Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu îi cere lui Andreieş să acţioneze pentru stoparea protestului magistraţilor

Vineri, 11 Septembrie 2009 (17:26:02)

Preşedintele Traian Băsescu i-a adresat o scrisoare, vineri, preşedintelui CSM, Virgil Andreieş, în care în cere acestuia să ia toate măsurile pentru încetarea acţiunilor de protest ale magistraţilor şi să declanşeze procedurile pentru desemnarea magistraţilor pe funcţiile de conducere vacante.

Preşedinţia informează că scrisoarea preşedintelui a fost trimisă preşedintelui CSM având în vedere dispoziţiile constituţionale ale articolului 80, aliniat 2, de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice.

"Stimate domnule preşedinte, Conform legii, Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei. Totodată, instituţia pe care o conduceţi asigură respectarea legii şi a criteriilor de competenţă şi etică profesională a magistraţilor. În contextul în care magistraţii refuză să îndeplinească un serviciu public, încălcând dreptul cetăţenilor de a avea acces la justiţie, vă solicit să luaţi toate măsurile pentru încetarea acţiunilor de protest ale judecătorilor şi procurorilor. Reluarea activităţii instanţelor este extrem de importantă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru întreaga societate", îi scrie Băsescu lui Andreieş.

Preşedintele adaugă că face un apel public la toţi membrii CSM şi la întreg corpul magistraţilor de a da dovadă de înţelegere şi să înceteze acţiunile de protest.

"De asemenea, după cum vă este bine cunoscut, domnule preşedinte, o serie de funcţii de conducere din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt vacante în acest moment. Delegarea temporară a unor persoane pe aceste funcţii de conducere nu ajută justiţia din România, creând un sentiment de provizorat faţă de asumarea responsabilităţilor la cel mai înalt nivel în justiţie. Vă rog să declanşaţi procedurile legale pentru desemnarea magistraţilor pe funcţiile de conducere vacante, în vederea numirii lor. Cu toată consideraţia, PREŞEDINTELE ROMÂNIEI, TRAIAN BĂSESCU", se mai arată în scrisoarea publicată de Preşedinţie.

Cerinţele menţionate de Băsescu în scrisoare sunt aceleaşi pe care şeful statului le-a transmis direct, joi, magistraţilor prezenţi la şedinţa CSM.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu îi cere lui Andreieş să acţioneze pentru stoparea protestului magistraţilor .
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu îi cere lui Andreieş să acţioneze pentru stoparea protestului magistraţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei