Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Învingătotul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Meme Stoica se declară un învingător. Nu precizează dacă este vorba despre fotbal sau în general. Nu contează nici dacă uneori învinge bunul simţ. Oricum victoriile sale n-au gust dacă nu sunt savurate sfidător în faţa adversarilor (era sa scriu duşmani, ca la manelele la care face karaoke). Meme Stoica este un învingător în faţa lumii, ba chiar în ciuda ei. El iese de sub copertina din Giuleşti şi se întoarce provocator către suporterii rapidişti. Trece de polemicile lui obişnuite cu Turcu sau Borcea şi jigneşte public suporterii dinamovişti. Paranoia puterii s-a manifestat însă la Steaua, unde a coborât din lojă pentru a lovi cu pumnul un suporter stelist. Între timp, fiindcă aşa de repede se uită lucrurile pe la noi, a ajuns să fie regretat în Ghencea. Probabil este perceput ca răul cel mai mic, în comparaţie cu patronul, alt învingător în absolut. Când n-a avut asupra cui să-şi reverse furia bucuriei (!), televiziunile ni l-au înfăţişat luând pereţii la pumni şi la picioare, în drum spre vestiar. Bucuria simplă, prin ea însăşi, pare că nu există pentru acest învingător. Vanitatea sa capătă şi accente comice. Mai demult, într-un studio tv, înainte de a răspunde unei întrebări a lui Radu Paraschivescu, a ţinut să precizeze că nu ştie câţi conducători din fotbal ar fi înţeles întrebarea din pricina unui cuvânt mai savant folosit de ziaristul-scriitor (din păcate, nu-mi amintesc termenul respectiv, însă nu era unul mai sus de nivelul doi al vocabularului). Deşi nu este fotbalist, nici antrenor, nu uită să pomenească de „palmaresul său”. Fie-mi iertat, dar părerea mea este diferită faţă de a celor care îi laudă prestaţia. Mi se pare chiar că se exagerează cu spuza de pe turta sa, în detrimentul altora mult mai îndreptăţiţi. De data asta, din cauza bugetului, nu şi-a mai putut exersa talentele de scouter, ba chiar în iarnă s-a renunţat la Mara, jucătorul cu cea mai bună cotă din lot. Asta după ce în vară se renunţase şi la cel mai promiţător, Bogdan Stancu. Lucrul esenţial pe care l-a reuşit Dan Petrescu a fost menţinerea jucătorilor permanent în priză, mai ales cu echipele mici, de unde a strâns o zestre importantă, dacă nu chiar hotărâtoare, de puncte. Spre exemplu, la doar o săptămână după ce fiţoşii de la Dinamo o încasaseră la Iaşi, desantul lui Petrescu a rezolvat meciul cu acelaşi adversar după doar un sfert de oră!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Învingătotul.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Învingătotul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei