Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tranzacţii penale

Peste 1,3 milioane de euro, scoşi din bănci cu acte falsificate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 1,3 milioane de euro au estimat procurorii rădăuţeni că ar fi prejudiciul în dosarul zecilor de credite obţinute cu acte falsificate de la bănci din Rădăuţi, Siret şi Suceava, dosar în care principalii învinuiţi sunt Beniamin-Samuil Antemie, în vârstă de 43 de ani, alias „Sam”, din municipiul Rădăuţi, afaceristul sechestrat şi mutilat de cămătari în dimineaţa zilei de 1 mai a.c., şi chiar unul dintre cei acuzaţi că l-au lăsat fără o bucată de deget, Radu Sfichi, în vârstă de 39 de ani, zis „Ţârcoi”, din comuna Gălăneşti.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, procuror Cristina Jaba, în cursul zilei de ieri, s-a emis ordonanţa de declinare a competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava.
Dosarul, care are numai până în prezent 12 volume, cu un total de 12.383 de foi, cuprinde o listă cu nu mai puţin de 44 de învinuiţi. În afară de “Sam” şi “Ţârcoi”, au fost puşi sub acuzare şi zecile de persoane care au acceptat să facă credite la bănci cu documente măsluite şi, în schimbul unor comisioane derizorii, să le dea sumele împrumutate celor doi.

 

Au făcut zeci de credite

Măgăriile de care sunt acuzaţi Sfichi şi Antemie s-ar fi petrecut, potrivit procurorilor, în perioada iunie 2005 - decembrie 2008. În calitate de administratori la SC SFIVA SRL Gălăneşti (Sfichi), respectiv SC INTER KOLB TRANS SRL Rădăuţi (Antemie), cei doi au racolat mai multe persoane fizice pe care, sub pretextul angajării la una dintre societăţile administrate de ei, le-au determinat să contracteze diverse credite în nume propriu, luându-şi angajamentul că toate ratele lunare până la lichidarea împrumuturilor vor fi plătite de către ei.
După ce obţineau buletinul persoanei convinse să facă credit, cei doi, susţin anchetatorii, întocmeau în fals toate actele necesare (adeverinţe de venit, cărţi de muncă etc.), după care mergeau împreună cu ea la bancă pentru semnarea documentelor şi ridicau sumele de bani. Persoana care făcea creditul nu vedea nici un leu din suma împrumutată, primind în schimb un comision între 300 şi 1.000 de lei.
Acelaşi scenariu şi cu o parte dintre angajaţii reali ai celor doi. Pe numele acestora s-au eliberat adeverinţe de salarizare cu sume mult mai mari decât veniturile obţinute în mod real, adeverinţe pe baza cărora patronii “Sam” şi „Ţârcoi” îşi băgau în buzunare alte zeci de mii de euro.
Procurorii şi poliţiştii rădăuţeni au mai stabilit, de asemenea, că s-au luat credite de la bănci şi pe cele două societăţi ale lui Antemie şi Sfichi, tot în baza unor acte falsificate şi a unor bunuri imobile supraevaluate folosite pentru garantarea sumelor împrumutate.

 

Valoarea creditelor şi băncile de la care au fost contractate

Potrivit anchetatorilor, în buzunarele lui Beniamin-Samuil Antemie şi Radu Sfichi au ajuns credite pe persoane fizice de la CEC Bank – agenţiile Suceava şi Rădăuţi (credite în valoare de 375.000 de lei), de la BCR – agenţiile Siret şi Rădăuţi (1.464.900 de lei şi 30.900 de euro) şi Alphabank (10.000 de euro).
Pe SC INTER KOLB TRANS SRL Rădăuţi, societatea lui „Sam”, au fost făcute credite la BCR Siret (112.500 de euro şi 115.000 de euro), Bancpost Rădăuţi (76.000 de euro) şi CEC Suceava (630.000 de lei, 143.000 de lei, 140.000 de lei şi 125.000 de euro).
Pe cealaltă firmă - SC SFIVA SRL Gălăneşti, a lui Radu Sfichi, au fost contractate credite de la BCR Siret (240.000 de lei, 70.000 de lei şi 42.000 de euro) şi Bancpost Rădăuţi (28.000 de euro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1,3 milioane de euro, scoşi din bănci cu acte falsificate.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Peste 1,3 milioane de euro, scoşi din bănci cu acte falsificate5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde-i matematica? trimis de
(19 iun 2009, 13:09:20
Hello,

Inteleg ca e tapa pe fata pentru multi cu bani luati de la banca, dar pana acum datele furnizate nici cum nu ajung la suma de un 1,3 mil de euro. Oricum titlu te atrage!
2.   Re trimis de
(19 iun 2009, 13:20:04
cred ca 75% din credite au la baza adeverinte false , sau cu continut fals , respectiv salarizarea .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei