Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2009 - Anul XIV, nr. 120 (4106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Romgaz şi Gazprom vor forma o firmă mixtă pentru a construi depozite de gaze şi termocentrale

Marţi, 26 Mai 2009 (14:56:28)

Romgaz şi Gazprom vor forma o societate mixtă pentru construcţia, în România, a mai multor depozite de înmagazinare a gazelor şi a unor termocentrale, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Adriean Videanu, la un forum economic româno-rus.

"În urma discuţiilor de la Moscova am stabilit ca oportunităţile pe care le vom identifica să constituie suportul unui memorandum pe care să-l semnăm cu Rusia. Parteneriatul Gazprom-Romgaz are un prim element concret realizarea unei firme mixte pentru constucţia unor depozite de gaze şi perspectiva producţiei de electricitate", a spus Videanu.

Ministrul a adăugat că firma mixtă va fi deţinută în proporţii egale, respectiv 50%, de Romgaz şi Gazprom, şi fiecare dintre aceste două companii vor împărţi în mod egal investiţiile şi profitul.

Întrebat de ce a fost ales Gazprom pentru a forma o firmă mixtă cu Romgaz, Videanu a afirmat că "nu e bine să ţii toate ouăle în acelaşi coş".

Totodată, Videanu a respins posibilitatea ca Gazprom să preia o participaţie în producătorul de gaz Romgaz Mediaş, prin prisma acestui parteneriat.

El a adăugat că dezvoltarea relaţiilor economice cu Rusia reprezintă o prioritate pentru România, iar România este în această zonă a Europei un factor de stabilitate energetică, dovedit în timpul crizei gazelor din luna inuarie.

Totodată, România vrea să dezvolte parteneriatul strategic energetic cu Rusia.

"Sper să stimulăm interesul investitorilor strategici pentru a beneficia de potenţialul României. România are un mare potenţial pe zona energiilor regenerabile, fie că vorbim de energia hidroelectrică. În perioada următoare vom demara investiţii în hidrocentrale, cu investitori din UE şi Rusia. Avem cereri de 18.000 MW de la privaţi pentru a valorifica potenţialul energiilor regenerabile", a adăugat ministrul.

În opinia lui Videanu, dacă actuala criză economică va fi soluţionată, în criza energetică anticipată România ar putea deveni un furnizor de stabilitate energetică în regiune.

"Pe lângă energie, România are potenţial încă insuficient dezvoltat în agricultură, industria chimică şi siderurgie. Sper ca România poate să reprezinte un cap de pod al relaţiilor UE-Rusia", a mai spus Videanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romgaz şi Gazprom vor forma o firmă mixtă pentru a construi depozite de gaze şi termocentrale.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romgaz şi Gazprom vor forma o firmă mixtă pentru a construi depozite de gaze şi termocentrale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei