Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 67.000 de pensionari au semnat petiţia pentru rediscutarea Legii pensiilor în Parlament

Luni, 27 Septembrie 2010 (18:43:53)

Peste 67.000 de pensionari au semnat petiţia iniţiată de Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România pentru rediscutarea Legii pensiilor în Parlament şi eliminarea modificării modului de calcul al punctului de pensie, se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România a iniţiat, după votarea Legii pensiilor în Parlament, o petiţie prin care atrage atenţia că pensionarii nu pot accepta ca punctul de pensie să nu mai fie corelat cu salariul mediu brut pe economie şi prin care solicită rediscutarea actului normativ.

Iniţiatorii petiţiei susţin că, în perioada 16 - 27 septembrie, 67.840 de pensionari au semnat documentul şi au cerut o nouă dezbatere a legii pentru a fi eliminată prevederea care modifică modul de calcul al punctului de pensie reglementat prin Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii.

Reprezentanţii pensionarilor susţin că solicitarea semnatarilor petiţiei a fost comunicată şi preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că Biroul Permanent Naţional a votat, în unanimitate, ca parlamentarii PSD să declanşeze procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu dacă acesta promulgă Legea pensiilor.

Ponta a spus că propunerea pe care a făcut-o, joi, ca PSD să declanşeze procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, a primit votul unanim al conducerii PSD.

El a precizat încă o dată că PSD va declanşa procedura de suspendare dacă Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor în forma adoptată de Camera Deputaţilor, adoptare pe care PSD o consideră "frauduloasă".

"Este o lege care afectează viaţa a şase milioane de români, o lege care a afectat probabil pe termen foarte lung credibilitatea lui Traian Băsescu, a partidului pe care îl conduce şi a modului în care PDL înţelege să obţină voturi", a adăugat Ponta.

El a precizat că va discuta şi cu PNL şi PC, dar şi cu parlamentari aparţinând arcului pro-guvernamental, indicând în acest sens UDMR, PDL, minorităţile naţionale, dar şi parlamentarii independenţi.

"Ar putea fi şansa prin care aceştia să îşi salveze conştiinţa şi să sancţioneze furtul şi corupţia patronate de Traian Băsescu şi realizate de Roberta Anastase", a mai spus Ponta.

PNL şi PC au anunţat deja că vor susţine demersul de suspendare din funcţie a şefului statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 67.000 de pensionari au semnat petiţia pentru rediscutarea Legii pensiilor în Parlament.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 67.000 de pensionari au semnat petiţia pentru rediscutarea Legii pensiilor în Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frectie.. trimis de
(27 sep 2010, 18:49:00
mai trebuie 33 de mii
PNL;PC;PSD..in curand devin istorie.Ponta....e catelul care da din coada si din plisc in ideea ca poate,poate prinde osu' sa repare greseala lui Geoana (deficit 8 mil euro) sa-i creeze tata ilici o sansa mai buna in viata.Hai siktir.
Am zis!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei