Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2009 - Anul XIV, nr. 158 (4144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grila de salarizare din legea unică pentru bugetari,reevaluată şi prin ajustarea coeficienţilor mari

Joi, 9 Iulie 2009 (13:50:08)

Grila de salarizare din legea unică pentru sectorul bugetar va fi reevaluată şi prin ajustarea coeficienţilor mari de remunerare, Ministerul de Finanţe indicând, în şedinţa Guvernului, că nu există resurse financiare disponibile pentru propunerile de salarizare avansate de Ministerul Muncii.

"Rămînem pe ideea că trebuie reanalizate propunerile făcute, în funcţie de posibilităţile financiare. Am convenit că trebuie să evaluăm toţi parametrii. În mod obligatoriu va trebui să ne orientăm şi către coeficienţii de sus", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, Valentin Mocanu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Potrivit secretarului de stat, care a reprezentat ministerul în şedinţa de miercuri a Guvernului, conducerea Ministerului Finanţelor a atenţionat, în discuţia cu miniştrii, că nici propunerile ajustate ale Ministerului Muncii privind coeficienţii de ierarhizare nu sunt sustenabile din punct de vedere financiar.

El a precizat că nu se cunoaşte deocamdată cât de mult vor fi ajustaţi coeficienţii de ierarhizare, acest lucru urmând să fie stabilit în grupul de lucru pentru elaborarea proiectului de lege.

"Este nevoie de o discuţie foarte tehnică pe toţi parametrii din lege, astfel încât să găsim posibilitatea ca ea să fie aplicată", a mai spus secretarul de stat.

La finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a anunţat că a cerut Guvernului amânarea cu încă două săptămâni a datei de finalizare a legii salarizării unice, astfel încât să fie analizate toate variantele posibile, precizând că actuala formă a legii nu prevede o reducere suplimentară a coeficienţilor.

El a arătat că amânarea este necesară pentru ca Executivul să se asigure că legea poate fi aplicată.

Iniţial, coeficienţii de ierarhizare propuşi de sindicate pentru stabilirea grilei porneau de la 5 pentru referentul superior, 8 pentru profesorul de liceu grad II şi 11 pentru medicul primar de clinică. În urma negocierilor cu celelalte ministere şi cu confederaţiile sindicale, s-a stabilit ca aceştia să fie 3,7, 5,5 şi 8,5.

Ulterior, Ministerul Muncii a mai făcut o ajustare a coeficienţilor conveniţi cu partenerii sociali, în şedinţa de Guvern din 24 iunie coeficienţii discutaţi fiind cu aproximativ 40% mai mici, iar nivelurile de jos fiind cuprinse între 2,3 şi 5,4 salarii minime pe economie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grila de salarizare din legea unică pentru bugetari,reevaluată şi prin ajustarea coeficienţilor mari.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grila de salarizare din legea unică pentru bugetari,reevaluată şi prin ajustarea coeficienţilor mari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei