Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hrebenciuc va fi coordonatorul-şef al campaniei prezidenţiale a PSD, Dragnea va fi secund

Vineri, 19 Iunie 2009 (14:30:38)

Viorel Hrebenciuc va fi desemnat coordonator-şef al campaniei electorale a partidului pentru alegerile prezidenţiale de către Comitetul Executiv al PSD care are loc, vineri, la Turnu Măgurele, în timp ce Liviu Dragnea va fi secundul acestuia.

Surse din PSD au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că marea majoritate a liderilor partidului au decis, în cadrul unor discuţii informale avute joi seara, şi a unui Birou Permanent ce a precedat şedinţa Comitetului, ca Viorel Hrebenciuc să coordoneze campania electorală a partidului pentru alegerile prezidenţiale.

Aceleaşi surse au arătat că vicepreşedintele Liviu Dragnea, care a obţinut cel mai bun scor, la Teleorman, dintre filialele PSD, va fi coordonatorul numărul doi al campaniei, secundându-l pe Hrebenciuc. Actualul secretar general al partidului, Valeriu Zgonea, va coordona acţiunile la nivel executiv.

Decizia asupra conducerii echipei de campanie ar urma să fie oficializată de CEX, vineri.

Analiza pe care CEX o va face asupra rezultatelor la europarlamentare va avea ca principal criteriu diferenţa de voturi, pe judeţe, faţă de cele obţinute de PDL.

Sursele citate au arătat că, în judeţele în care ecartul dintre PSD şi PDL a fost cel mai mare, în defavoarea social-democraţilor, vor fi desemnaţi miniştri sau vicepreşedinţi ai partidului, care să depună o activitate politică intensificată în filialele respective. Pe de altă parte, în filialele identificate ca fiind problematice prin criteriul menţionat, printre care Prahova, nu se vor lua măsuri de demitere la nivelul conducerii, ci se vor numi vicepreşedinţi coordonatori.

În acest sens, este posibil ca Liviu Dragnea să fie numit coordonator al filialei PSD din Călăraşi.

Aceleaşi surse au mai relatat că, în cadrul unor discuţii informale, joi seara, la care au participat aproape jumătate dintre membrii Biroului Permanent Naţional, unii preşedinţi din teritoriu au exprimat nemulţumiri faţă de modul în care decurge colaborarea guvernamentală cu PDL şi mai ales faţă de lipsa efectelor acestei colaborări, în ceea ce priveşte fondurile alocate de Guvern, numirile în unele posturi cheie, la nivelul filialelor respective.

Nemulţumirile respective, exprimate şi public, mai ales în ultimele luni, de unii dintre preşedinţii de organizaţii, nu au dus, însă la formarea unui curent de opinie în favoarea ieşirii de la guvernare.
Ele au fost de asemenea, exprimate şi în Biroul Permanent care a precedat Comitetul Executiv, surse din partid relatând că Liviu Dragnea şi Ion Stan i-au sugerat lui Mircea Geoană că şi-ar putea maximiza şansele la alegerile prezidenţiale din toamnă dacă PSD ar ieşi acum de la guvernare.

Sursele menţionate au arătat că sugestia făcută de Dragnea şi de Stan nu a avut ecou printre membrii BPN, Geoană criticând, fără să dea nume, liderii de organizaţii şi de la centru care au avut declaraţii publice despre o eventuală ieşire de la guvernare înaintea CEX, argumentând că tema Comitetului este alta.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD în care urmează să fie analizate rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare, să fie stabilită o pre-strategie pentru alegerile prezidenţiale şi să fie analizată funcţionarea coaliţiei a început, vineri, la Turnu Măgurele.

Comitetul Executiv al PSD va face o evaluare a rezultatelor obţinute de partid la alegerile europarlamentare şi va stabili câteva direcţii de acţiune pentru alegerile prezidenţiale.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la începutul CEX, că, în afara analizei rezultatelor de la europarlamentare, liderii partidului vor trebui să analizeze şi modul în care, la şase luni de la formarea Guvernului, funcţionează coaliţia.

"Propun, de asemenea, să ne aplecăm mai mult asupra momentului economic şi social deosebit de delicat pe care îl traversează România. Cred că electoratul nostru şi toată România aşteaptă de la partidul nostru soluţii, mai ales în condiţiile în care politica economică a momentului nu dă rezultatele din punct de vedere al combaterii efectelor crizei", a afirmat el.

Geoană a mai spus că liderii PSD vor discuta, vineri, şi modul cum se va pregăti partidul pentru alegerile prezidenţiale, despre care a apreciat că vor constitui "meciul final".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hrebenciuc va fi coordonatorul-şef al campaniei prezidenţiale a PSD, Dragnea va fi secund .
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrebenciuc va fi coordonatorul-şef al campaniei prezidenţiale a PSD, Dragnea va fi secund0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei