Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Nu mai există raţiuni salariale ca greva magistraţilor să continue, activitatea trebuie reluată

Vineri, 11 Septembrie 2009 (14:01:07)

Premierul Emil Boc a apreciat, vineri, că nu mai există raţiuni salariale pentru ca greva magistraţilor să continue şi a afirmat că speră ca activitatea în instanţele judecătoreşti să fie reluată, asigurând din nou că veniturile brute actuale nu vor fi reduse prin aplicarea noii legi de salarizare.

"Din punctul de vedere al revendicărilor salariale, consider că nu se mai justifică acest conflict", a spus Boc, la postul public de radio.

El a arătat totodată că problema fondurilor obţinute din taxa de timbru va fi discutată cu Ministerul Finanţelor, urmând să fie luată o decizie în funcţie de situaţia bugetară.

Premierul Emil Boc l-a mandatat pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, să aibă o nouă discuţie cu magistraţii privind grila de salarizare unitară, pentru a găsi o soluţie de rezolvare a solicitărilor acestora faţă de prevederile actuale ale legii.

Predoiu a declarat, joi, că există deschidere din partea Guvernului şi a Ministerului Justiţiei pentru rezolvarea solicitărilor magistraţilor privind legea de salarizare unitară, dar că este necesară o atitudine lucidă, raţională şi responsabilă din partea acestora în negocieri.

Ministrul a arătat că este posibil ca magistraţii să se întâlnească, joi, cu Executivul, la Palatul Victoria sau la Cotroceni.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieş, a afirmat, joi, că forul pe care îl reprezintă a decis că protestele magistraţilor sunt legale, întemeiate şi justificate, dar şi că adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor pot lua în calcul suspendarea protestelor.

Potrivit lui Virgil Andreieş, CSM vrea să se asigure că, dacă niciunui bugetar nu-i vor scădea veniturile, acelaşi lucru să se aplice şi magistraţilor.

Judecătorul Andreieş a adăugat că sunt diferenţe între magistratul cu grad de instanţă supremă şi cel de curte de apel, aceasta fiind de 2,9, în timp ce între celelalte categorii de magistraţi acestea sunt de 0,4.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Nu mai există raţiuni salariale ca greva magistraţilor să continue, activitatea trebuie reluată.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Nu mai există raţiuni salariale ca greva magistraţilor să continue, activitatea trebuie reluată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei