Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BPN al PSD, în unanimitate pentru declanşarea suspendării lui Băsescu, dacă promulgă Legea pensiilor

Luni, 27 Septembrie 2010 (14:18:59)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că Biroul Permanent Naţional a votat, în unanimitate, ca parlamentarii PSD să declanşeze procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu dacă acesta promulgă Legea pensiilor.

Ponta a spus că propunerea pe care a făcut-o joi, ca PSD să declanşeze procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, a primit votul unanim al conducerii PSD.

El a precizat încă o dată că PSD va declanşa procedura de suspendare dacă Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor în forma adoptată de Camera Deputaţilor, adoptare pe care PSD o consideră "frauduloasă".

"Este o lege care afectează viaţa a şase milioane de români, o lege care a afectat probabil pe termen foarte lung credibilitatea lui Traian Băsescu, a partidului pe care îl conduce şi a modului în care PDL înţelege să obţină voturi", a adăugat Ponta.

El a precizat că va discuta şi cu PNL şi PC, dar şi cu parlamentari aparţinând arcului pro-guvernamental, indicând în acest sens UDMR, PDL, minorităţile naţionale, dar şi parlamentarii independenţi.

"Ar putea fi şansa prin care aceştia să îşi salveze conştiinţa şi să sancţioneze furtul şi corupţia patronate de Traian Băsescu şi realizate de Roberta Anastase", a mai spus Ponta.

PNL şi PC au anunţat deja că vor susţine demersul de suspendare din funcţie a şefului statului.

Articolul 95 din Constituţie prevede că, "în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută".

"Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă preşedintelui", mai prevede legea fundamentală, menţionând că, "dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea preşedintelui".

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie în 2007, însă decizia Parlamentului nu a fost confirmată de referendumul pentru demiterea preşedintelui. Prezenţa la urne la referendumul pentru demiterea preşedintelui, din mai 2007, a fost de 44,45%, adică 8.135.272 din totalul celor 18.301.309 persoane înscrise în listele electorale.

Din totalul celor care s-au prezentat la vot, 74,48%, adică 6.059.315 persoane, au votat împotriva demiterii preşedintelui, iar 24,75%, adică 2.013.099 persoane, au optat pentru demiterea lui Traian Băsescu. S-au înregistrat 62.858 (0,77%) voturi nule.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BPN al PSD, în unanimitate pentru declanşarea suspendării lui Băsescu, dacă promulgă Legea pensiilor.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BPN al PSD, în unanimitate pentru declanşarea suspendării lui Băsescu, dacă promulgă Legea pensiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei