii au strigat "javră", să verifice în dicţionar definiţiile cuvintelor hoţ şi javră.

"Dacă va vedea explicaţiile pentru cele două cuvinte, ar trebui să nu mai fie supărat pentru că se strigă în ultimul timp. «Hoţ» are o conotaţie sensibil mai negativă şi mai gravă decât «javră»", a zis Dandea.

În ce priveşte purtarea uniformelor militare de către protestarii poliţişti, sindicaliştii au afirmat că aceştia au purtat o jachetă cu însemnele sindicale peste uniforme, acoperindu-le aproape în totalitate.

Pe de altă parte, ei i-au atras atenşia preşedintelui că în campania electorală fiica acestuia Elena Băsescu a purtat uniforma armatei într-un loc public fără a i se face observaţii.

Sindicaliştii sunt nedumeriţi de ce preşedintele Traian Băsescu s-a supărat "absolut nejustificat" pe reprezentanţii Jandarmeriei, în condiţiile în care nu a avut nicio ieşire virulentă atunci când Legea pensiilor a fost votată prin fraudă.

"Nu am văzut atâtea ieşiri prin presă când Legea pensiilor a fost votată prin fraudă şi n-am văzut ca preşedintele Băsescu să renunţe la Roberta Anastase. Este regretabil că Vasile Blaga a fost constrâns să-şi dea demisia", a declarat preşedintele Sindicatelor Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu.

El a precizat că reacţia preşedintelui este o exagerare intenţionată pentru ca acesta să nu se refere la problemele reale.

Vasile Blaga şi-a anunţat, luni, demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, demersul său survenind protestului poliţiştilor de vineri din faţa Administraţiei Prezidenţiale.

Sindicaliştii "Cartel Alfa", confederaţie la care sunt afiliaţi şi poliţişti, au participat, vineri, la un miting în faţa Palatului Victoria. După aproximativ două ore de protest, în jurul orei 12.30 aceştia au pornit într-un marş spontan, neautorizat, spre Palatul Cotroceni, nemulţumiţi că preşedintele Traian Băsescu nu a venit să stea de vorbă cu ei, aşa cum i-au solicitat. Aproximativ 6.000 de protestatari au pornit în marş, însă pe drum li s-au alăturat alte 1.500-2.000 de persoane, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

Ajunşi lângă intrarea oficială a Palatului Cotroceni, către platoul unde şefului statului i se dă onorul în cadrul festivităţilor oficiale, manifestanţii au aruncat cu sticle, cu caschete şi lumânări şi au început să strige "ieşi afară javră ordinară". Mitingul s-a încheiat fără incidente, în jurul orei 16.30, după ce liderii "Cartel Alfa" le-au propus protestatarilor să se retragă şi să revină la Palatul Cotroceni în 7 octombrie, când va fi organizat mitingul de Ziua Internaţională a Muncii Decente.

În urma mitingului de vineri, de la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a anunţat MAI că renunţă la serviciile de escortă ale Poliţiei. Gestul prezidenţial a fost urmat de cel al premierului Emil Boc.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a declarat că salariaţii MAI care au manifestat vineri la Cotroceni au încălcat legea, menţionând că aceştia, prin gestul ilegal făcut, au subminat autoritatea statului român. Şeful statului a menţionat că protestatarii au încălcat legea purtând, la un miting ilegal, uniforme cu simbolurile statului român. El a menţionat că aceştia au subminat autoritatea statului român. Băsescu a subliniat că Palatul Cotroceni, la fel ca şi Poliţia şi Jandarmeria, este un simbol al statului român.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SNPPC: Cerem public ca preşedintele şi premierul să-şi dea demisia de onoare, aşa cum a făcut Blaga.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SNPPC: Cerem public ca preşedintele şi premierul să-şi dea demisia de onoare, aşa cum a făcut Blaga0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Campanie de dezinformarea populatiei trimis de
(27 sep 2010, 15:55:26
incerc prin umila mea contributie sa deschid ochii celor care INCA dorm si cred toate bazaconiile afirmate de acesti comunisti mascati in lideri sindicali.Nea ..Gruia asta incearca sa ne convinga ca SuperBase este vinovat ca politistii si-au facut credite la banci,mult mai mari decat le-ar putea acoperii salariul(din septembrie 2009 dar cumulat cu spaga de rigoare ating lejer standardul unei vieti lejere),Boc cel Mic si Prunele de Aur sunt vinovati de imposibilitatea amortizarii crizei mondiale.
Deci prin urmare nu are nici o vina Nea Costica din Anina care doarme in coada lopetii asteptand ziua de sambata sa ia "cascavalul" la negru binenteles cum sa inteles cu Nea Nae din Jalea Jiului ajuns "Privat" dupa primirea salariilor compensatorii la disponibilizare."Lasa bre ca-ti dau cash in mana si iei mai mult..nu mai platim taxe la banditii astia."Ganditi-va asa:Poti face baie fara sa te uzi?..nu prea..asa ca mai ganditi-va o data..daca nu dai...de un' sa primesti?
Am zis !
2.   Continuare..Camoanie de dezinformare trimis de
(27 sep 2010, 16:07:12
Blocul comunist nu a disparut in Romania.Prin enormitatea acestuia este practic imposibil sa moara in doar 20 de ani.Se poate ascunde in schimb.Pacat ca ne-am lasat trasi in jos de comunisti pana la limita saraciei si acum suntem prea ocupati cu procurarea hranei zilnice neavand timp sa ne luptam cu ei.Poporul Romaniei a mai pierdut o batalie in favoarea cancerului comunist.Daca v-om fi destul de "destepti"(cum se lauda romanul ca e) v-om castiga Razboiul.Ideea este sa constientizam situatia in care ne aflam si la votarile care urmeaza sa nu ne mai vindem viitorul copiilor nostri si al nostru pentru o pereche de manusi,un fular sau o galeata de plastic.
Am zis !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei