Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2009 - Anul XIV, nr. 120 (4106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretar de stat: Ancheta privind teza unică la istorie a scos la iveală vicii ascunse de procedură

Marţi, 26 Mai 2009 (16:07:24)
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) Adriana Doina Pană a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că o anchetă care se derulează în aceste zile la MECI referitoare la greşeala în teza unică la istorie a scos la iveală "vicii ascunse de procedură".

Adriana Doina Pană a spus că a discutat telefonic cu cel care coordonează ancheta şi care i-ar fi spus acest lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La ora actuală se derulează o anchetă în cadrul MECI. Am vorbit aseară (luni seară - n.r) cu domnul Ispas, care este preşedintele acestei comisii şi care a depistat şi nişte vicii ascunse chiar de procedură", a spus Pană.

Secretarul de stat a afirmat că inspectorul de istorie a modificat o întrebare care i s-a părut greoaie, fără să anunţe comisia care întocmise cele zece variante de subiecte pentru teza unică.

"Dacă aveţi un cod şi aveţi dreptul să accesaţi subiectele şi să schimbaţi ceva, mai întâi trebuie să anunţaţi directorul general încât acele trei filtre care verificaseră înainte să vină să verifice din nou. Au fost elaborate zece variante, toate au fost rezolvate, verificate de trei persoane, după care inspectorul de specialitate s-a gândit că una din întrebări este greoi formulată şi să o reformuleze, iar cu acest prilej a apărut eroarea", a explicat Pană "viciile ascunse de procedură".

Referitor la măsurile luate de ministrul Ecaterina Andronescu, care a "decapitat" conducerea Centrului pentru Evaluare de Curriculum, Pană a spus că măsura a fost una corectă, date fiind greşelile făcute.

"De două ori este puţin cam mult. Dacă în momentul în care s-a instalat doamna Andronescu ministru ar fi dat afară pe toţi cei de acolo, s-ar fi spus că o face pe criterii politice. La ora actuală a făcut ce e bine. Părerea mea e că atunci când se greşeşte trebuie să se plătească. Nu a existat nicio fisură la modul de concepere a subiectelor. A existat o fisură la modul în care cineva a intervenit să reformuleze mai simplu una din întrebări şi nu ştiu nici acum dacă a fost o răutate sau realmente o eroare umană", a conchis Pană.

Adriana Doina Pană este candidat al PSD pentru un post de europarlamentar.

Directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, Cristian Mirescu, a demisionat, în urma incidentului de la teza unică la Istorie când, în subiectul II, în loc de "Armata II" a fost scris "Armata I", demisia fiind acceptată de ministrul Ecaterina Andronescu.

Andronescu a declarat, vineri, că a acceptat demisiile lui Cristian Mirescu, directorul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP), precum şi a consilierului inspector pentru disciplina Istorie, Rodica Tudorică.

Potrivit ministrului, vineri a demarat un control la CNCEIP.

Subiectul pentru teza unică la Istorie a fost corectat de şase persoane, respectiv de trei inspectori care concep subiectele, de un inspector de specialitate care le supervizează, de un drector de evaluare şi de directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, Cristian Mirescu.

Pentru teza la Istorie au optat 64.00 din cei 213.396 de elevi de clasa a VIII-a care participă la această sesiune de teste, restul optând pentru Geografie.

Părinţii au cerut ministrului Educaţiei să reevalueze toţi angajaţii din cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP) şi să demită conducerea acestuia

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara, în 11 mai, că a cerut verificarea tuturor subiectelor pentru tezele cu subiect unic la Matematică, Istorie şi Geografie, după incidentul de la Limba română din 7 mai, când în subiect au fost inversate două nume ale personajelor dintr-o schiţă de Caragiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretar de stat: Ancheta privind teza unică la istorie a scos la iveală vicii ascunse de procedură.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretar de stat: Ancheta privind teza unică la istorie a scos la iveală vicii ascunse de procedură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei