Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De frica autorităţilor

Femeia din Gura Humorului acuzată că şi-a răpit propriul copil s-a predat Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeia din Gura Humorului care a fost acuzată că şi-a răpit propriul copil, pe care l-a născut în Italia, s-a predat Poliţiei. De frica autorităţilor, după ce avocata italienilor, tată şi bunică, a înştiinţat în scris Poliţia, Parchetul şi Protecţia Copilului Suceava că minorul, în vârstă de aproape 2 ani, a dispărut din casa bunicilor materni din Gura Humorului, românca s-a predat autorităţilor locale, împreună cu fiul ei. În cursul zilei de marţi, băieţelul a plecat în Italia, împreună cu tatăl şi bunica paternă.

 

Sentinţa definitivă

Italienii aveau o sentinţă definitivă şi irevocabilă dată de Tribunalul Bucureşti, prin care se cerea „înapoierea minorului la reşedinţa sa obişnuită din Italia, considerând că sunt îndeplinite condiţiile art. 3 şi 12 din Convenţia de la Haga 1980. În aceste condiţii, mama copilului este acuzată că şi-a adus copilul în ţară în mod ilicit”.
Mama copilului aşteaptă finalizarea divorţului, pentru a vedea cui va fi încredinţat minorul de către instanţele judecătoreşti. O altă soluţie ar fi şi aceea ca românca să deschidă un proces în Italia, pentru ca instanţele de judecată din statul în care a fost născut copilul să decidă cui va fi încredinţat definitiv minorul.

 

Neînţelegeri între soţi

Românca, în vârstă de 25 de ani, a dat naştere copilului pe 23 noiembrie 2007, în timpul relaţiei de concubinaj de aproape doi ani pe care o avea cu un italian din Benevento – Italia. Ulterior, cei doi iubiţi s-au căsătorit, pe 9 august 2008, la Gura Humorului.
Atât înainte de căsătorie, cât şi după căsătorie, cei doi soţi au locuit în Italia, dar relaţia lor a fost umbrită de multe neînţelegeri. Permanentele scandaluri au dus la despărţirea celor doi soţi, românca părăsind Italia la scurt timp după căsătorie. Copilul a rămas în grija tatălui şi bunicii paterne, la domiciliul acesteia, după cum rezultă şi din datele de rezidenţă şi cetăţenie ale copilului.

 

„Răpirea”

„Răpirea” copilului s-a produs pe 1 octombrie anul trecut, când românca, fără consimţământul soţului, tatăl copilului, şi-a luat fiul şi l-a adus în România. În aceste condiţii, tatăl minorului a prezentat o cerere în temeiul Convenţiei de la Haga din 1980, solicitând înapoierea fiului său la reşedinţa obişnuită din Italia.
Bunica paternă a copilului, împreună cu fiul său, a sesizat autorităţile italiene, atât Poliţia, cât şi instanţa de judecată, astfel că, pe 9 octombrie 2008, Tribunalul pentru minori din Campobasso s-a pronunţat în sensul încredinţării provizorii a minorului bunicii paterne şi tatălui său. În conformitate cu un articol din Codul Civil italian, <Autoritatea este exercitată în comun de către cei doi părinţi>, iar un alt articol din Codul Civil italian dispune „părintelui care a recunoscut copilul natural îi revine autoritatea lui. După ce s-a întors în România, mama copilului a depus actele necesare desfacerii căsătoriei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeia din Gura Humorului acuzată că şi-a răpit propriul copil s-a predat Poliţiei.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Femeia din Gura Humorului acuzată că şi-a răpit propriul copil s-a predat Poliţiei2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jignirea adusa de autoritati trimis de
(11 sep 2009, 11:43:33
Este o jignire a romanului, ca autoritatile sucevene nu actioneaza dupa Constitutia Romaniei, nu consiliaza si nu sprijina cetateanul roman. De aceea in toata europa suntem considerati poporul nimanui.
2.   Rusine trimis de
(13 sep 2009, 13:02:16
rusine statului romin ca nu are grija de cetateni ,daca s ar fi dus un romin de al nostru in italia cu o asa problema nici nu l bagau in seama ,dar hai sa fim seriosi cineva si a luat dreptul si aici ,vai de MAMA noastra

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei