Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Social

Minora care cerşea dezbrăcată în centrul Sucevei a născut o fetiţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minora în vârstă de 16 ani, din Pătrăuţi, care cerşea în centrul Sucevei, de multe ori pe jumătate dezbrăcată, a născut prematur o fetiţă, într-un spital din Cluj.
Adolescenta şi copilul vor fi aduse cu o ambulanţă de la Cluj şi vor fi internate în Centrul Maternal Suceava.
Chiar dacă mulţi trecători o batjocoreau, pentru că îşi făcuse un adevărat obicei din a se dezbrăca în centrul municipiului Suceava, chiar lângă Casa de Cultură), şi de a-şi arăta arsurile suferite în copilărie în zona organelor genitale, pe coapse şi abdomen, minora vrea acum să îşi facă o familie şi să scape de eticheta de „mica cerşetoare”.

 

Obişnuită cu viaţa în stradă

Minora a fost prinsă de mai multe ori la cerşit, de către Poliţie, şi dusă la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava. În centru primea mâncare, haine, un pat curat, dar şi consiliere psihologică. După fiecare internare, era chemată la centru şi mama minorei, care, la rândul ei, a fost consiliată psihologic, împreună cu fiica sa.
Se pare că nu mama era cea care îşi trimitea copila la cerşit, mai ales că după fiecare noapte pe care tânăra o lipsea de-acasă, mama acesteia mergea la postul de poliţie din comună şi o dădea dispărută.
„Minora se obişnuise cu viaţa în stradă. Cerşea. Asta ştia să facă. Fata nu a fost şcolarizată niciodată. Din păcate, nu voia să stea în centrul de urgenţă decât o perioadă scurtă, după care era reintegrată în familie, alături de mamă şi fraţii ei mai mici. Nu s-a pus niciodată problema internării ei într-un centru de plasament, pentru că avea condiţii suficiente pentru a creşte în familia naturală”, ne-a spus Doina Niculina Daneliuc, director adjunct la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

Îşi doreşte o familie

Din ce le-a povestit minora reprezentanţilor Protecţiei Copilului Suceava, concubinul ei este din Botoşani, de unde este şi bunica ei, pe care o vizita mai des. De fapt, minora avea câteva judeţe preferate unde mergea la cerşit: Suceava, Botoşani şi Cluj, acolo unde a şi născut fetiţa. Din cauza arsurilor pe care le-a suferit în copilărie, sarcina adolescentei a fost foarte greu de menţinut. Minora a născut prematur o fetiţă, prin cezariană.
„Fata spune că are o relaţie bună cu concubinul şi vrea să păstreze copilul, să-şi facă o familie. Dincolo de greşelile făcute, este un suflet de om, care trebuie ajutat să depăşească această situaţie. Pentru că are domiciliul în judeţul Suceava, ea va fi adusă de la Cluj şi va fi internată în Centrul Maternal”, a mai adăugat Niculina Daneliuc.
Deşi este greu ca imaginea acestei tinere să fie schimbată, de la copila care stătea cu pantalonii în vine şi cu mâna întinsă, la mama cu pruncul în braţe, Protecţia Copilului Suceava este instituţia care poate să o ajute pe această minoră să nu mai iasă în stradă, de această dată cerşind împreună cu propriul copil.

 

Peste o sută de minori, la cerşit în Suceava

În cadrul unei Campanii „Cerşetoria încotro?”, Protecţia Copilului a identificat 126 minori proveniţi din judeţ, care au fost descoperiţi de primării, şi 43 din afara judeţului, proveniţi din Iaşi, Botoşani şi Neamţ, care au fost identificaţi la cerşit de către reprezentanţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei.
Aproape jumătate dintre micii cerşetori, împreună cu părinţii lor, au primit consiliere juridică şi psihologică de la serviciile Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.
Cei mai mulţi cerşetori au fost descoperiţi de primăriile din Sadova, Ipoteşti şi Şcheia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minora care cerşea dezbrăcată în centrul Sucevei a născut o fetiţă.
 Vizualizări articol: 4358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Minora care cerşea dezbrăcată în centrul Sucevei a născut o fetiţă3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei