Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2009 - Anul XIV, nr. 120 (4106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Campanie

Semnal de alarmă privind numărul mare de copii care fug de acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Organizaţia „Salvaţi Copiii” şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au marcat ieri Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi, oamenii legii atrăgând atenţia, cu această ocazie, asupra numărului mare de copii care fug de acasă.

Dacă în judeţ cazuri de răpiri de copii care să fie apoi exploataţi sub diverse forme nu s-au înregistrat, cazurile de dispariţii voluntare sunt în număr mare, în creştere faţă de anii precedenţi.

După cum a precizat subinspectorul Ileana Iacob, de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei, anul trecut, în judeţ au fost în cercetare 105 cazuri de dispariţii de minori, 103 dintre ei fiind găsiţi de poliţie sau întorcându-se de bunăvoie la domiciliu, în timp ce doi sunt daţi în continuare dispăruţi. Dacă în cazul unuia dintre ei şansele de a mai fi în viaţă sunt nule, fiind vorba de un copil dispărut pe râul Suceava în timpul inundaţiilor de anul trecut, despre celălalt se crede că a fugit în Italia, însă între timp urmărirea sa a fost revocată, deoarece a împlinit 18 ani.

Subinspectorul a mai precizat că în primele trei luni ale acestui an s-au mai înregistrat încă 26 de dispariţii, toate rezolvate.

Cu unele excepţii, aceste dispariţii reprezintă plecări voluntare ale minorilor, care fug de acasă nemulţumiţi de traiul de acolo, de cele mai multe ori expunându-se unor mari pericole.   

 

12 copii, daţi dispăruţi de ani de zile

„Avem în evidenţă 12 minori dispăruţi de multă vreme, începând cu anul 1992. Dacă şapte dintre ei sunt, foarte probabil, înecaţi, cinci sunt peste hotare, posibil intraţi pe mâna unor traficanţi de carne vie”, a explicat Ileana Iacob.

Din analizele poliţiei reiese că aproape 60% dintre cazurile de dispariţie din judeţ sunt în rândul fetelor, cele mai multe trecute de 15 ani.

Analiza poliţiei mai arată că băieţii fugari obişnuiesc cel mai adesea să practice vagabondajul ori să presteze activităţi sezoniere, de obicei la stâni, în timp ce fetele sunt mai înclinate spre practicarea prostituţiei şi cerşetoriei.

Ieri, cu ocazia zilei copiilor dispăruţi, organizatorii au organizat mai multe manifestări, piese de teatru, ore de prevenire în şcoli, dar şi un marş în care trecătorilor le-au fost prezentate materiale informative cu privire la acest fenomen şi cum poate fi prevenit el.

Cel mai important, au subliniat reprezentanţii poliţiei şi cei de la „Salvaţi Copiii”, este ca oamenii să nu fie indiferenţi atunci când văd un copil care hoinăreşte pe stradă ori stă în medii periculoase, implicarea fiecăruia, cu o simplă semnalare a situaţiei la numărul 112, fiind foarte importantă.      

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semnal de alarmă privind numărul mare de copii care fug de acasă.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Semnal de alarmă privind numărul mare de copii care fug de acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei