Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Poliţiştii au dreptul de a protesta, însă unii au uitat de angajamentul faţă de ţară

Luni, 27 Septembrie 2010 (13:47:56)

Vasile Blaga a afirmat luni că şi poliţiştii au dreptul de a protesta, ca toţi cetăţenii, însă unii au uitat de angaajamentul faţă de ţară, subliniind, totodată, că nu poate accepta ca gestul unora să fie element de raportare la toţi angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI)

Vasile Blaga - care şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de ministru al Internelor - a precizat că la marşul ilegal din 24 septembrie au participat "puţini" din cei 70.000 de angajaţi ai MAI, iar cei care au participat la acest protest au uitat de obligaţia angajamentului faţă de ţară.

Organizatorii marşului ilegal vor răspunde contravenţional, a adăugat Blaga.

Totodată, Blaga a precizat că angajaţii MAI care au greşit vor răspunde conform gravităţii infracţiunilor comise.

"Pe de altă parte, nu pot accepta ca gestul unora să fie element de raportare la toţi angajaţii MAI", a subliniat Vasile Blaga.

În urma mitingului de vineri, din faţa Administraţiei Prezidenţiale, unde protestararii poliţişti au strigat "Ieşi afară, javră ordinară!", aruncând cu pet-uri şi caschete, preşedintele Traian Băsescu a anunţat MAI că renunţă la serviciile MAI. Gestul prezidenţial a fost urmat de premierul Emil Boc.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a declarat că salariaţii MAI care au manifestat vineri la Cotroceni au încălcat legea, menţionând că aceştia, prin gestul ilegal făcut, aceştia au subminat autoritatea statului român.

Şeful statului a menţionat că protestatarii au încălcat legea purtând, la un miting ilegal, uniforme cu simbolurile statului român. El a menţionat că aceştia au subminat autoritatea statului român.

"Ceea ce domniile lor au făcut vineri, cei şase mii de poliţişti, nu s-a încadrat nicicum în obligaţiile pe care ei le au în viaţa de zi cu zi. Cu atat mai mult, încălcarea legii s-a făcut purtând uniforma statului roman şi pe uniformă purtand simbolurile statului roman (...) Cred că cel mai grav lucru din ilegalităţile comise de poliţiştii care s-au angajat într-un marş autorizat este că, pur şi simplu, au subminat autoritatea statului român şi instituţiile statului român, fie că este vorba de Ministerul Administraţiei şi Internelor, ca instituţie, fie că este vorba despre instituţia prezidenţială", a opinat preşedintele.

Băsescu a subliniat că Palatul Cotroceni, ca şi Poliţia şi Jandarmeria, este un simbol al statului român.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Poliţiştii au dreptul de a protesta, însă unii au uitat de angajamentul faţă de ţară.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: Poliţiştii au dreptul de a protesta, însă unii au uitat de angajamentul faţă de ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei