Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2009 - Anul XIV, nr. 158 (4144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchete

Informaţii ori dosare privind fapte de corupţie, la mai multe instituţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea mai multor instituţii din judeţul Suceava este monitorizată de structurile de combatere a corupţiei, existând informaţii, unele materializate deja în dosare de urmărire penală, despre comiterea unor fapte de corupţie.
La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pe linia combaterii şi prevenirii corupţiei a fost făcută o analiză de risc, pe baza datelor şi informaţiilor care au ajuns, într-o formă sau alta, la urechile oamenilor legii.
Potrivit şefului secţiei de urmărire penală, procurorul Dumitru Dâmbu, planul întocmit de procurorii şi ofiţerii cu atribuţii pe linia depistării funcţionarilor corupţi cuprinde nu mai puţin de cinci domenii.
La primul dintre acestea, „ordine şi siguranţă publică”, instituţiile de risc sunt Poliţia, Poliţia de frontieră, Jandarmeria şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi structurile aflate în coordonarea Instituţiei Prefectului (Permise şi Înmatriculări).
La capitolul „administraţie publică locală”, lupta contra corupţiei vizează în principal activitatea de avize şi autorizaţii, serviciul de evidenţă a populaţiei, precum şi repartizarea de locuinţe construite prin ANL.
La sectorul „financiar-fiscal”, structurile de combatere a corupţiei sunt cu ochii pe Garda Financiară şi autorităţile vamale.
La capitolul “sănătate”, a fost trecut Spitalul Judeţean Suceava, secţiile de risc fiind, potrivit procurorului Dumitru Dâmbu, Oncologia, Chirurgia şi Ginecologia.
Tot la acest capitol, figurează şi cabinetele de medicină a muncii.
În domeniul “educaţiei”, procurorii şi ofiţerii anticorupţie cercetează modul de angajare a suplinitorilor, organizarea examenului de bacalaureat, precum şi încredinţarea unor lucrări publice la unităţile de învăţământ.
Informaţii despre posibile fapte de corupţie au apărut şi în legătură cu sesiunile de susţinere şi promovare a examenelor la facultăţile Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.
„Desfăşurăm activităţi de urmărire penală în toate cele cinci domenii vizate”, a declarat, ieri, procurorul şef Dumitru Dâmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Informaţii ori dosare privind fapte de corupţie, la mai multe instituţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 1458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 14 voturi
Informaţii ori dosare privind fapte de corupţie, la mai multe instituţii din Suceava3.6514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ar trebui si alte ramuri trimis de
( 9 iul 2009, 11:51:36
de suplinit in cercetarea penala, cum ar fi magistrati ai Judecatoriei Suceava, Tribunalului Suceava si Curtii de Apel Suceava....acolo este cancerul infractiunii de coruptie
2.   La piovra trimis de
( 9 iul 2009, 11:54:47
si consider ca probe sunt la suprafata destule, nici nu trebuie sapat prea adanc....dar cine se incumeta sa scoata caracatita la suprafata???? vorba romanului cui pe cui scoate...
3.   Sa vina dna-ul si la parchete trimis de
( 9 iul 2009, 12:13:25
hai sa vorbim si de coruptia din parchetul Radauti , ex: Ianos cumparat de Solovastru V cu care cauta sa instrumenteze dosare la comanda . Nu se poate asa ceva , tre sa vina si peste ei aia mai mari si sa le arate ca NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE .

La Radauti e jale , au , au , au cand o napadi cei in drept peste coruptii din parchet si judecatorie , le vine randul cat de curand
4.   Da trimis de
( 9 iul 2009, 14:00:02
La USV ar trebui anchetate cazuri de coruptie, care se intorc inapoi spre parchet. Relicva aia de procuror in special. Si ceilalti profesori carora le curge tarana din buletin, cum ar fi Ichim si sor'sa...etc.
5.   USV mafia trimis de
( 9 iul 2009, 15:32:02
Aici se "fabrica" mari licentiati la "comanda" , dai 500 Euro , primesti un dosar al unui fost student in care acesta si-a sustinut licenta sau examenul respectiv , copii materialul si esti admis .

Este inadmisibil ca copii nostri sa intre pe mana acestor licentiati cu statut de analfabet , profesori de doi lei , ce sa invete de la astia ? ..stai si cati au intrat cu diplome de bac false ! aici e buba ! contituiti o echipa de control si verificati modul cum au fost admisi studentii , mastere si licente pe spagi , e posibil ? traim intr-o romanie plina de asa zisi intelectuali care nu stiu sa scrie cel putin gramatical
5.1  RE: USV mafia trimis de
( 9 iul 2009, 18:57:28
Perfect de acord cu tine ca sunt mari licentiati in tot felul de domenii care nu se pot exprima macar in limba romana cum trebuie,sunt curios daca {inadmisibil ca copii nostri }face parte dintr-o exprimare stilistica deosebita!Accept o cacofonie voita cand este introdusa cu un aspect ironic,vezi emisiunile dlui Sorin Avram cu Dodo care pot fi savurate in fiecare dimineata la radio,dar nu se poate accepta asa ceva de la cineva cu studii superioare si care eventual mai ne si invata copiii.
6.   Astai procuror ??? trimis de
( 9 iul 2009, 20:35:48
Daca astai procurorul care cerceteaza fapte de coruptie suntem pierduti cu totii,nu vedeti ce fata de betivan are,miroase a coliva parca-i dezgropat la cererea familiei !!!!
7.   Cred ca cerem dl dambu ,cum vrei dreptate la D-zeu trimis de
( 9 iul 2009, 23:24:30
Cum sa cerem verificarea colegiilor lui? doar el este profesor la USV. Dar de ce nu cerceteaza complicitatea procurorului Olivian Nisioi care faciliteaza si este parte complice cu infractorul Maftei Daniel ,si ajutorul politistilor de la crima organizata, care racoleaza clienti (informatori) pentru credite facand falsuri pentru credite de la BRD Falticeni si BRD Obicini Suceava. Unde este dreptatea dl Procuror sef al Tribunalului? De ce nu sesizati serviciile secrete si restul institutiilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei