Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Firmele vor fi incluse în programul "Rabla", dar vor putea achiziţiona maximum 10.000 maşini

Vineri, 19 Iunie 2009 (15:30:49)

Firmele vor fi incluse în programul naţional de înnoire a parcului auto, denumit şi "Rabla", însă vor putea achiziţiona maximum 10.000 de unităţi, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

Din totalul fondurilor pentru programul "Rabla", care se ridică la 228 milioane lei, suma de 190 milioane lei, echivalentul primei pentru 50.000 de unităţi, este alocată persoanelor fizice, potrivit unui document guvernamental obţinut de MEDIAFAX.

Diferenţa de 38 milioane lei, pentru 10.000 de unităţi, reprezintă banii alocaţi firmelor, când acestea vor intra în programul naţional de stimulare a înnoirii parcului auto.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, la începutul lunii iunie, că şi persoanele juridice ar putea intra în programul "Rabla", de la 1 septembrie.

"Aici lucrurile se duc un pic spre legislaţia europeană şi, având discuţii cu Consiliul Concurenţei, aici trebuie aplicată aşa numita schemă de ajutor de minimis, adică de ajutor de stat, dar lucrul acesta se face în nişte etape. Însă el va fi fezabil şi va fi aplicat în a treia etapă. Adică de la 1 septembrie vor beneficia de autoturisme şi autoutilitare şi persoanele juridice, în aceleaşi condiţii", a declarat atunci Nemirschi.

Numărul total de locuri pentru programul de înlocuire a parcului auto naţional a crescut în acest an la 60.000, faţă de 40.000 în 2008.

De asemenea, prima de casare primită de cei care dau la fier vechi maşina a fost majorată la 3.800 de lei pe unitate, comparativ cu 3.000 de lei în 2008.

Astfel, fondurile totale alocate pentru programul de înnoire a parcului auto în 2009 vor fi de 228 de milioane de lei, conform ordonanţei de Guvern privind reluarea programului.

O altă noutate este aceea că în program vor putea intra maşinile mai vechi de zece ani, faţă de nivelul de 12 ani prevăzut în 2008.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a validat participarea a 134 de producători, importatori şi distribuitori de maşini în etapa a doua a ediţiei 2009 a programului "Rabla", fiind primiţi doar cei care au epuizat cel puţin 80% din cuantumul alocat în prima fază.

Etapa a doua a programului se va desfăşura între 1 iunie şi 31 august. Pentru faza a doua sunt disponibile 27.936 de maşini, suma totală alocată de AFM în această a doua etapă fiind de 106 milioane lei.

Numărul maşinilor disponibile în cea de-a doua fază este 27.936, dintre care 7.936 sunt cele care nu au fost vândute în prima etapă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele vor fi incluse în programul "Rabla", dar vor putea achiziţiona maximum 10.000 maşini.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele vor fi incluse în programul "Rabla", dar vor putea achiziţiona maximum 10.000 maşini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei