Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac: Nu o să introducem tichetele de sănătate dacă nu le acceptă peste 50 la sută din populaţie

Vineri, 11 Septembrie 2009 (18:09:12)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că nu va introduce tichetele de sănătate dacă nu le acceptă peste 50 la sută din populaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În această perioadă de criză economică şi de criză politică a fost destul de greu pentru Ministerul Sănătăţii să poată implementa o asemenea campanie în mod eficient şi populaţia să conştientizeze importanţa introducerii acestor tichete pentru sănătate. Acesta este motivul pentru care am spus de la bun început că, dacă nu avem un grad de acceptabilitate de peste 50 la sută, nu o să le introducem de la 1 octombrie. O să facem această măsurătoare şi cred că în data de 8 octombrie o să putem face o primă estimare asupra acceptabilităţii, ulterior este sarcina noastră, a celor care comunică - şi este o grupă de comunicatori desemnată în cadrul acestui proiect - să facem populaţia să înţeleagă că într-adevăr este utilă introducerea tichetului pentru sănătate", a spus Bazac.

Bazac a adăugat că are aceleaşi exigenţe şi în ceea ce priveşte campania de vaccinare a fetiţelor împotriva cancerului de col uterin şi că aceasta va fi reluată doar dacă cel puţin 50 la sută dintre părinţi vor accepta acest lucru.

"Aş vrea să fiu extrem de clar. Noi am întrerupt campania de vaccinare în luna februarie. De atunci nu a mai fost făcută nicio vaccinare. Rămân cele 2.163 de fetiţe vaccinate, din momentul acela niciun fel de vaccin nu a mai fost făcut. Am spus foarte clar, că nu voi reîncepe campania de vaccinare decât în momentul în care vom avea în rândul părinţilor fetiţelor acceptabilitatea vaccinului 50 la sută", a subliniat acesta.

Bazac a precizat că Ministerul Sănătăţii nu a renegociat contractele referitoare la acel vaccin şi nu a mai plătit nimic din sumele pe care le-a angajat fostul ministru Eugen Nicolăescu. Totodată, vaccinul a fost returnat companiilor producătoare, urmând ca acestea să ofere altele, în termen de valabilitate, dacă se va relua campania de vaccinare.

"Mai mult decât atât, am impus companiilor să suporte campania de informare, deci tot ceea ce se întâmplă acum în cadrul campaniei de informare este plătit de cele două companii. Este în primul rând interesul lor să recupereze o situaţie pe care au acceptat-o, nu este normal să se facă campanie de informare 30 de zile pentru un produs nou, care în momentul 2008 avea un anume grad de acceptabilitate redus în România şi în ţările din jurul nostru, unde această vaccinare se făcea. Şi, mai mult decât atât, mecanismul în sine prin care s-a realizat a fost greşit, şi asta pot să vă spun pentru că asta este specialitatea mea medicală. În mod sigur, dacă nu am fi stopat vaccinarea am fi putut distruge tot ceea ce înseamnă campania de imunizări obligatorii ale Ministerului Sănătăţii", a conchis Bazac.

Guvernul a aprobat, la începutul lunii iulie, introducerea tichetelor de sănătate reprezentând contribuţia personală la plata serviciilor medicale, în limita unui plafon maxim anual de 600 lei.

Tichetul pentru sănătate va reprezenta contribuţia personală la plata serviciilor medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale în momentul utilizării efective a acestora şi se va aplica în ambulator, în spital (cu excepţia urgenţelor) şi pentru investigaţiile paraclinice.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a spus atunci că pachetul general de servicii şi tichetul pentru sănătate va contribui la diminuarea plăţilor informale, la îmbunătăţirea finanţării sistemului de sănătate şi la creşterea calităţii asistenţei medicale. El a asigurat că proiectul va fi prezentat în dezbatere publică, astfel încât să fie aprobat până în luna septembrie şi să intre în vigoare în ultimul trimestru al anului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac: Nu o să introducem tichetele de sănătate dacă nu le acceptă peste 50 la sută din populaţie.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac: Nu o să introducem tichetele de sănătate dacă nu le acceptă peste 50 la sută din populaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei