Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac vrea să orienteze medicii dinspre dreapta spre "un partid progresist european"

Vineri, 11 Septembrie 2009 (15:38:36)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac (PSD), a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că vrea să orienteze medicii dinspre dreapta spre "un partid progresist european", care este PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bazac a spus că a primit de la partid însărcinarea să îl sprijine pe preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi că vrea să schimbe "percepţia" zonei medicale despre "partidul progresist european" care este PSD, mai ales că municipiul Târgu Mureş este al doilea centru universitar medical al României, după Bucureşti.

"Este important ca, alături de organizaţia judeţeană, să încercăm să schimbăm percepţia zonei medicale despre ce se poate face pentru sistemul de sănătate şi despre modul în care opinia publică înţelege restructurarea în sistemul de sănătate. Misiunea mea în următoarea perioadă, una extrem de simplă - suntem un partid social-democrat, suntem un partid progresist european şi cred că ne dorim să intrăm şi din punctul ăsta de vedere în ce înseamnă tradiţia socialistă europeană. Ştiţi cu toţii foarte bine că în ţările evoluate intelectualitatea este de stânga. În România, lucrurile în cei 20 de ani s-au modificat, în general medicii s-au orientat foarte mult către dreapta sau către centru-dreapta şi cred că este momentul să dăm un mesaj şi să schimbăm puţin percepţia în ceea ce priveşte modul în care un partid progresist încearcă să sprijine această importantă clasă pe care o reprezintă intelectualitatea", a spus Bazac.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că la centrul universitar din Mureş există, poate, cel mai important pol al zonei medicale din România şi că a vizitat, în cursul zilei, Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant de aici, unde a promis bani, dată fiind situaţia grea financiară a Institutului, precum şi sprijin pentru noi dotări.

"Astăzi (vineri - n.r.) am fost, pentru jumătate de oră, la Institutul Inimii - nu este de ascuns că una dintre preocupările mele este chirurgia cardiacă pediatrică - şi cred că ceea ce se întâmplă la Târgu Mureş în acest domeniu este o muncă de pionierat. (…) Acesta este motivul pentru care am promis un spijin financiar - şi am acest defect că îmi respect promisiunile - am promis un sprijin financiar pentru Institutul Inimii pentru finalizarea trimestrului IV cu contractul cu Casa de Asigurări, pentru că într-adevăr există o problemă financiară. Şi, de asemenea, am promis profesorului Deac în mod special un sprijin în dotarea şi echiparea unităţii de Anestezie şi Terapie Intensivă şi a unei noi săli de operaţie", a adăugat Bazac.

Acesta a arătat că în următoarea perioadă se vor suplimenta alocările bugetare în marile centre universitare medicale, precum cel de la Târgu Mureş.

"Medicii sunt vectori importanţi de opinie", a spus Bazac, adăugând că a transmis, încă de la preluarea mandatului, în zona medicală, mesajul că îşi doreşte "redarea demnităţii profesiei medicale".

"Medicii sunt vectori importanţi de opinie şi este un punct pe care am să încerc să îl fructific în tot ce voi face împreună cu domnul preşedinte Frătean în Mureş şi în Târgu Mureş. Avem interesul ca o parte din zona medicală să fie alături de noi şi să îl susţină pe candidatul nostru la alegerile prezidenţiale. Şi, atunci, evident rolul meu, de data asta nu în calitate de ministru, ci în calitate de medic, va fi important în toate mesajele pe care organizaţia PSD de la Mureş o să le transmită", a conchis Bazac.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac vrea să orienteze medicii dinspre dreapta spre \"un partid progresist european\".
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac vrea să orienteze medicii dinspre dreapta spre \"un partid progresist european\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei