Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aripi frânte

Cursele Blue Air de pe Aeroportul Salcea, suspendate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două luni. Atât au zburat avioanele Blue Air de pe Aeroportul din Salcea, înainte de a fi retrase la bază. Motivul renunţării la cursele aeriene are la bază „raţiuni comerciale”, dar şi neonorarea unor promisiuni făcute de autorităţile judeţene la încheierea protocolului cu Blue Air.

 

Cursele companiei Blue Air de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea vor deveni istorie de săptămâna viitoare. Reprezentanţii acestui operator de zbor au decis ieri să sisteze cursele, începând cu 16 septembrie.
„Având în vedere gradul mic de încărcare, precum şi imposibilitatea de a opera cu aeronave de tip Boeing şi din lipsa unei cisterne pentru alimentare combustibil, astfel încât să putem consolida operarea în regiune, Blue Air va întrerupe zborurile din Suceava”, a declarat Anca Frumuşani Colţuc, senior PR al companiei Blue Air.
Toţi sucevenii care aveau achiziţionate bilete pentru perioada de după 16 septembrie vor primi contravaloarea tichetelor.
Totuşi, cei de la Blue Air spun că Suceava este o prioritate pentru planurile pe termen lung şi „reconfirmăm intenţia noastră de a ne întoarce să operăm pe această poartă de acces către Europa, atunci când condiţiile comerciale o vor permite”.
Blue Air a început să opereze pe Aeroportul din Salcea pe 15 iunie 2009, iar avioanele companiei zburau către Viena şi Veneţia, în străinătate, respectiv Cluj-Napoca, în România.

 

Sahlean: „Altele sunt motivele acestei decizii”

Contactat telefonic, Dumitru Sahlean, directorul Aeroportului din Salcea, a declarat că motivele invocate de reprezentanţii Blue Air pentru întreruperea zborurilor nu stau în picioare.
„Altele sunt motivele acestei decizii. Nu ştiu care, dar cele amintite nu sunt viabile. Gradul de ocupare era bun, cel puţin spre Veneţia s-a mers la capacitate maximă, cisterna urma să ajungă la Suceava în maxim zece zile, iar cât priveşte imposibilitatea aeronavelor de tip Boeing de a ateriza la noi, problema este prezentată trunchiat. Într-adevăr, aeronavele Boeing 800 nu puteau ateriza la Suceava, dar altele mai mic, gen Boeing 500, o pot face fără probleme”, a arătat Dumitru Sahlean.
Mai mult, directorul Aeroportului Salcea a menţionat că Blue Air avea asigurate toate condiţiile pentru a opera aici, inclusiv reduceri de 50% la taxele prinse în programul de tarifare şi pe care le plătesc toate companiile care operează aici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursele Blue Air de pe Aeroportul Salcea, suspendate.
 Vizualizări articol: 2820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Cursele Blue Air de pe Aeroportul Salcea, suspendate1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Undei Flutur acum? trimis de
(11 sep 2009, 11:32:38
De ce nu iese in presa , animalul domestic de tractiune si cu urechi mari , sa-si asume si plecarea lor? Sau numai unde vrea el , da explicatii. Atat ne trebuie am ales , sau am lasat sa fim furati de un taran de Prelipca si unu de la Botosana. Cred ca in perioada de la comunism si pana cand si-au acupat functiile de regi ai junglei , au studiat cum se ataca prada si acum avand armata mare in spate , pradeaza cat nici macar nu pot duce in spate, dar ce sa-i faci daca asta le e instinctul, ce se poate asemana si cu cleptomania. (Pamflet)
2.   Blue Air trimis de
(11 sep 2009, 11:49:31
Blue Air va opera pe "Aeroportul international Salcea" doar in campaniile electorale locale. Deci ne asteptam sa revina pt scurt timp inainte de viitoarele alegeri!laughing
3.   Conducatorii nostri de paie...rusine sa va fie! trimis de
(11 sep 2009, 15:08:18
S-a dus bucuria unei mari realizari pentru Bucovina. Minunea, cum se zice, a tinut doar citeva luni!... mai bine daca n-ar fi fost de loc!... Era o necesitate, aveam si noi legaturi pentru a ne cauta de sanatate! Trebuie sa merg la Viena la tratament si sunt nevoit sa iau BluAir-ul din Bucvuresti si cita oboseala!? Regret si sunt suparat pe conducatorii nostri de paie...rusine sa va fie!
4.   Blue air...si reclama proasta trimis de
(11 sep 2009, 21:28:08
am circulat si eu cu aceasta companie...din pacate am aflat de aceste zboruri de pe aeroporul din suceava, sapand adanc pe serverele de internet...nicidecum nu am vazut o agentie blue air...o reclama prin oras...la televizor sau prin alte parti...intre doua articole...unul cand a inceput sa opereze de pe salcea si unul cand se va intrerupe, nu aduc destui clienti cat firma sa nu aiba pierderile pe care le-a avut de cand a inceput sa aterizeze avioanele la suceava.

sunt destui de multi studenti la cluj care habar nu au avut ca exista o asemenea oportunitate de a zbura in 30 min la cj cu pretul biletului de tren....dar asta e nu dau lectii de reclama sau de bussiness....pacat ca se desfiinteaza aceasta linie spre civilizatie...si pacat ca autoritatile locale nu le-au intins covorul rosu cwelor de la blue air.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei