Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu spune că nu foloseşte Poliţia rutieră până nu primeşte raportul despre protestul de vineri

Luni, 27 Septembrie 2010 (20:28:51)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că rămâne ataşat de Ministerul de Interne, însă aşteaptă de la Guvern un raport complet privind protestul de vineri, 24 septembrie, înainte de a reconsidera dispoziţia de a nu se mai deplasa cu asistenţa poliţiei rutiere.

"Vreau să vă felicit pentru progresul pe care l-aţi făcut în pregătirea tehnică pentru aderarea la spaţiul Schengen. Vreau să vă mulţumesc pentru toţi poliţiştii, jandarmii şi angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care s-au sacrificat atunci când a fost nevoie şi vreau să vă asigur că rămân ataşat de instituţia dumneavoastră, chiar dacă, până la primirea raportului, voi rămâne fără asistenţa poliţiei circulaţie", a declarat Băsescu, în discursul rostit cu ocazia ceremoniei de predare-primire între fostul şi actualul ministru de Interne.

Băsescu şi-a justificat iniţiativa de a renunţa la sprijinul Poliţiei rutiere atunci când se deplasează spunând: "Este un mod al meu de a mă manifesta".

În discursul rostit, Băsescu a criticat evenimentele petrecute vinerea trecută, despre care a spus că nu credea că o să ajungă să le trăiască "la Ministerul de Interne sau la o altă instituţie de siguranţă naţională".

El a mai spus că protestul neautorizat de vineri al poliţiştilor din faţa Palatului Cotroceni este poate cel mai "vizibil" moment din cei şase ani de mandat la conducerea statului român.

Şeful statului a declarat, luni, la preluarea şefiei MAI de către Traian Igaş, că vrea un raport al Guvernului despre manifestaţia de la Cotroceni a poliţiştilor, prezentat în CSAT, menţionând că demisia lui Blaga substituie gesturile similare care ar fi trebuit să fie făcute de cei responsabili.

Senatorul PDL Traian Igaş a depus, luni, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Internelor, la ceremonie participând mai mulţi senatori PDL precum şi membri ai Guvernului.

Preşedintele a semnat, luni, decretul de numire în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor a lui Traian Igaş, în urma demisiei lui Vasile Blaga.

Surse din partid au declarat, agenţiei MEDIAFAX, încă de luni dimineaţă că liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, este una dintre variantele luate în calcul de conducerea PDL pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, după demisia lui Vasile Blaga, informaţie confirmată ulterior de către reprezentanţi ai PDL.

Senatorul PDL Traian Igaş a declarat, luni, înainte de a pleca de la Senat la Cotroceni, unde urmează să depună jurământul pentru şefia MAI, că mulţumeşte colegilor de partid care au avut încredere în el şi că speră că va duce mai departe ce a început ministrul Vasile Blaga.

Decizia ministrului Vasile Blaga de a demisiona de la conducerea MAI vine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Emil Boc au anunţat că renunţă la serviciile de escortă ale Poliţiei, în urma mitingului ilegal al poliţiştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu spune că nu foloseşte Poliţia rutieră până nu primeşte raportul despre protestul de vineri.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu spune că nu foloseşte Poliţia rutieră până nu primeşte raportul despre protestul de vineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei