Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Paradox

Deplasarea pe jos, mai rapidă decât cea cu maşina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua în care sucevenii au decis să renunţe la confortul unei călătorii cu maşina, pentru a parcurge pe jos distanţe considerabile, a venit mai devreme decât ar fi crezut până şi cei mai înfocaţi ecologişti, ori cei care se îngrozeau de creşterea explozivă a numărului de autoturisme.
Blocarea unui sens de circulaţie pe Calea Unirii a devenit un coşmar nu doar pentru şoferi, ci şi pentru pasagerii autoturismelor aflate în trafic, inclusiv a mijloacelor de transport în comun.
Ieri dimineaţă, şirurile de maşini blocate în trafic se întindeau pe kilometri întregi, chiar de la sensul giratoriu din Burdujeni până la sensul giratoriul de la Iulius Mall Suceava. În aceste condiţii nu e de mirare că pentru a parcurge distanţe precum cea de la staţia Orizont la intrarea pe podul de peste calea ferată era necesară o perioadă de timp de minim un sfert de oră.
Dacă aveai de ajuns dintr-o zonă ceva mai îndepărtată, precum de la intrarea în Suceava dinspre Botoşani, timpul necesar pentru a ajunge până aproape de podul peste calea ferată se dubla.
Partea proastă e că de acolo, situaţia era şi mai urâtă, în sensul că maşinile stăteau bară la bară, avansând cu cel mult câţiva centimetri pe minut, în vreme ce de pe laterale, unii forţau intrarea în coloană, chiar cu riscul de a produce accidente.

 

Deplasarea maşinilor, cu viteza melcului

Cu nervii puşi din greu la încercare, mulţi dintre ocupanţii maşinilor aflate în trafic, inclusiv în autobuzele TPL, au abandonat statutul de călător pentru cel de pieton.
Fără să se gândească prea mult la zicala „mersul pe jos face piciorul frumos”, dar conştienţi că fără a parcurge la pas zonele în care circulaţia era aproape total blocată vor avea mult de aşteptat, zeci şi zeci de suceveni puteau fi văzuţi cum treceau „ca fulgerul” pe lângă maşinile înţepenite în trafic.
Din fericire pentru cei care aveau de ajuns în zone mai îndepărtate decât Bazarul, Iulius Mall sau Shopping City Suceava, de la podul peste apa Sucevei se putea circula în condiţii bune, ceea ce a permis multor călători să urce în primele mijloacele de transport în comun care reuşeau să iasă din blocadă.
Din nefericire, situaţia aceasta nu va ţine o zi, două, ci chiar mai bine de o lună de zile, iar printre cei mai afectaţi vor fi şi elevii, care vor începe de luni şcoala, dar vor avea de ales între a se porni de acasă chiar şi cu două ore mai devreme decât încep cursurile, ori să îşi ia ghiozdanul în spinare şi să parcurgă pe jos o bună parte din drum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deplasarea pe jos, mai rapidă decât cea cu maşina.
 Vizualizări articol: 3641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Deplasarea pe jos, mai rapidă decât cea cu maşina3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe la Craciun e gata! trimis de
(11 sep 2009, 11:35:12
La cum am vazut ca se lucreaza sigur pe la Craciun e aproape gata.In loc sa se lucreze si zi si noapte ei lucreza pina pe la 13-14 iau pranzul si dupa mai dau o lopata si gata ,rup usa...defapt nu-i condamn ,la cum sunt platiti e normal sa dezvolte o asemenea munca!
2.   Dezastru trimis de
(11 sep 2009, 11:57:04
in orasul asta numai pietre si nisip gasesti. pantofii trebuie sa-i sterg de praf cel putin de 2 ori pe zi.

un loc bun de munca nu gasesti...doar daca ai pile ca de altfel nimeni nu se uita la tine.
2.1  RE: Dezastru trimis de
(11 sep 2009, 21:44:49
ba tata...am mai fost si prin alte orase.....DIN ROMANIA.....nu din strainatate, dar asa mult praf ca in Suceava nu am vazut.....asta nu e valabila de acum....cand sunt transee pe fiecare strada, ci si inainte.....de unde mama masii atata praf??????????
3.   Marea asfaltare trimis de
(11 sep 2009, 13:06:02
A inceput marea asfaltare prin Obcine. Un petic aici unu mai incolo. Dupa capul patrat al autoritatilor nu cred ca strada Bistritei de la biserica Sf Cruce pana iesire spre Metro ar trebui asfaltata in intregime? Iti rupi masina in doua pe acolo si ei pun 3 petice de asfalt. Cum sa simta patru ochiuri denivelarile daca acuma isi urca burdihanul in gipan.
3.1  RE: Marea asfaltare trimis de
(11 sep 2009, 14:13:52
Da de cand crezi tu Gigele ca le-ar pasa lor de ce are nevoie populatia?Raspunsul il vei gasi la arogantul sef care cand intre pe sticla,ca ii place grozav,iti va raspunde invariabil:eu sunt ,,primarul tutulor''si trebui sa ma gandesc in ansamlu,nu doar pt interesele de grup ale bietei strazi Bistrita!Asaa,deci el se gandeste la binele tutulor oamenilor muncii,nu la fraierii de pe o strada sau alta care isi nenorocesc masinile si picioarele prin hartoapele comunei noastre.Daaa,o sa aveti apa calda,o sa aveti chiar si caldura sufleteasca,dar nu cand zice asta ci cand s-or indura marile firme castigatoare ale tilicatiilor,pardon,am vrut sa spun licitatiilor,dar e greu cu romana,sunt un biet absolvent al scolii romanesti--stiti expresia basesciana,de-acum haideti la vot ca o sa circulati bine.Sictir.Acesta chiar este un pamflet,care seamana cu viata noastra daca nu ma-nsel!
4.   Planificarea trimis de
(11 sep 2009, 14:24:02
Tot ce se intampla acum la noi seamana teribil,desi o sa ma repet,cu o operatie pe inima,chirurgii ii scot omului cordul afara,il paseaza dintr-o mana in alta si isi dau cu parerea ce ar fi de facut,pana cand unul observa ca nu i-au pus by-passul,adica o legatura cu o masinarie care are rolul de a face sangele sa circule prin corp cat timp se lucreaza pe inima!Exact asa se intampla acum la noi,s-a sapat tot orasul,s-au bl;ocat strazile,chiar marile artere de legatura intre cartiere,dar nu au asigurat nici o cale de ocolire sau un plan de lucru secvential:te apuci de o zona,o termini,te apuci de urmatoarea.La noi au descoperit ca nu au nici muncitori suficienti,nici utilaje suficiente si inclin sa cred ca lipseste si ceva materie cenusie,cand te apuci de o asemenea lucrare de anvergura fara sa verifici totul inainte.Cand au castigat firmulitele licitatiunile,nu a fost nici unul de prin primarie care sa-i spuna comandantului:domle da astia nu au nici lopeti de ajuns,nici oameni?!
5.   Sfat : trimis de
(12 sep 2009, 00:23:10
anaconda , scrii ca dracu; nu exprimi mai nimic, sau etalezi 3 idei ceva in multe randuri ; o sa-ti sar replicile.
5.1  RE: Sfat : trimis de
(12 sep 2009, 00:39:41
mister exploiteur,nici nu tin minte sa te fi rugat sa ma citesti,de altfel pot banui cam de ce te deranjeaza,dar exact cum la tv ai telecomanda exact ca in birou la primarie,asa si aici citesti ce doresti si iti exprimi parerea pe care o doresti,nici nu intentionez sa ma fac placut cuiva,nu sunt o domnisoara fardata care sa intru intr-un club si astept sa ma agate cineva.Cand o sa ies pe net la agatat de voturi atunci o sa-mi pese,pana atunci imi pasa doar de conditiile in care traiesc/

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei