Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flagrant

Săltaţi din sediul poliţiei, în timp ce dădeau mită pentru a măslui un accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri au fost săltaţi, ieri, în jurul prânzului, de poliţiştii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), după ce li s-a organizat un flagrant în momentul în care îi dădeau o sumă de bani unui poliţist pentru a măslui un accident rutier. Flagrantul a fost pus la cale în sediul Poliţiei oraşului Liteni, structură care instrumenta evenimentul rutier în cauză.

 

Accidentul de la care a plecat tentativa de mituire s-a petrecut duminica trecută, în apropiere de Liteni. Atunci, Nicolaie Sava, un tânăr de etnie romă din municipiul Suceava, care conducea un autoturism BMW, s-a izbit violent de un mal de pământ de la marginea drumului după ce a fost lovit de o maşină Opel Vectra, condusă de Vasile Gagiu, de 24 de ani, din Gulia-Dolhasca. După accident, la faţa locului a izbucnit o bătaie, Nicolaie Sava şi vărul său, Petru Călărău, ajungând la spital cu leziuni serioase. În jur de 70 de romi, în mare majoritate din Gulia, au venit la locul accidentului, poliţia şi jandarmeria intervenind de urgenţă pentru a nu se ajunge la un conflict şi mai sângeros.
Imediat după scandal, Nicolaie Sava s-a plâns că a fost urmărit în trafic de Vasile Gagiu şi şicanat până când a scăpat volanul de sub control, el susţinând că acesta din urmă voia să-l facă să se oprească pentru a-l agresa pe vărul său, cu care avea un mai vechi conflict.

 

Aşteptaţi la colţ de poliţiştii de la Anticorupţie

Din informaţiile pe care am reuşit să le adunăm ieri, cei doi tineri care au încercat să-l mituiască pe unul din poliţiştii din Liteni, care instrumenta evenimentul rutier petrecut duminica trecută, sunt Vasile Gagiu, şoferul implicat în accident, şi un anume Sorin Stoica, prieten cu primul. Conform unor surse neoficiale, suma pe care cei doi i-au dat-o poliţistului era de aproximativ 2.000 de lei. Omul legii a dat impresia că acceptă să fie mituit, astfel că ieri, a avut cu aceştia o întâlnire la sediul poliţiei. Lucrătorii de la DGA au aşteptat momentul în care unul dintre tineri i-a înmânat banii poliţistului, după care au intervenit, realizând flagrantul.

 

A încercat să scape de dosar penal şi de suspendarea permisului

Procurorul care instrumentează cazul şi lucrătorii DGA Suceava au refuzat ieri să ofere detalii despre acţiune, singura informaţie fiind că banii au fost oferiţi pentru a-l convinge pe poliţist să nu întocmească dosar penal şi să nu-i suspende permisul de conducere şoferului implicat în accidentul rutier.
După ce au fost audiate, cele două persoane acuzate de tentativa de mituire au fost lăsate să plece din sediul Parchetului, cel mai probabil urmând a fi cercetate în stare de libertate.
Astăzi, anchetatorii vor reveni cu detalii despre acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săltaţi din sediul poliţiei, în timp ce dădeau mită pentru a măslui un accident .
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Săltaţi din sediul poliţiei, în timp ce dădeau mită pentru a măslui un accident4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nemernicii trimis de
(12 sep 2009, 06:53:41
Astia nu se mai satura de scandaluri, urmariri, bataie, mita, se vede ca sunt depravati pana in maduva oaselor. Politistii au dat dovada de verticalitate sau probabil era prea groasa treaba, s-a rasuflat in presa si nu mai putea acoperi nimic. Atunci au fost insistente si pac flagrantul. La cat mai multe flagrante!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei