Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE confirmă existenţa "unui număr" de cetăţeni români la bordul vasului sub carantină în Venezuela

Vineri, 19 Iunie 2009 (14:30:53)

MAE confirmă existenţa "unui număr" de cetăţeni români la bordul vasului Ocean Dream, sub pavilion spaniol, plasat sub carantină în Venezuela, a declarat pentru MEDIAFAX Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt MAE, adăugând că, din informaţiile pe care le deţine, starea de sănătate a acestora este bună.

Ambasadele României din Caracas şi Madrid fac toate demersurile care se impun pentru asigurarea asistenţei necesare cetăţenilor români aflaţi la bordul vasului de croazieră intrat în carantină", a spus Şerbănescu.

Potrivit acestuia, starea de sănătate a românilor este bună.

Unul dintre pasagerii români de pe vasul de croazieră plasat în carantină în Venezuela este o româncă în vârstă de 29 de ani, manager al cazinoului de pe vas, iar cel de-al doilea cetăţean român este, cel mai probabil, tot membru al echipajului.

Românca Oana Gyorgy lucrează de mai mult timp pe nave de croazieră. Ea s-a îmbarcat împreună cu soţul ei, de naţionalitate chiliană, pe acest vas la începutul anului, a declarat pentru MEDIAFAX tatăl tinerei, Nicolae Gyorgy.

"Fiica mea este manager la cazinoul de pe vas iar soţul ei este crupier. S-au îmbarcat în ianuarie", a declarat Nicolae Gyorgy, precizând că din ceea ce ştie din discuţiile cu fiica sa cel mai probabil şi celălalt cetăţean român este tot membru al echipajului.

"Acum două săptămâni mi-a spus că a fost foarte răcită din cauza aerului condiţionat, dar i-a trecut. Între timp, a răcit soţul ei. I-au trimis analizele la Stockholm, pentru a verifica dacă este vorba despre gripă AH1N1, dar rezultatele au fost negative", precizează Gyorgy.

Potrivit acestuia, vinerea trecută, la bordul navei s-a îmbarcat un nou lot de pasageri. Aceştia au plecat în cursă de sâmbătă iar duminică au început să se simtă rău.

"Ea îmi spunea de vreo 16 membri ai echipajului care ar fi bolnavi. Îmi spune şi că au vrut să debarce pasagerii în Venezuela şi nu au primit permisiunea. Aşteptau să le trimită la bord medici şi medicamente. Acum am citit în presă că au debarcat 381 de persoane, dar la bord sunt peste 1.200", explică Nicolae Gyorgy, acesta adăugând că, din cauza conexiunii slabe, are dificultăţi în a o contacta telefonic pe fiica sa.

Cel puţin 50 de străini, între care şi doi cetăţeni români, se află la bordul vasului de croazieră Ocean Dream plasat în carantină în Venezuela din cauza gripei A H1N1, a anunţat Agencia Boliviariana de Noticias, în pagina electronică.

Situaţia la bordul navei este sub control potrivit adjunctului ministrului pentru Sănătate publică, Nancy Perez Sierra. "Situaţia a fost rezolvată în aceeaşi zi. Tot ce trebuie să facem acum este să monitorizăm toţi pasagerii care ar fi putut intra în contact cu persoanele care au prezentat simptome", a explicat aceasta joi, precizând că trei membri ai echipajului au fost testaţi pozitiv, iar alte 14 persoane prezintă simptomele gripei A H1N1.

Nava părăsise portul Margarita Island duminică, urmând să treacă prin Caraibe, Barbados, Aruba în opt zile, după care să revină în Venezuela. Căpitanul a anunţat situaţia în mai multe porturi, dar nu a primit permisiunea de a acosta, fiind nevoit să se întoarcă în Venezuela.

Perez Sierra a anunţat că cei trei membri ai echipajului au manifestat primele simptome la 3 iunie, şi vor sta în carantină până la 24 iunie, dar se recuperează bine. Pasagerii venezuelani au primit permisiunea de a debarca, iar la bordul navei a fost instituită carantina.

"Este vorba de 326 de venezuelani care au fost în croazieră şi 55 de străini care au acostat în acest port. Aceasta înseamnă că 381 de persoane au revenit din coazieră. Datele lor personale au fost înregistrate, au fost cazaţi la diferite hoteluri, iar unii s-au întors deja în ţara de origine şi ştiu că trebuie să anunţe orice fel de simptom", a precizat oficialul.

Perez Sierra a declarat că numărul total al persoanelor aflate la bord era de 1.237, dintre care 470 membri ai echipajului. Printre pasagerii străini se află şi doi români, potrivit agenţiei venezuelane. Numai un argentianian şi un venezuelan au prezentat simptome gripale, aceştia primind tratament şi fiind plasaţi în carantină.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE confirmă existenţa "unui număr" de cetăţeni români la bordul vasului sub carantină în Venezuela.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE confirmă existenţa "unui număr" de cetăţeni români la bordul vasului sub carantină în Venezuela0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei