Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac vrea ca poliţiştii să îi controleze pe angajaţii aflaţi în concediu de boală

Vineri, 11 Septembrie 2009 (15:40:25)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, vineri, că vrea să introducă, de anul viitor," modelul italian" în ceea ce priveşte angajaţii aflaţi în concedii de boală, adică poliţiştii să verifice dacă aceste persoane sunt într-adevăr bolnave "în cazul în care nu apar în evidenţa vreunui spital".

Bazac a explicat, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că angajaţii aflaţi în concediu de boală trebuie să fie ori la spital, ori acasă, iar "modelul italian" presupune ca poliţiştii să verifice dacă persoanele respective sunt într-adevăr bolnave la domiciliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am de gând să fac un lucru extrem de clar privind concediile medicale, pentru că medicii care dau concedii medicale sunt în reţeaua Ministerului Sănătăţii. Cei cu dosare de pensionare pe caz de boală din păcate nu sunt sub jurisdicţia Ministerului Sănătăţii. Iar în legătură cu concediile medicale, care sunt în momentul acesta evaluate la peste un miliard de lei anual, bani pe care îi plătim din fondul asigurărilor de sănătate, cred că aici trebuie gândită o cu totul altă strategie. Din păcate sau din fericire am să folosesc «modelul italian», unde lucrurile sunt extrem de clare şi transparente", a spus Bazac.

Acesta a susţinut că persoanele aflate în concediu de boală sunt fie internate într-un spital - şi atunci apar în evidenţa unităţii medicale - fie sunt bolnave la domiciliu şi poliţia va verifica acest lucru.

"Dacă nu se află într-una din cele două situaţii, atunci probabil ceva este în neregulă cu el şi lucrul acesta va fi penalizat. Poliţia face aceste controale. Dacă este internat în spital, este în evidenţa unui spital. Dacă nu îl găseşte acasă (poliţistul - n.r.) în perioada concediului, se anulează concediul şi primeşte o amendă. Mecanismul acesta se va implementa şi în România", a adăugat Bazac.

Acesta nu a răspuns la întrebarea cum se va proceda dacă persoanele respective nu îi deschid uşa poliţistului trimis să verifice dacă sunt acasă.

Ministrul a admis că poliţiştii nu au bani nici să prindă infractorii, dar a spus că aceasta este situaţia de acum, în timp ce el vorbeşte de "un principiu general".

Potrivit ministrului Ion Bazac, "sistemul italian" urmează să fie implementat în România de la 1 ianuarie 2010.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac vrea ca poliţiştii să îi controleze pe angajaţii aflaţi în concediu de boală.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac vrea ca poliţiştii să îi controleze pe angajaţii aflaţi în concediu de boală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei