Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2009 - Anul XIV, nr. 158 (4144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc face apel la magistraţi să înţeleagă constrângerile impuse de criză şi să lucreze normal

Joi, 9 Iulie 2009 (13:50:47)

Premierul Emil Boc a făcut, joi, un apel către magistraţi să înţeleagă că acordarea unor sporuri ridicate creează mari presiuni asupra bugetului într-o perioadă de criză şi să continue activitatea în mod normal, susţinând că Guvernul ar aloca imediat fondurile aferente dacă ar dispune de resurse.

"Există un principiu constituţional conform căruia nimeni nu este mai presus de lege şi autorităţile statului trebuie să îşi respecte şi îndeplinească la timp obligaţiile. Cred că magistraţii vor avea înţelegerea necesară pentru a putea continua actul de justiţie. Trebuie să înţelegem cu toţii că avem o perioadă mai dificilă în care acordarea unor sporuri mari pune o presiune mare pe buget. Dacă resursele financiare ar exista, am avea toată deschiderea să le dăm, dar deocamdată avem o problemă cu plata unor asemenea sporuri suplimentare", a spus Boc.

El a amintit că, prin două decizii, Curtea Constituţională a tranşat în favoarea Guvernului conflictul dintre puterea judecătorească şi cea executivă şi a arătat că este nevoie de echilibru, moderaţie şi dialog pentru rezolvarea problemeor din sistem.

Reprezentanţi ai unor organizaţii ale magistraţilor, precum şi mai mulţi judecători s-au întâlnit, miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti pentru a analiza situaţia din justiţie. La discuţii au participat preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivniceru, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dragoş Călin, preşedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Neacşu, precum şi judecători de la instanţele bucureştene.

În urma acestei întâlniri, s-a hotărât că sedinţele de judecată de la toate instanţele din ţară vor fi suspendate, începând de joi, pe durată nedeterminată, acţiunile urmând să aibă loc zilnic, timp de trei ore, cu începere cel mai probabil de la ora 9.00, a declarat, vicepreşedintele UNJR, Dragoş Călin.

Totodată, asociaţiile profesionale ale magistraţilor, cât şi reprezentanţii din mai multe instanţe de judecată din ţară, au cerut demisia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, din cauza actului administrativ de retragere a sporului de 50%, ameninţând cu neparticiparea în birourile electorale.

Şedinţele de judecată au fost suspendate, temporar, în ultimele două zile, la mai multe instanţe bucureştene şi din ţară, magistraţii fiind nemulţumiţi de actul administrativ al Ministerului Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a făcut apel la reluarea activităţii de judecată, solicitându-le astfel judecătorilor şi personalului auxiliar să nu mai întrerupă această activitate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc face apel la magistraţi să înţeleagă constrângerile impuse de criză şi să lucreze normal.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc face apel la magistraţi să înţeleagă constrângerile impuse de criză şi să lucreze normal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei