Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În paragină

Locatarii unui bloc, terorizaţi din cauza unui spaţiu comercial abandonat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Terorizaţi în propriile locuinţe, aceasta este situaţia locatarilor blocului CFR, situat vizavi de Gara Burdujeni, care trăiesc cu teama ca într-o zi să nu le fie cuprinse locuinţele de flăcări, dar şi că în iarna care vine vor rămâne din nou în frig şi fără pic de apă la robinete.

Cauza problemelor lor este un spaţiu comercial de la parterul blocului, în care funcţiona pe vremuri Restaurantul Siretul, pentru ca după Revoluţie să fie disputat între mai multe firme. Numai că, uimitor, de 12 ani, spaţiul, care are un bun vad comercial, a rămas abandonat, devenind o ţintă a vandalilor şi hoţilor.

După ce geamurile au fost sparte, a fost rândul pereţilor, din care au smuls până şi firele instalaţiilor electrice, nu doar prizele şi întrerupătoarele.

Plăcile de rigips cu care una dintre firme încercase să refacă localul au fost smulse, bucăţelite, iar ţevile de utilităţi care alimentează întreg blocul au rămas dezgolite complet, fiindu-le smulsă şi izolaţia termică.

Mai nou, uşile exterioare au devenit ţinta hoţilor, săptămâna trecută uşa de fier de la intrarea principală fiind tăiată şi furată în plină zi, cu căruţa.

“De 12 ani avem numai probleme cu spaţiul acesta. Iarna ne îngheaţă conductele, trebuie să le înlocuim pe banii noştri, de aici, de jos, frigul ne vine în apartamente, plătim şi pierderile de căldură de pe ţevile de aici, iar noaptea îndurăm gălăgia vagabonzilor care se aciuează aici şi care, în câteva rânduri, au făcut foc în mijlocul încăperii, de a trebuit să chemăm pompierii pentru a stinge incendiul care se pornise. Riscăm oricând să ne fie incendiat blocul, fără ca noi să ne dăm seama”, spune unul dintre locatari, Ion Lupancu, care locuieşte chiar deasupra spaţiului abandonat.

 

Invazia mucegaiului şi a gândacilor

Ca problemele oamenilor să fie şi mai mari, pe lângă frigul şi teama de ceea ce se întâmplă sub ei, locuinţele le-au fost invadate de mucegai, de pe pereţii spaţiului comercial abandonat de proprietari, care se şi feresc să apară.

“Cei care locuiesc spre nord au deja pereţii negri de mucegai, nu ştiu dacă mai sunt locuibile acele apartamente. Tot de aici, de jos, ne invadează şi gândacii, iar acum au apărut şi şobolanii. Nu vrem decât ca cei care au acest spaţiu să vină să îl închidă cu uşi şi ferestre şi să facă o dezinsecţie acolo, să nu ne mai afecteze locuinţele. E de ajuns că trebuie să tot schimbăm ţevile de utilităţi pe banii noştri, pentru că îngheaţă iarna de frig”, spune şi Mariana Sverchea, locatar al blocului 16 A de pe strada Nicolae Iorga.

Încercările locatarilor de a da de actualul proprietar al spaţiului comercial s-au izbit de tot felul de piedici, de la informaţii absurde, că nimeni nu plăteşte impozite pentru acel spaţiu, până la telefoane închise în nas din partea reprezentanţilor unei firme despre care se presupune că ar fi preluat administrarea acelui spaţiu, transformat într-o cocină de nepăsarea şi nesimţirea unora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locatarii unui bloc, terorizaţi din cauza unui spaţiu comercial abandonat.
 Vizualizări articol: 2938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Locatarii unui bloc, terorizaţi din cauza unui spaţiu comercial abandonat5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei