Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Ospătăria salvează România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am auzit multe idioţenii în viaţa mea. Se nimereşte ca pe unele idioţenii să le spun chiar eu şi, atunci când îmi fac revizii contabile de memorie, descoperindu-le, roşesc. Nu mi-l pot imagina, însă, nici dacă mă pici cu ceară, pe Traian Băsescu roşind nici după ce rosteşte, să zicem, cea mai mare gugumănie auzită vreodată. Sigur, şi regii, şi căpeteniile de trib, şi preşedinţii de ţări mai mult sau mai puţin bananiere pot spune involuntar sau aşa, de-ai dracului, pentru a da de lucru prostimii, idioţenii.
Există, scos de francezi mi se pare, un dicţionar al neghiobiilor rostite de persoane celebre. La o eventuală nouă ediţie îmbogăţită, şeful statului român ar acoperi uşor un întreg capitol. M-am gândit, cu o anume amărăciune, de ce a înjurat atât de urât, de marinăreşte, era să zic, cu o neechivocă notă de generalizare domnul Băsescu învăţământul românesc în fibra şi substanţa sa? De ce? Am auzit comentariile legate de beneficiile electorale care vin de la părinţi, mereu nemulţumiţi de calitatea şcolii. Am înţeles că de dascăli, după ce i-a dus cu zăhărelul, nu mai are nevoie. Oricum ei sunt iremediabil pierduţi electoral, iar părinţii sunt mai numeroşi decât profesorii. Şi totuşi, chiar dacă au şi un ingredient de credibilitate, aserţiunile acestea rămân minate şi de ceva care scapă logicii. De ce a insultat preşedintele o bună parte, dacă ne gândim bine, cea mai mare parte a populaţiei, fiindcă de bine de rău românii sunt alfabetizaţi, trecuţi, cu mici excepţii, prin şcoli.
Spunând răspicat că şcoala românească scoate de pe băncile ei idioţi, şeful statului n-a înjurat doar profesorimea - incompetentă, imbecilă şi de aceea, fireşte, prost plătită – ci pe noi toţi. Dacă plecăm de la bănuiala care, în aceste circumstanţe, pare din ce în ce mai puţin credibilă, că şeful statului însuşi ar fi făcut un pic de şcoală, şi domnia sa, alături de noi, devine un idiot. Cum să fie idiot un şef de stat iubit încă de circa 30 la sută dintre români?
Toate acestea mă îndeamnă să cred că n-a fost vorba de nici o strategie electorală şi că preşedintele a prins un moment prost de exprimare publică. Poate era mahmur după beţia de acum aproape două săptămâni când fiica EBA a câştigat „singură, singurică, pe picioarele ei” un fotoliu de europarlamentar! Sunt chefuri care ţin mult, iar durerile de cap şi mahmureala capătă şi ele durată. Preşedintele, ştim bine, nu şi-a ascuns niciodată pasiunea pentru chefurile straşnice şi chiar această ultimă ieşire pe tema crizei de ospătari indică o persoană avizată în domeniu. Nu se poate pronunţa în această chestiune, vitală pentru naţiune, un amărăştean care-şi scoate nevasta şi soacra la restaurant o dată pe deceniu şi atunci se holbează un ceas la preţuri până comandă un suc şi trei măsline. Aici e nevoie de experienţă, de zile şi nopţi cheltuite în cârciumă, prilejuri cu care nobila profesie de chelner poate fi judecată în toate datele ei. Aici, chiar şi cei care nu-l suportă pe domnul Băsescu, din motive care mie îmi scapă, trebuie să-i recunoască altitudinea academică. Sesizând obtuzitatea şcolii româneşti care scoate puţini ospătari, iar dacă-i scoate, ne-o spune chiar preşedintele, sunt cu desăvârşire idioţi, înseamnă că aici se petrece ceva grav.
Miezul nociv al recesiunii trebuie căutat aici, ca şi soluţia diminuării şomajului. Imaginaţi-vă şcoli de chelneri în fiecare cartier şi chiar pe fiecare stradă. Toţi şomerii, inclusiv cei returnaţi din Spania sau Italia, căpşunari şi necăpşunari, pierde-vară sau ciorditori de portofele, trebuie băgaţi imediat în academiile stradale de ospătari. Ministerul Turismului, pentru a repara anomalia încredinţării unui domeniu atât de delicat Ministerului Educaţiei, condus de o amărâtă de rectoriţă, se va ocupa direct de severitatea ecumenică a preparării şcolare. În final, examenul de diplomă în ospătărie va fi susţinut, ca şi masteratul, doctoratul ş.a.m.d., în faţa unei comisii conduse de doamna Udrea. Şi pentru a se isprăvi odată pentru totdeauna idioţenia ruperii filosofice a pregătirii şcolare de practica propriu-zisă, fiecare atestare va fi într-o cârciumă, în faţa clientului Traian Băsescu. El va arăta cu degetul, după o îndelungă punere la cazne a paharnicului, ăsta-i bun, ăsta e un idiot. Şcoala se va primeni astfel, iar gravele probleme ale României, inclusiv cele legate de criză, vor fi abolite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ospătăria salvează România.
 Vizualizări articol: 2516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ospătăria salvează România3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei