Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fond funciar

Proces suspect cu nevasta unui procuror

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi soţi din oraşul Dolhasca, Cristina şi Vasile Florişteanu, riscă să rămână fără o suprafaţă de teren pe care au cumpărat-o, după ce Judecătoria din Fălticeni a dat o sentinţă prin care obligă primăria din Dolhasca să o pună în posesie pe soţia unui procuror sucevean, Tudora Sofian.
Vasile Florişteanu ne-a declarat că în cauză este vorba despre o suprafaţă de 2.410 de metri pătraţi, pe care a cumpărat-o de la o persoană, care la rândul ei a achiziţionat-o de la cel căruia i s-a reconstituit dreptul de proprietate de către comisia de fond funciar din oraşul Dolhasca. El a precizat că Tudora Sofian a revendicat respectiva suprafaţă de teren, susţinând că a fost a bunicii sale, însă comisia de fond funciar din Dolhasca i-a respins cererea. Aceasta deoarece comisia de fond funciar a constatat, din înscrisurile din Registrul Agricol, că bunica Tudorei Sofian a deţinut teren în altă locaţie. Mai mult, comisia de fond funciar eliberase deja titlul de proprietate pe cei 2.410 metri pătraţi pe numele persoanei care era înscrisă în Registrul Agricol şi care revendicase terenul.
În aceste condiţii, Sofian a dat în judecată comisia, solicitând eliberarea titlului de proprietate pentru terenul revendicat, însă după scurt timp a renunţat la proces. Vasile Florişteanu a adăugat că nu după mult timp, Tudora Sofian a iniţiat o nouă acţiune în instanţă, de data aceasta solicitând obligarea Primăriei Dolhasca la punerea în posesie cu cei 2.410 metri pătraţi.
„Asta în condiţiile în care, potrivit înscrisurilor din Registrul Agricol, dumneaei ar avea dreptul la un teren, însă în altă parte”, ne-a declarat Vasile Florişteanu.

 

Procesul s-a finalizat într-un timp record

Proprietarul terenului a arătat că, după ce a iniţiat ultima acţiune în instanţă, Tudora Sofian a reuşit să câştige procesul într-un timp record, părţile prezentându-se la judecată la doar trei termene, pe parcursul a câteva luni, în condiţiile în care există situaţii în care astfel de cauze se judecă şi câţiva ani. Mai mult, Florişteanu a semnalat faptul că în cadrul procesului li s-a refuzat dreptul la apărare. Vasile Florişteanu a spus că atât el, cât şi partea adversă au solicitat proba cu martori, însă instanţa a menţionat, în închiderea de şedinţă, numai martorii propuşi de Tudora Sofian.
„Acest lucru s-a întâmplat deşi noi am nominalizat martorii şi am depus în termen lista cu aceştia. După ce am îndeplinit toate condiţiile, în mod inexplicabil şi părtinitor, instanţa a refuzat să audieze şi martorii propuşi de noi, care se aflau prezenţi în sală, sub pretextul că am depus lista cu martori peste termenul de cinci zile prevăzut de lege, lucru neadevărat. Şi mai mult, martorii aduşi de Tudora Sofian nu prezintă credibilitate, pentru că nu sunt vecinii parcelei în discuţie”, a menţionat Florişteanu.

 

Judecătorul a refuzat proba cu expertiza topo

Vasile Florişteanu a subliniat faptul că, în cadrul procesului, instanţa nu a luat în considerare şi nu a acceptat probele prin care se demonstra cu înscrisuri din Registrul Agricol faptul că respectiva suprafaţă de teren se afla în proprietatea altor persoane.
Pe de altă parte, potrivit spuselor lui Florişteanu, judecătorul cauzei a fost cel care a refuzat proba cu expertiza topo, deşi cererea a fost făcută tocmai de către avocatul Tudorei Sofian.
„Noi am fost de acord cu această probă cu expertiza topo, relevantă pentru proces, însă judecătorul cauzei a respins-o, spunând că este irelevantă”, declară proprietarul terenului.
Nu în ultimul rând, Florişteanu Vasile a mai adăugat că în acest proces a fost încălcat principiul continuităţii judecării cauzei de acelaşi complet, în condiţiile în care la primul termen cauza a fost repartizată unui judecător, iar ulterior acesta a fost schimbat.

 

Tudora Sofian a discutat prin soţul său

Contactată telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere faţă de aspectele sesizate de Vasile Florişteanu, Tudora Sofian a refuzat să facă vreo declaraţie, precizând doar că „eu discut numai cu legea şi că dacă vreţi să vorbiţi, vi-l dau pe soţul meu la telefon”.
În ceea ce-l priveşte pe soţul Tudorei Sofian, Gheorghe Sofian, acesta ne-a spus că nu vrea să facă nici o declaraţie atât timp cât procesul respectiv nu este finalizat, iar cei care au pierdut procesul pot să facă recurs la decizia Judecătoriei din Fălticeni. „Este o acţiune pe rol, hotărârile nu sunt definitive şi nu are rost să dăm alte detalii. Dacă cei care au sesizat aceste aspecte cred că prin presă se poate rezolva, eu cred că instanţa este cea care decide”, a spus Gheorghe Sofian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proces suspect cu nevasta unui procuror.
 Vizualizări articol: 1148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Proces suspect cu nevasta unui procuror5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Astia sunt coruptii trimis de
(11 sep 2009, 11:26:32
asa ii indeamna Dambu pe subalterni si colegii, la jupuit si la supunere,de parca ar fi hoarde de tatari. (pamflet)
1.1  RE: Astia sunt coruptii trimis de
(11 sep 2009, 23:39:57
Bah frate dar de floristeanu de ce nu te iei ? Pana la Dambu mai e multa treaba frate !!! Iti spun eu din surse foarte sigure ca Dambu e nou nascut pe langa hotoiul asta de floristeanu !!!
2.   Judecatori corupti=cancerul societatii trimis de
(11 sep 2009, 21:05:32
nu ma mai mira nimic, iar situatiile de genul acesta infloresc de la o zi la alta....coruptia este in floare si organele statului dorm in papuci tot la comanda....daca se pot mitui judecatori....pai procurorii ar fi altceva? am un dosar aproape identic cu cel relatat mai sus....teren castigat in instanta cu act fals, instanta respinge expertiza si da solutia in 2 timpi si 3 miscari...in recurs la primul termen se respinge recursul. si gata hotararea este irevocabila.....hotarare data peste alte hotarari ---autoritatea de lucru judecat e vax in romania. nu stiu cum mai au nerusinarea acesti magistrati sa ceara salarii si mai mari, s in acelasi timp sa isi ia spagi si sa dea hotarari la comanda??????
3.   Coruptie la tot pasul trimis de
(11 sep 2009, 21:11:42
apropo plangerea penala cu privire la actul fals cu care s-a castigat terenul "doarme de 2 ani " in parchetul suceava....dupa ce se obinuieste lumea cu hotararea...se va da si o solutie in acea plangere ...

din pacate pentru statul Roman...cand exista dovezi clare ca instantele au facut mij-masuri cu proprietatile si cu drepturile altora necuvenit...exista alte instante...si multumim lui Dumnezeu ca am intrat in EUROPA...nu e singura actiune care se va castiga la organismele europene...nici ultima....si pana la urma cine plateste pt marlaniile facute de acesti magistrati????? cine plateste...nu tot noi romanii...toti? si judecatorii cer in continuare salarii nesimtite.

4.   BRAVO MONITORULSV trimis de
(11 sep 2009, 21:16:03
ar fi ceva daca monitorul de suceava s-ar implica mai activ in identificarea coruptilor din institutiile de stat...dovezile privind aceste infractiuni sunt la tot pasul...nu trebuie sa cauti prea mult sa identifici dovezile...in marele PALAT DE JUSTITIE SV sunt pe jos...le calca lumea in picioare in fiecare zi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei