Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2009 - Anul XIV, nr. 158 (4144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Când economia va permite şi construcţiile vor reporni, aştept cu interes o casă nouă

Joi, 9 Iulie 2009 (16:33:44)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Craiova, că aşteaptă cu interes o casă nouă, după ce construcţiile vor reporni, însă până atunci va locui într-un imobil pentru care plăteşte chirie ca "un om obişnuit", deşi statutul său îi dă dreptul la o locuinţă de serviciu.

Liderul PSD, Mircea Geoană, susţine că el plăteşte chirie pentru casa în care locuieşte, deşi are dreptul la o locuinţă de serviciu, "acoperită integral" de la bugetul de stat întrucât statutul său de preşedinte al Senatului îi permite acest lucru.

"Continui să-mi plătesc ca orice cetăţean chiria şi toate dările la stat, deşi statutul de preşedinte al Senatului mi-ar fi permis să am o locuinţă de serviciu acoperită integral, cum are domnul Băsescu. Primii patru oameni în stat, conform legii, au acest drept. Eu continui să-mi plătesc, ca şi înainte de a fi preşedintele Senatului, tot ce înseamnă chirie către stat şi toate cheltuielile, ca un cetăţean obişnuit”, a declarat Mircea Geoană.

Întrebat care este stadiul lucrărilor la locuinţa sa, preşedintele PSD a spus: "Atunci când economia o va permite şi construcţiile vor reporni, aştept cu interes o casă nouă".

Geoană a declarat, săptămâna aceasta, la Realitatea FM, că nu crede că va mai face credit pentru casă după ce constructorul care tocmai înălţa casa a abandonat din cauza birocraţiei din România.

"Construcţia a rămas blocată la nivelul zero, iar el, constructorul, este încurcat în cereri de permise şi aprobări. Iar noi stăm şi ne uităm la o casă, care nu mai creşte şi care, cu criza asta financiară, probabil nu va mai continua deloc. Aşa că aşteptăm vremuri mai bune", a declarat liderul PSD, susţinând că, "în condiţiile de astăzi", nu ştie dacă mai are putere financiară să-şi cumpere o locuinţă.

Mircea Geoană declara, într-un interviu pentru MEDIAFAX, în septembrie 2008, că are un contract valabil pentru un apartament într-un bloc, contractat în 2005 şi al cărui termen de dare în folosinţă trebuia să fie august 2008.

"Din motive care nu ţin de mine şi nici măcar de constructor, cu nişte aprobări de construcţii, el este oarecum decalat. Şi acum sunt două variante pe care le am în faţă: în contractul respectiv se prevede şi o clauză în condiţiile în care se întârzie darea în folosinţă, prin care constructorul se obligă fie să suporte o parte din chiria pe care o ai, ca daune interese pentru client, fie, la limită, să suporte chiria pentru o altă chestiune, intermediară. Vă spun că am o discuţie destul de importantă şi acasă, cu familia, ce facem în condiţiile în care august a trecut, va fi gata probabil abia în martie anul viitor, poate fi văzută construcţia, a crescut, va fi gata, deci nu e o himeră", declara liderul social-democrat.

El spunea că a luat şi credit ipotecar de la bancă, deci finanţarea este făcută.

În martie 2008, Mircea Geoană reclama că i-a fost mărită la 3153 de euro chiria pentru imobilul RAAPPS în care locuieşte.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Când economia va permite şi construcţiile vor reporni, aştept cu interes o casă nouă.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Când economia va permite şi construcţiile vor reporni, aştept cu interes o casă nouă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei