Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2009 - Anul XIV, nr. 158 (4144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grosaru: Comisia Ridzi va recomanda începerea urmăririi penale, PDL va redacta opinie separată

Joi, 9 Iulie 2009 (16:33:01)

misa Ridzi va recomanda începerea urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului, iar PDL va redacta o opinie separată, în care va fi invocată neglijenţa în serviciu, a declarat, joi, deputatul din grupul minorităţilor Mircea Grosaru.

Potrivit acestuia, Comisia de anchetă va redacta un raport comun, care, însă, va conţine o opinie separată a parlamentarilor democrat-liberali, la care se lucrează încă.

Grosaru a spus că toţi membrii comisiei au hotărât să sesizeze Garda Financiară în cazul firmelor de consultanţă şi publicitate, Curtea de Conturi, în cazul Ministerului Tineretului, Consiliul Concurenţei, pentru ANRMAP, precum şi DNA, pentru începerea urmăririi penale.

Grosaru a precizat că, potrivit Regulamentului Camerei, raportul va fi trimis Comisiei juridice, care va face propunerea de începere a urmăririi penale.

"Va fi o sesiune specială. O să avem de lucru vara aceasta", a arătat el.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a prezentat, miercuri noapte, la Realitatea TV, un document despre care a spus că e varianta finală a raportului comisiei parlamentare de anchetă care o verifică şi a susţinut că este propusă începerea urmăririi penale în cazul său, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare şi de abuz în serviciu.

"Am aici raportul final al Comisiei şi vi-l prezint, în premieră. La pagina 13 a documentului se scrie că propunerea este în sensul începerii urmăririi penale în cazul meu", a spus Monica Iacob Ridzi.

Aceasta a precizat că raportul, despre care a spus că l-a obţinut de la colegii săi de partid care au făcut parte din comisie, ar fi gata încă de marţi seară, înainte de audierea sa de miercuri.

"Vă spun că raportul a fost întocmit încă de marţi seară, deşi eu am fost audiată miercuri şi, cu ocazia audieriii mele, am adus o serie de documente care îmi fuseseră cerute", a spus Iacob Ridzi, arătându-se dezamăgită de faptul că a fost trasă o concluzie înainte de lămurirea tuturor lucrurilor.

Pe de altă parte, într-o intervenţie telefonică la acelaşi post de televiziune, preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă în cazul Ridzi, liberalul Alina Gorghiu, a contrazis afirmaţiile ministrului Tineretului şi Sportului, arătând că documentul prezentat de acesta este doar un draft al raportului, o variantă provizorie şi nu una finală.

Întrebată dacă va demisiona în contextul informaţiilor nou apărute, Monica Iacob Ridzi a răspuns negativ, spunând că vrea să-şi continue proiectele pe care le-a început la minister.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grosaru: Comisia Ridzi va recomanda începerea urmăririi penale, PDL va redacta opinie separată.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grosaru: Comisia Ridzi va recomanda începerea urmăririi penale, PDL va redacta opinie separată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei