Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2009 - Anul XIV, nr. 158 (4144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Umanitar

Rechizite şi dulciuri pentru viitorii şcolari de la Zvoriştea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşcolarii de la două grădiniţe din comuna Zvoriştea, care din septembrie vor păşi în clasa I, au primit ieri rechizite şi dulciuri din partea Asociaţiei Volkssolidaritat din Leipzig - Germania, în colaborare cu Asociaţia Noua Hilfe Zvoriştea.
Mai mulţi tineri germani din Leipzig vin de circa zece ani în comuna Zvoriştea, pentru a sprijini învăţământul şi elevii şcolilor din comună. Institutorul principal al Clubului Tineretului din Leipzig, Andreas Weise, a pregătit, împreună cu 16 tineri germani, cadouri pentru copiii care vor face în toamnă primii paşi pe băncile şcolii. Germanii au avut, însă, surprize pentru circa o sută de elevi din comună.
Voluntarii germani le-au pregătit copiilor, în curtea şcolii din satul Buda, mici ateliere meşteşugăreşti, unde elevii au putut să confecţioneze figurine din lut, pe care, apoi, le-au pictat.
Copiii au fost antrenaţi în numerose activităţi sportive, la care au luat parte şi voluntarii germani.

 

„Copacul cu dulciuri”, nu doar legendă

Fiecare dintre cei 36 de copii care vor intra în acest an la şcoală au primit din partea voluntarilor germani câte un ghiozdan în care se aflau caiete, penare şi toate rechizitele necesare începerii anului şcolar.
Plecând de la o legendă germană, cea a „copacului cu dulciuri”, care trimite fiecărui nou învăţăcel câte un cornet plin cu surprize şi dulciuri, voluntarii germani le-au oferit elevilor din comuna Zvoriştea cornete pline cu dulciuri şi jucării.
Copiii au înălţat baloane colorate, cu câte un mesaj personalizat, în ideea că fiecare balon va merge la un nou prieten, chiar din Germania.
Anul trecut, educatoarele Brânduşa Ungurean, de la grădiniţa din Buda, şi Violeta Apetrei, de la grădiniţa din Zvoriştea, au fost într-un schimb educaţional în Germania, la Leipzig, pentru a vedea cum se lucrează cu preşcolarii germani şi cum sunt ei pregătiţi pentru clasa I.
În acest an, educatori din Leipzig au venit în Zvoriştea pentru a învăţa lucruri noi de la educatorii români.
Educatoarea Brânduşa Ungurean a pregătit un scurt program artistic pentru oaspeţii veniţi din Germania, care, la sfârşitul programului, s-au prins în horă cu copilaşii din satul Buda.

 

Colaborare româno-germană

Translatorul grupului de voluntari germani, Elisabeta Dancu, ne-a spus că membrii asociaţiei umanitare din Leipzig au dorit să ofere o bucurie copiilor români, prin mici cadouri simbolice. Ei i-au îndemnat la învăţătură, „să crească mari, frumoşi, deştepţi şi să iubească şcoala”. Voluntarii germani au promis că vor continua colaborarea cu Asociaţia Noua Hilfe din Zvoriştea, al cărui director este Gheorghe Ursaciuc, iar membri fondatori Ingeborg Cojocaru şi Angelica Ursaciuc. În acest fel, s-a legat, de câţiva ani, o punte culturală între cele două ţări şi popoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rechizite şi dulciuri pentru viitorii şcolari de la Zvoriştea.
 Vizualizări articol: 2104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Rechizite şi dulciuri pentru viitorii şcolari de la Zvoriştea5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei