Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2009 - Anul XIV, nr. 158 (4144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OLAF a investigat în Bulgaria şi România, în 2008, fraude SAPARD ce pot depăşi 80 mil. euro

Joi, 9 Iulie 2009 (17:23:32)

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) avea deschise, la finele anului trecut, 23 de anchete în Bulgaria şi 5 în România pentru cazuri de fraude şi nereguli în gestionarea fondurilor SAPARD, cu un prejudiciu total care poate depăşi 80 de milioane euro, conform raportului pe 2008 al instituţiei.

"În Bulgaria şi România, OLAF a identificat diferite cazuri de fraudă şi iregularităţi în cadrul proiectelor SAPARD, unde au fost folosite echipamente second-hand în loc de echipamente noi, iar oferte supraestimate şi chitanţe falsificate au fost prezentate şi acceptate de către autorităţi. În plus, s-a descoperit că au fost utilizate şi documente false pentru obţinerea finanţării SAPARD. La sfârşitul lui 2008, OLAF avea deschise în domeniul agriculturii 23 de investigaţii în Bulgaria (dintr-un total de 42 de anchete) şi 5 în România (dintr-un total de 21)", se precizează în raportul Oficiului.

Documentul arată totodată că mai mult de jumătate dintre anchetele OLAF (55%) au vizat şase state membre ale UE, printre ele fiind România, alături de Belgia, Bulgaria, Italia, Germania şi Marea Britanie.

Raportul precizează că OLAF a avut în lucru 21 de cazuri privind România, iar din acestea cele mai multe se înregistrează la programele PHARE, ISPA şi SAPARD.

Directorul general al OLAF, Franz-Hermann Brüner, a declarat cu prilejul publicării raportului că "situaţia din România continuă să prezinte unele provocări", dar cooperarea cu Departamentul guvernamental de Luptă Antifraudă (DLAF) decurge favorabil.

"În prezent, DLAF continuă să transmită OLAF toate cazurile relevante de fraudă şi nereguli şi furnizează toate documentele solicitate în termen scurt. De asemenea, DLAF oferă asistenţă pentru controalele la faţa locului, anchetele şi interviurile realizate”, a spus directorul general al OLAF.

OLAF arată că numărul cazurilor de nereguli şi fraude descoperite nu implică în mod necesar un grad mai mare de corupţie în ţările respective, ci este determinat de buna cooperare cu autorităţile statelor partenere în depistarea cazurilor de fraudă.

Şeful DLAF, secretarul de stat Adina Petrescu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că este important faptul că, în raport, Departamentul pentru Luptă Antifraudă se bucură de aceeaşi apreciere din partea reprezentanţilor OLAF.

"Acest lucru ne angajează să depunem în continuare toate eforturile pentru a combate într-o manieră cât mai eficientă frauda ce afectează bugetul Comunităţii Europene şi pentru a oferi contribuabililor europeni siguranţa că banii lor sunt cheltuiţi în mod corect, în conformitate cu obiectivele pentru care au fost alocaţi", a declarat Adina Petrescu.

O dată pe an, Oficiul European de Luptă Antifraudă prezintă un raport privind activitatea sa operaţională desfăşurată în cursul anului precedent.

Comisia Europeană va prezenta, la rândul său, săptămâna viitoare, raportul privind protecţia intereselor financiare ale comunităţii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OLAF a investigat în Bulgaria şi România, în 2008, fraude SAPARD ce pot depăşi 80 mil. euro.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OLAF a investigat în Bulgaria şi România, în 2008, fraude SAPARD ce pot depăşi 80 mil. euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei