Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2009 - Anul XIV, nr. 158 (4144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Revoltător

Infractorul Cezar Ţugui continuă să facă executări silite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Infractorul Cezar Ţugui continuă să-şi facă de cap şi să încaseze bani frumoşi în dosarele de executare pe care le instrumentează. Totul se întâmplă cu largul concurs al Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti, care nu s-a grăbit să înştiinţeze Ministerul Justiţiei despre condamnarea de şase luni cu suspendare pronunţată împotriva lui Ţugui.

 

În urmă cu o săptămână, pe 1 iulie 2009, executorul judecătoresc Cezar Ţugui şi-a pus semnătura pe o somaţie şi un proces verbal care vor avea ca rezultat evacuarea unei femei, care s-a judecat timp de mai mulţi ani cu concubinul ei.
„Vă somăm ca în termen de 5 (cinci) zile de la primirea, afişarea, lăsarea sau înmânarea procesului verbal, având în vedere şi articolul 269, aliniat 1, Cod Procedură Civilă, să vă conformaţi întocmai şi necondiţionat dispozitivului titlurilor executorii, în sensul de a evacua imobilul compus din casa de locuit, anexe gospodăreşti şi teren în suprafaţă de 3.600 mp, care fac obiectul contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1257 din 19 februarie 1998 şi în termen de una zi de a achita suma de 2.845,88 lei cu titlu de cheltuieli de executare”, se arată în somaţia pe care Cezar Ţugui a trimis-o către Odora Blănariu, o femeie din satul Bereşti, comuna Hânţeşti.
Cu alte cuvinte, executorul infractor continuă să tragă tun după tun pe ultima sută de metri de activitate, o ultimă sută de metri care a fost prelungită nejustificat de mult de colegii săi din Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti.

 

Condamnarea lui Ţugui, anunţată după mai bine de două luni

Chiar dacă pe numele lui Cezar Ţugui a fost pronunţată o hotărâre de condamnare definitivă şi irevocabilă în urmă cu mai bine de trei luni, iar cotidianul „Monitorul de Suceava” a scris despre acest subiect acum două luni, nimeni nu pare dispus să-l suspende pe infractor, aşa cum scrie legea.
Ministerul Justiţiei spune că primele demersuri în acest sens s-au făcut acum o lună, deci la mai bine de două luni de la pronunţarea sentinţei de condamnare de şase luni cu suspendare pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru trucarea unei licitaţii.
„Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România a sesizat Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, prin adresa nr. 957/01.06.2009, cu privire la condamnarea executorului judecătoresc Ţugui Cezar, transmiţând anexat fotocopii ale hotărârilor instanţelor judecătoreşti. Ca urmare, prin adresa nr. 63242/16.06.2009, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie transmiterea în copie certificată a minutei sau a Deciziei penale pronunţate, privind executorul judecătoresc Ţugui Cezar.
După primirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a celor solicitate mai sus, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti va proceda la analizarea situaţiei existente şi la aplicarea dispoziţiilor legale în materie”, a declarat Veronica Stancovici, din partea Departamentului de Comunicare al Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti.

 

Toate actele întocmite după condamnare sunt nule

O altă problemă este aceea că actele pe care Cezar Ţugui le întocmeşte cu sârg în ultima perioadă sunt lovite de nulitate. Asta înseamnă că toate dosarele de executare pe care le instrumentează acum Cezar Ţugui nu au nici o valoare. Mai mult, totul capătă conotaţii penale şi nu este exclus să fie acuzat de alte infracţiuni.
Aceeaşi opinie o au şi reprezentanţii Ministerului Justiţiei, care menţionează clar ce se întâmplă în aceste situaţii.
„Potrivit art. 47 alin. (2) din Legea nr. 188/2000 privind executorii judecătoreşti, modificată şi completată, ministrul Justiţiei şi libertăţilor cetăţeneşti dispune excluderea din profesie a executorului judecătoresc condamnat pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni care aduce atingere prestigiului profesiei, începând cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de condamnare”, a declarat Veronica Stancovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infractorul Cezar Ţugui continuă să facă executări silite.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 8 voturi
Infractorul Cezar Ţugui continuă să facă executări silite3.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei