Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Am propus o întâlnire Geoană-Boc-Băsescu pentru a pune piciorul în prag

Vineri, 19 Iunie 2009 (17:16:05)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, la Turnu Măgurele, la finalul Comitetului Executiv, că a propus o întâlnire între liderul PSD, cel al PDL şi şeful statului, pentru a-l avertiza pe Băsescu să nu mai interfereze cu Executivul.

Iliescu a afirmat că mesajul politic esenţial al CExN al PSD este că ar fi nevoie de o întâlnire între Mircea Geoană, Emil Boc şi Traian Băsescu, pentru clarificarea modului de raportare al şefului statului la Executiv şi la coaliţia guvernamentală.

"Elementul perturbator cel mai grav în întreaga funcţionare a statului este comportamentul lui Traian Băsescu. Eu cred că nu are datele necesare, nu are pregătirea necesară, nu are cultura necesară pentru un şef de stat. (...) Dar un om de bun-simţ respectă regulile Constituţiei, un om de bun-simţ trebuie să aibă simţul măsurii. Asta îi lipseşte domnului Băsescu", a spus el.

Preşedintele de onoare al PSD a apreciat că social-democraţii trebuie să trasmită şefului statului şi partenerilor de coaliţie că este intolerabilă raportarea lui Băsescu la acţiunile Guvernului.

"Mesajul principal este că PSD nu poate să tolereze acest comportament. Dânsul are impresia că îşi poate permite orice, or noi considerăm asta inadmisibil", a continuat el.

Iliescu a afirmat că PSD ar trebui "să pună piciorul în prag" şi să avertizeze atât PDL, cât şi pe Traian Băsescu.

"Trebuie să punem picioru lîn prag, să avertizăm partenerii de coaliţie să respecte protocolul. În al doilea rând, domnul Băsescu trebuie să ştie că guvernul acesta nu este la dispoziţia domniei sale. Trebuie să ştie că aşa ceva nu se acceptă, că PSD este un partid responsabil", a spus Iliescu.

El a argumentat că PSD trebuie să dea public un astfel de mesaj de fermitate întrucât liderii de la centru sunt interpelaţi de votanţii, militanţii şi simpatizanţii partidului şi întrebaţi "cum de acceptă PSD să fie încălecat în aşa fel".

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, vineri, după şedinţa conducerii partidului, că a sosit momentul unei clarificări "nete" privind imixtiunea nepermisă a preşedintelui Băsescu în activitatea Guvernului, apreciind că şeful statului este un factor de "instabilitate" şi un factor "care afectează".

Preşedintele Traian Băsescu a participat, duminică, la şedinţa de Guvern, fapt care a fost criticat de PSD, purtătorul de cuvânt al partidului afirmând că miniştrii social-democraţi nu vor mai participa la şedinţele Executivului la care va veni şeful statului, în condiţiile în care participare acestuia nu va fi anunţată din timp.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Am propus o întâlnire Geoană-Boc-Băsescu pentru a pune piciorul în prag.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Am propus o întâlnire Geoană-Boc-Băsescu pentru a pune piciorul în prag0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei