Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vanghelie: Discutăm în CExN dacă ieşim sau nu de la guvernare şi cum îl trimitem acasă pe Băsescu

Vineri, 19 Iunie 2009 (14:32:53)

Preşdintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, vineri, la Turnu Severin, că în cadrul şedinţei CExN urmează a se stabili dacă PSD iese sau nu de la guvernare, precum şi strategia prin care PSD poate să câştige alegerile prezidenţiale şi „să-l trimită acasă” pe Traian Băsescu.

Întrebat dacă va propune la CexN ieşirea PSD de la guverare, Vanghelie a răspuns, într-un registru ironic: "Prezenţa mea, în sine, este ieşirea de la guvernare. Nu trebuie să propun. Când apar cam asta se poate discuta", a spus Vanghelie.

El a arătat, răspunzând unei întrebări care viza motivele pentru care PSD ar dori să iasă de la guvernare, că l-a auzit "cu simpatie" pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, care adresa PSD îndemnul de a ieşi de la guvernare.

"Domnul ministru Blaga e un tip simpatic, îl respect, îmi place, e unul dintre cei mai serioşi oameni politici, dar nu are calitatea să vorbească în numele românilor, care au stabilit 30% cu 30%. El poate să vorbească în mandatul de 30%. Nu stabileşte dânsul dacă ieşim sau nu ieşim. Noi stabilim noi personal", a spus Vanghelie.

Întrebat dacă, în limita acestui mandat de 30%, el personal consideră că PSD trebuie sau nu să iasă de la guvernare, Vanghelie a spus: "Asta stabilim acum (la CExN, n.r.)".

"Trebuie să vizualizăm acolo unde au fost nişte pacheţele de problemuţe, să ne organizăm. Celelalte lucruri - vom vedea după ce pleacă Traian Băsescu de la Cotroceni", a adăugat Vanghelie.

El a subliniat că PSD doreşte să se organizeze pentru a câştiga alegerile prezidenţiale şi "a-l trimite pe Traian Băsescu acasă".

"Suntem aici pentru a vedea ce trebuie făcut pentru a ne organiza mai bine să câştigăm preşedinţia şi să-l trimitem pe domnul Băsescu acasă", a spus Vanghelie.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD se reuneşte, vineri, în oraşul Turnu Măgurele, din judeţul Teleorman, pentru a analiza rezultatele obţinute de filialele partidului la europarlamentare şi pentru a pregăti campania electorală pentru prezidenţiale.

Potrivit declaraţiilor oficiale premergătoare CExN, liderii filialelor PSD se vor reuni în şedinţă pentru a analiza modul în care s-a comportat fiecare organizaţie în parte la alegerile europarlamentare, "în contextul în care PSD a câştigat alegerile".

Neoficial, liderii filialelor PSD vor face şi o evaluare a primelor şase luni de guvernare, din perspectiva respectării protocoalelor de colaborare locală şi prin prisma disputelor înregistrate între PSD şi PDL în ceea ce priveşte numirile la nivelul serviciilor deconcentrate.

Este de aşteptat, totodată, ca liderii de organizaţii PSD să îşi spună părerea şi în ceea ce priveşte atitudinea liderilor social-democraţi de la centru, precum şi a miniştrilor PSD, faţă de partenerul de guvernare, PDL şi faţă de preşedintele Traian Băsescu. De asemenea, este de aşteptat ca ultimele replici dintre Geoană şi Băsescu, dintre miniştrii PSD şi cei ai PDL, la care se adaugă retragerea lui Geoană din CSAT, coroborate cu rezultatele apropiate obţinute de PSD şi PDL la euroalegeri să contureze o atitudine a social-democraţilor faţă de partenerul de guvernare, în perspectiva scrutinului prezidenţial.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vanghelie: Discutăm în CExN dacă ieşim sau nu de la guvernare şi cum îl trimitem acasă pe Băsescu.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vanghelie: Discutăm în CExN dacă ieşim sau nu de la guvernare şi cum îl trimitem acasă pe Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei